Just An Ordinary Girl - Kapitel 47

 
Previous:  ”Justin!” ropade de igen. Justin började långsamt ta ett steg bort från mig innan han vände sig om och gick bort mot dem med nedsänkt huvud. Jag såg hur hans ryggtavla försvann bort, jag vände mig om för att börja gå bort mot ingången.

”Daphne!” ropade någon bakom mig. Jag vände mig snabbt om igen och såg Justin komma springande.

”en sista” sa han innan han kysste mig. Jag kysste honom tillbaka och log mot hans läppar.

”så gå nu” sa jag sedan och log mot honom. ”jag klarar mig”

”jag älskar dig” sa han innan han gick bort mot sin gate igen.

 

 

My Only Wish (This Year) by Britney Spears

De första veckorna släppande sig fram. Jag och Justin pratade mycket i telefon och smsade, jag saknade honom otroligt mycket. Men jag hade samtidigt mycket att sysselsätta mig, dansen, Tess och snart var det ju julafton så jul shopping. Jag och Tess hade bestämt att vi skulle åka in till stan och gå på julmarknaden för att se om vi hittade några presenter.

Ute hade det nu snöat ett par dagar och ett lager med snö hade lagt sig på marken, de vackra snöflingorna föll sakta ner. Snö är himla vackert men onödigt kallt. Skolklockan ringde och skolan var slut för dagen, jag gick lugnt bort till mitt skåp. Nu när Justin hade bevisat att de alla hade haft fel, hade alla i stort sett gått tillbaka till att ignorera mig. Jag drog ut min jacka, virade min halsduk runt halsen och tog tag i handtaget till min väska och låste skåpet. Jag började gå bort mot Tess skåp vid ingången.

"är du klar?" frågade jag och lutade mig mot skåpet bredvid.

"strax" svarade hon frånvarande med blicken fäst i sin bok, sedan smällde hon igen den och la den i sitt skåp. Hon drog fram sin jacka, halsduk och vantar innan hon tog tag i sin väska.

"klar" sa hon glatt, jag log och vi började gå ut och bort mot bussen. Vi satte oss på bänken och jag huttrade till.

"som sagt, jag hatar kylan!" utbrast Tess, jag skrattade åt hennes sätt att krampaktigt hålla om sig själv.

"men det är mysigt med jul" påpekade jag.

"det må så vara, men det behöver inte vara så förbaskat kallt för det!" jag skrattade igen, bussen uppenbarade sig och vi ställde oss upp.

 

 

Julmarknad, alltid lika mysig. Jag såg runt på de olika stånden, ljusen och sög in doften av glögg och rostade mandlar. Nu hade det hunnit blivit mörkt så ljusslingorna lös upp och skapade en mysig känsla. Jag tog ett kort och la upp det på min Instagram.

"ute på jul shopping" skrev jag. Jag såg fort genom mina "feeds" och såg att Justin hade lagt ut två bilder med några timmars mellanrum. En bild på sig själv i en grå, collage jacka, han stod i ett hotellrum skulle jag gissa. Jag såg på honom och saknaden fyllde mig, sedan granskade jag hans hår. Vänta lite... Han hade gjort om det! Tagit upp luggen? Snyggt!

Sedan var det en annan bild på honom när hans stod på scen för kanske en timme sedan. Han var klädd i rött. Han hade även på sig svarta solglasögon och pekade ut i publiken, jag log och kände mig stolt. Talangfulla Justin. Jag fick några gillningar och log.

"kommer du eller?" frågade Tess, jag ryckte till och la ner mobilen i fickan.

"japp" svarade jag glatt och gick fram till henne och krokade armen med henne. Vi gick runt på marknaden och såg på alla fina saker, jag hittade till och med ett fint halsband som jag tänkte ge Loll i julklapp.

Vi satte oss sedan på ett gulligt fik och drack varm choklad samtidigt som vi pratade lite om vad vi skulle ha på oss på julafton. Det var kanske en vecka kvar... herregud så tiden går fort. Jag satt och pillade med mitt hår och granskade mina toppar, skulle behöva klippa mig. Jag kastade en blick på klockan, den var ungefär halv fem. Hm... skulle jag?

"har du lust att följa med mig till frissan?" frågade jag Tess.

"nu?" frågade hon, jag nickade glatt. Hon funderade en stund innan hon log stort.

"visst, måste ju se till att du inte klipper dig helt snett" sa hon och ställde sig upp, jag log mot henne och följde hennes exempel och reste på mig. Vi gick längst gatan och bort mot frisören som vi brukade klippa hos oss. Jag öppnade dörren och det plingade till i lokalen, Shaun stack ut huvudet och log stort när han såg oss.

"hey, gurls!" hälsade han och gick fram till oss, jag log stort mot honom. Han kom fram till oss och gjorde en fransk hälsning - med kyssar på kinderna. Shaun var homosexuell som önskade att han var fransk och han har klippt mig enda sedan jag var liten.

"hej Shaun!" sa jag glatt. Vi tog av oss jackorna och hängde upp dem på klädhängaren, väskorna la vi i en fåtölj.

"så..." började han och grabbade tog i en hårslinga. "... dags för klippning?" fortsatte han och såg menande på de slitna topparna. Jag nickade och log mot honom. Han gick fram till en stol och klappade på sätet, jag gick fram och satte mig i stolen. Han svängde den såg jag kunde se mig själv i spegeln, han började fort lyfta på mitt hår.

"hur mycket få jag klippa och vill du göra något speciellt?" frågade han och såg på mig genom spegeln.

"hur mycket behövs?" frågade jag tvekande. Han tog tag i en topp och visade att kanske en decimeter måste bort. Jag svalde, mitt älskade hår.

"okej" sa jag svagt. Han log medlidande mot mig.

"och annat?" frågade han.

"vad tycker du?" frågade jag. Han granskade mitt huvud med en fundersam blick.

"lugg kanske?" sa han, jag såg på Tess. Hon granskade mig som om hon försökte föreställa sig mig med lugg.

"hm... tja" sa hon. "du kan ju alltid prova och du blir säkert jättesnygg" försäkrade hon, jag vände mig mot Shaun och nickade.

"vi kör" sa jag.

 

 

Jag blundade och kände hur Shaun tog bort skynket runt min kropp. Han hade precis fönat och sprayat mitt hår med något och jag satt förväntansfull medan jag väntade på att jag skulle få öppna ögonen.

"okej, du kan öppna ögonen nu" sa Shaun, jag öppnade sakta ögonen och såg på främlingen i spegeln. Tess ställde sig bakom mig och log stort.

"du är skitsnygg" sa hon, jag vred lite på huvudet för att se från olika vinklar, jag såg verkligen annorlunda ut. Han hade klippt lugg, kortat av det och gjort mitten bena. Jag gillade det, jag log tacksamt upp mot Shaun som nöjt studerade sitt verk.

Jag ställde mig upp och drog fingrarna genom mitt hår, håret kändes superskönt efter klippningen. Jag betalade och sedan började jag och Tess traska hemåt, det kändes jätte konstigt att ha något i pannan. Jag såg uppåt och fick en skymt utav slutet av min lugg.

"gah! Du blev verkligen super snygg! Justin kommer ju dö på stället när han ser dig" utbrast Tess, jag skrattade när hon sa det sista. Undra vad Justin skulle tycka? Vad min familj skulle tycka? Vi kramades när vi behövde gå skilda vägar och jag gick bort mot mitt hus, jag gick fram till ytterdörren och drog upp den. Värmen omslöt mig och jag log.

"hej!" ropade jag in i huset.

"vi är i köket" ropade mamma tillbaka. Jag drog av mig jackan och klev ur skorna, roat gick jag bort från hallen och ställde mig i dörröppningen in till köket så att de alla kunde se mig.

"hu-" började mamma men tystnade.

"har du klippt dig?!" utbrast Loll, jag log och nickade.

"vad tycks?" frågade jag.

"du är superfin, gumman. Du ser mer vuxen ut" sa mamma och ställde sig upp innan hon kom fram till mig. Hon drog sina fingrar genom mitt hår och granskade min lugg. "jag visste inte att du ville ha lugg" sa hon sedan.

"ville ha lite förändring och ville se snyggare ut i huvudet till jul" sa jag lätt och gick bort till kylskåpet, jag tog ut juice paket och hällde upp ett glas. Jag klunkade juicen och insåg först nu hur törstig jag var, jag hällde snabbt upp ett till glas men drack det lite lugnare än det förra. Loll satt och tittade på mig.

"vad tycker du? Snyggt, fult?" frågade jag henne samtidigt som jag ställde in glaset i diskmaskinen.

"jätte snyggt, det passar dig jätte bra" sa hon. Jag log mot henne och gick sedan upp på mitt rum, jag gick in i badrummet och granskade min nya frisyr. Jepp, jag tycker om det! Sedan log jag brett när jag kom och tänka på att det var skolavslutning imorgon.

 

*

 

"WOW!" andades Jens och stirrade på mig. Vi hade stött ihop med varandra i korridoren.

"vad?" frågade jag.

"du ser jätte vacker ut" sa han, fortfarande stirrandes på mig.

"tack" svarade jag generat, jag såg ner på min vita axelbandslösa klänning med något fluffig kjol. Det var lite obekvämt att höra det från Jens mun eftersom jag visste vad han kände för mig men det var ändå trevligt att höra.

"wow" upprepade han.

"jaja" sa jag och knuffade till honom. Tess fnös bredvid mig, jag tittade på henne och fnissade. Jag krokade min arm med hennes och vi började gå bort mot aulan där alla elever skulle samlas för att lyssna på rektorn. Rektorn gjorde sitt lilla tal och alla jublade glatt när han väl slutade prata och jullovet nu började. Jag log glatt mot Tess och vi gick ut ur aulan, jag drog på mig min kappa och gick sedan bort mot Tess skåp.

 

 

 

 

Julafton kom närmre och närmre, glatt gick jag och la mig kvällen innan. Nu hade jag fått röda lakan i sängen, julstjärnan hade hängts upp i fönstret och röda doftljus stod utspridda i rummet. Jag låg där i sängen och önskade mig inget speciellt den här julen. Förutom Justin, att han skulle knacka på min dörr och le mot mig med sitt vackra leende, jag skulle slänga mig i hans famn och kyssa hans perfekta läppar. Men han var tusentals mil härifrån, i någon annan världsdel, i något annat land. Jag sträckte mig efter min mobil och gick in på meddelande.

 

Till Justin:

"jag skulle kyssa dig nu om du inte vore tusentals mil härifrån. <3" 

 

Mobilen slocknade, jag låg lugnt kvar och väntade på ett svar. Mobilen vibrerade till och jag öppnade den.

 

Från Justin:

"jag älskar dig, babe. December har aldrig känt så fel. <3" Jag log.

 

Till Justin:

"jag älskar dig också, darling. God Jul, jag önskar att du var här med mig. <3"

 

Från Justin:

 

"God Jul, my love. Kom ihåg, "all I want is you this christmas". <3" Jag log mot skärmen och en tår rann nerför min kind, sakta strök jag bort den.

 

 

Justins perspektiv:


Till Daphne:

 

"God Jul, my love. Kom ihåg, "all I want is you this christmas". <3" 

 

Jag saknade henne så det inte fanns, imorgon var det julafton och det enda jag önskade mig skulle inte uppfyllas. Jag suckade där jag låg i sängen som gungades av bussen, vi var på väg hem till mormor och morfar för att fira jul tillsammans. Jag log, jag älskade att fira julafton. Presenterna, släkten, maten, alla glada ansikten. Jag la telefonen på bordet bredvid och blundade, jag drömde mig bort och somnade.

 

*

 

"Justin" sa min mamma mjukt medan hon skakade mig försiktigt. Jag slog upp ögonen, hon satt på min sängkant och log ömt mot mig. "god jul" sa hon.

"god jul mamma" svarade jag och satte mig upp. "vart är vi?" frågade jag sedan.

"vi kom precis fram, så klä på dig så får du träffa mormor och morfar" sa hon och smekte mig över kinden innan hon gick ut från mitt rum.

Jag reste på mig och gick in i badrummet. Jag fixade håret och gick sedan ut för att klä mig i ett par svarta jeans, en svart bomullströja med tre knappar tillsammans med ett par Ray Ban solglasögon. Jag satte mina lila Beats by Dre runt halsen innan jag krängde på mig min ryggsäck. Mina fötter landade i hög med snö. Kanada, tänkte jag och log. Jag huttrade till och gick mot dörren.

"Justin" hälsade mormor glatt när hon mötte mig i hallen.

"mormor" sa jag glatt tillbaka och gav henne en kram. Bakom henne kom morfar gående, jag log och gav honom en kram.

"du mår bra?" frågade mormor samtidigt som vi gick in i köket.

"japp, och ni?" frågade jag.

"bara bra" svarade hon och log vänligt mot mig, ett skall hördes genom huset innan Sammy glatt kom springandes mot mig. Jag föll ner på knä och den lilla hunden hoppade fort upp i min famn.

"hey, boy!" sa jag och kliade honom på huvudet. Sammy skällde till igen och slickade mig i ansiktet. Min mobil plingade till, jag drog upp den och såg att Daphne hade skickat en bild. Jag log och öppnade meddelandet.

 

Från Daphne:

"min önskan gick i uppfyllelse, du är här med mig. <3 =P" bilden visade ett rum fullt med affischer på mig, jag skrattade till.

 

 

Daphnes Perspektiv.

Jag slog glatt upp ögonen på morgonen. Julafton... Jag satte mig upp och drog på mig mina tofflor samt en stickad tröja. Jag öppnade min dörr, svag julmusik hördes nerifrån och hela huset doftade gröt och nybakat. Jag trippade nerför trappan - från vardagsrummet spelades musik - jag gick vidare in i köket där mamma och pappa satt och åt frukost.

"god jul" sa jag när jag kom in i köket. Deras ansikten vändes mot mig och de log vänligt.

"god jul, gumman" svarade de. Jag gick fram till vattenkokaren och kände om det fanns något vatten i. Jag tog fram en kopp, en te påse och hällde vatten i koppen. Jag la i te påsen innan jag ställde koppen på bordet. Jag satte mig bredvid mamma och tog tag i en nybakad fralla, den doftade ljuvligt. Jag gjorde två halvor av den, bredde på smör och apelsin marmelad.

"så vilka kommer idag?" frågade jag sedan, pappa såg upp från sin tidning och tittade på mig.

"mormor, morfar, farmor och Karen plus familj" svarade han, jag log. Farfar hade gått bort när jag var runt tre så Loll han aldrig träffa honom. Vi satt där och åt frukost, Loll hade fortfarande inte kommit ner så jag gick uppför trappan och bort till hennes rum. Jag öppnade försiktigt dörren och kikade in, hon låg där och sov.

Försiktigt gick jag fram till hennes fönster och tände hennes julstjärna, rummet lystes upp lite och alla hennes affischer syntes. Justin såg på mig från alla håll, jag skrattade till och tog upp min mobil ut fickan och knäppte ett kort.

 

Till Justin:

"min önskan gick i uppfyllelse, du är här med mig. <3 =P" 

 

Jag la ner telefonen igen och gick fram till Loll i sängen. "Loll" mumlade jag och satte mig på hennes sängkant. Hon jämrade sig och vred sig bort från mig. "Loll" sa jag igen och skakade hennes arm lite.

Hon slog upp ögonen, jag log glatt mot henne och hon satte sig upp. "god jul" sa jag och hon log stort. Hon hoppade glatt ur sängen och gav mig en kram.

"god jul" hon släppte mig och drog på sig sin morgonrock och tofflor, sedan tog hon tag i min hand och drog med mig ut ur rummet och ner mot musiken igen.

 

*

 

Jag hade lockat håret och sedan satt upp det i en snygg hästsvans medan jag plattat min lugg och låtit några få slingor hänga ner bredvid, jag log ännu en gång nöjt mot mig själv genom spegeln. Jag sminkade mina ögon och la på läppglans på läpparna, sedan gick jag ut till mitt rum och fram till sängen där min klänning låg. Den var röd med ärmar som räckte mig ungefär till armbågarna, den var söt och enkel. Tillsammans med den drog jag på mig ett par svarta, lårhöga strumpor tillsammans med mina bruna, öppna Jeffrey Campbells. 

Jag drog på mig kläderna innan jag gick bort till Lolls rum för att be henne om hjälp med dragkedjan. Jag knackade på och möttes av henne i dörren.

"skulle du?" frågade jag och vände ryggen åt henne. Hon drog upp kedjan och jag log tacksamt mot henne. "hur går det?" frågade jag.

"bra" svarade hon kort och stängde dörren igen. Jag såg förvånat på hennes dörr, nere i hallen plingade det på dörren. Jag gick nerför trappan och ut i hallen, jag öppnade dörren och där stod mormor och morfar.

"hej!" hälsade jag glatt och gick åt sidan så de kunde komma in.

"hej sötnos. Vad fin du är! Och har du klippt dig!" utbrast mormor fort.

"tack och ja, igår" svarade jag och log. De tog av sig ytterkläderna och de gav mig en varsin varm kram, mamma kom gående mot hallen.

"mamma, pappa!" utbrast hon och kramade dem. "hur mår ni?" frågade hon. Jag orkade dock inte lyssna på deras småprat så jag gick bort från hallen och in i vardagsrummet. Där låg min bok, jag tog tag i den och satte mig i fåtöljen bredvid den öppna spisen. Elden värmde skönt och jag slog upp rätt sida, jag läste Harry Potter som jag alltid brukade läsa runt jul. De böckerna var så himla mysiga och roliga, men samtidigt spännande.

"läser du Harry Potter igen?" hördes det från dörröppningen. Jag vände mig mot morfar och log.

"såklart" sa jag och vände mig mot boken igen.

 

 

Kalle Anka började klockan tre, efter det skulle vi äta och efter det var det inte långt kvar till presenterna. Mina småkusiner sprang runt, mormor satt och pratade med farmor i ena soffan, mamma och Karen var antagligen ute i köket och pappa och Eric var inne på pappas kontor och gjorde något. I den andra soffan satt morfar med Loll i knät, jag log och såg in i brasan.

God jul, sa jag till mig själv och såg hur elden dansade. 


Ah ! Jul, längtar verkligen. =) och det är inte långt kvar och det betyder oxå att det snart är jullov. YEEEEEEEYYYY !!! D: nej, jag är inte skoltrött. :P men i alla fall, hoppas ni gillade det.

Jag vet inte riktigt när nästa kommer upp för jag har SO - prov på fredag om samhälls ekonomi, yey -.- NOT ! så måste plugga :(
Vad tycks? fortsätt med de fina kommentarerna. ♥

Skriven av: Lina

ÅH jul! Nu längtar jag ännu mer! :)

haha anyway.. grymt bra, som vanligt! :D

2011-12-05 @ 20:54:22
Skriven av: ebbizz :P

As bra som vanligt :P Men han måste komma hem snart !!! :P Jag vill att han ska se hennes frisyr ;P

2011-12-05 @ 21:19:56
Skriven av: Erica

super mysigt kapitel!

Hahahahah, tänk om han hatar hennes frisyr, hahahahahah gud va hemskt xD

2011-12-05 @ 21:23:00
URL: http://ericananny.blogg.se/
Skriven av: Emelie

Så sorgligt, hennes önskan verkar ju att få va med Justin den julen :( Hoppas tiden inte slöar sig fram så att dom kan träffas snart =D

2011-12-05 @ 21:23:03
Skriven av: Felicia

Linn- I'm speachless! (stavning)

Lika bra som vanligt, fattar inte vart du får allt ifrån... :)))) <333

2011-12-05 @ 21:33:54
Skriven av: Johanna

GRYMT BRA

2011-12-06 @ 16:11:16
URL: http://johannaviveca.blogg.se/
Skriven av: ebbizz :P

Det BRINNER! i linns händer jag kan se det varje dag :P

2011-12-06 @ 18:52:49
Skriven av: Hannah

Supermysigt! Men...de har inte Kalle Anka i USA... ;P

2011-12-06 @ 20:37:33
Skriven av: Nichole

Lovely

2011-12-09 @ 18:05:12
URL: http://touchedbybieber.blogg.se/

Ditt Namn:

Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (Publiseras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback