Just An Ordinary Girl - Kapitel 11

 
Previous: ”okej, hej allesammans. Roligt att se er igen” hälsade hon och log mot oss alla. ”hoppas ni hade ett bra lov. Men nu är slappandet över” fortsatte hon, jag och Rebecca grimaserade genast med ansiktet mot varandra. Detta skulle bli tufft och det visste vi båda mycket väl. Vi började med uppvärmning för att sedan övergå till styrketräning. Väl klara blänkte mitt bröst av svett och mitt ansikte var alldeles rött. Jag såg runt i rummet och såg att jag inte var ensam om att vara alldeles trött och svettig. Därefter fortsatte lektionen med några diagonaler över golvet och Katie sa att vi inte skulle börja med någon ny koreografi den här veckan. Utan att nästa gång var vi i full gång med en exklusive koreografi.

Jag och Rebecca gick fram till stången efter lektionens slut och tog våra kläder innan vi gick ut till hallen där våra skor stod och väntade. Jag satte mig trött ner på en utav stolarna och knöt slarvigt mina skor, utanför tog vi hejdå och att vi skulle ses imorgon. Sedan gick vi åt ett varsitt håll, hon bodde väster åt medan jag bodde öster åt.

Jag började traska hemåt och det var skönt när en kall bris fläktade mitt svettiga ansikte.

 


 

Jag stod i mitt badrum när jag hörde att det knackade på dörren där nere, jag hörde hur mamma öppnade dörren till någon för att sedan stänga den igen. Efter en liten stund öppnades min badrumsdörr och Tess stack in sitt huvud, hon log brett och steg in. Hon hade tagit på sig ett par svarta jeans och en vit tröja som var lite för kort så man såg en bit av hennes brunbrända mage, till det hade hon en massa armband och ett enkelt halsband.

”sexy” sa jag och blinkade flörtligt mot henne. Hon skrattade. 

”du med. Grr…” retades hon och jag skrattade innan jag granskade mig själv genom spegeln. Jag hade satt på mig ett par ljusa jeans med mellanstora vita stjärna på tillsammans med en beige stickad kofta som man kunde se min svarta bh genom. Håret hade jag borstat och flätat luggpartierna åt ett varsitt håll innan jag satt fanns den med en varsin hårnål. Ansiktet hade jag gett en simpel och vardaglig sminkning, jag log nöjt och la ifrån mig puder dosan. Jag vände mig glatt om mot Tess innan jag kastade en blick på klockan. De skulle hämta oss vid sex ungefär och klockan stod nu på halv fem. En halvtimme kvar. 

 

 

Det plingade på dörren och jag hastigt sprang nerför trappan för att hinna öppna dörren innan mamma eller pappa eller i värsta fall Loll hann göra det innan mig. Jag låste upp dörren och hörde hur Tess tog sig nerför komma trappan. Jag tryckte upp dörren och utanför stod Justin med ett brett leende.

”hej” sa han. ”är ni redo?”

”alldeles strax” svarade jag och gick hastigt in i vardagsrummet.

”hejdå, vi åker nu!” ropade jag sedan till de som ville lyssna. Jag hörde ett svagt hejdå innan jag gick tillbaka ut i hallen där Justin stod, jag såg att Tess redan hunnit gå ut till bilen som stod på min uppfart. Jag slet tag i mina svarta Dr. Martens, jag höjde foten för att träda på skon men helt plötsligt var det som att vartenda gnutta balans balans hade försvunnit ur min kropp. Jag hoppade runt lite på ena benet innan jag brakade i golvet, genast bröt jag i ut i ett högt skratt och Justin vek sig dubbel på tröskeln.

”som dansare borde jag ha bättre balans än det där” sa jag sedan och ställde mig upp igen innan jag satte handen mot väggen och fick på mig skorna. Jag tog tag i min jacka och krängde på mig den. 

”redo” sa jag och såg upp på Justin som fortfarande stod och småskrattade.

”jaja, så kul var det inte” klagade jag vilket endast fick honom att skratta ännu mer. Jag låste dörren efter oss och tillsammans gick vi till bilen. Jag såg Chaz sittandes i framsätet och antog då att Ryan och Tess satt i baksätet. Jag gick till den högra sidan av bilen och gled in i sättet samtidigt som Justin satte sig där framme.

”vad var det som var så roligt?” frågade Ryan Justin och Justin enbart skrattade till svars.

”Daphne såg väldigt rolig ut bara” sa han sedan och såg på mig genom backspegeln och blinkade med ena ögat.

”jaha, vad är planen?” frågade Tess sedan. Chaz vände sig om och såg glatt på henne.

”bowling” svarade han och Tess skrattade.

”okej men bered er på att förlora. Jag har vunnit fem mästerskap i bowling” sa hon och Chaz tappade hakan och spärrade upp ögonen. 

”VAD!?” skrek killarna i synk, jag skrattade så jag kiknade eftersom jag visste att Tess inte var seriös. Justin vred på sig i sätet och såg på henne.

”du måste skoja!” utbrast han och rynkade sedan pannan. Vilket gjorde att jag skrattade ännu mer och Tess som inte orkade låtsas mer utan skrattade med mig.

”såklart jag inte har!” tjöt hon och fortsatte skratta. Genast kunde man se hur de alla slappnade av, jag torkade tårarna och gav Tess en high five. Priceless. 

Justin startade bilen och vi rullade iväg mot en bowlinghall. Vi stannade utanför Bowl-O-Rama dock parkerade vi inte på parkeringen utanför utan på baksidan. Vi klev ur och Ryan, Chaz och Justin gick avslappnat fram till en stor grå dörr som såg väldigt tung ut.

Tess och jag gick tveksamt efter dem, Justin knackade på dörren och han möttes av stor man som nickade åt honom och de trädde in genom dörren. Jag och Tess tittade lite skrämt på den stora mannen men gick sedan snabbt efter killarna, vi bestämde oss för att äta först och sedan bowla. När vi kom in i bowlinghallen var det inte en kotte där, jag såg mig förvånat omkring.

”jag bokade hallen” sa Justin och jag vände blicken mot honom, han måste ha sett min förvåning över folktomheten. Jag nickade förstående och satte mig ner bredvid Chaz vid bordet.

”jaha, lite bakgrundsfakta vore ju roligt” sa Tess efter en stund och log mot killarna. Justin skrattade.

”okej så vi börjar med dig Justin” han slutade genast skratta och jag log roat. 

”ja, eh… namn Justin Bieber. Är 16 år gammal, fyller snart 17. Jag har en mamma som heter Pattie och en pappa som heter Jeremy. Två halv syskon som heter Jazmyn och Jaxon. Ehm... jag är en världskänd musiker också”

”musiker, huh?” sa Tess och såg undrande och nyfiket på honom. ”berätta mer" sa hon sedan och han skrattade återigen åt henne.

”jag skulle gissa att du vet historien bättre än vad jag gör” sa han och flinade mot henne.

”det skulle inte förvåna mig” mumlade jag och skrattade, Justin vände genast blicken mot mig och log. ”du vet inte hur mycket hon har tjatat om dig genom åren”

”jaja, vi behöver inte gå in på detaljer” sa hon och viftade avfärdande med handen. Tess fortsatte fråga ut killarna om deras liv tills maten kom, vi alla hade beställt hamburgare och pommes. Vi åt under tystnad för en stund innan Chaz tog till orda.

”jaha, men ni då?” frågade han och såg på oss. ”Daphne?” frågade han och vände huvudet mot mig. Jag såg upp på honom och svalde ner maten innan jag började berätta. 

”ehm… jo. Jag heter Daphne McCartney, jag är 16 år snart 17. Jag har en mamma som heter Charlotte, en pappa som heter Peter samt en lillasyster som heter Louise. Jag har flyttat tre gånger, jag bodde först i LA när jag var liten innan vi flyttade till Sverige där vi var bosatta under 5 år eftersom pappa fick något bra arbetserbjudande. Så där bodde vi tills jag blev 11 år ungefär sedan flyttade vi hit tillsammans med pappas företag och här har jag bott sedan dess” sa jag och killarna såg något chockat men imponerat på mig.

”coolt!” utbrast Chaz sedan. ”så du kan prata svenska då?” frågade han.

”japp, flytande” svarade jag och log mot honom.

”säg något” uppmanade Ryan ivrigt.

”okej, vänta...” sa jag och höll upp mitt finger. ”jag tror jag börjar gilla dig, knäppt eller hur?" sa jag på svenska och såg runt på de andra innan min blick fastnade på Justin. Killarna satt med häpna ansikten.

”WOW!” andades Chaz. ”svenska låter verkligen coolt” fortsatte han. Jag skrattade.

”men vad sa du då?” frågade Ryan och jag letade febrilt efter något som jag kunde svara honom.

”jag sa: Jag kommer att slå er alla i bowling” sa jag och flinade mot deras ansikten.

”fortsätt drömma” sa Chaz nonchalant och himlade med ögon.

 

*

 

 

Maten var färdigäten och det var dags att välja skor. 

”usch, varför gjorde de dem här skorna så himla fula!?” utbrast Tess. Jag skrattade.

”men du ska ju bara ha på dig dem i någon timme” sa jag medan jag såg runt bland hyllorna innan jag hittade min storlek och satte på mig dem. Jag traskade iväg till killarna som valde klott, jag tog tag i ett utav de rosa kloten eftersom jag alltid körde med de rosa. De gav mig tur. Jag såg på det och log innan jag vände upp blicken för att se killarna stå och glo roat på mig. 

”vad?” frågade jag.

”nej inget” svarade Justin och de skakade på huvudet. Jag såg på klotet igen innan jag gick och satte mig på en utav stolarna vid banan. Det tog inte lång tid innan de kom och satte sig bredvid mig. Jag tittade upp och såg in i Justins hasselnötsbruna ögon.

”herregud, så fina ögon du har!” sa jag, fast till min lycka på svenska och inte engelska. Han skrattade.

”vad sa du?” frågade han förvirrat.

”inget viktigt” svarade jag och viftade med handen åt honom. 

”jo, kom igen” sa han. ”jag vill veta” jag log busigt och skakade envist på huvudet. Han ändrade då taktik från puppyface och körde lite utpressning med kittling. Jag skrek till och sprang iväg men hörde honom bakom mig.

Jag sprang till restaurangen och ställde mig på ena sidan av bordet vi hade suttit vid, Justin hamnade mittemot mig på andra sidan bordet. Han såg busigt på mig och jag enbart såg trotsigt tillbaka på honom. Jag rusade sedan snabbt tillbaka till dem andra och slängde mig på Tess.

”hjälp!” utbrast jag och försökte gömma mig bakom henne. Hon log och gick ur vägen så Justin kunde nå mig, men jag dansade smidigt undan och sprang iväg igen. Jag skrattade och märkte inte att jag hamnade i ett hörn. Jag vände mig mot Justin som kom lugnt travande efter mig och log triumferande. 

”gotcha!” sa han och skrattade. Jag sköt vädjande ut underläppen och spärrade upp ögonen åt honom. Jag tryckte ryggen mot hörnet och Justin stod nu en meter från mig med armarna utsträckta mot min mage.

”säg vad du sa annars” varnade han men jag endast såg på honom och knep ihop mina läppar. Han gick genast  till attack mot min mage, jag skrek till och skrattade medan jag bad om nåd. Han slutade efter till min lycka efter en stund och log mot mig som halvsatt på golvet och flämtade.

”kommer ni turturduvor någon gång!?” hörde jag en killröst ropa, jag såg bort mot killarna och Tess innan jag rodnade djupt och reste mig upp. Jag puffade lätt till Justin och gick bort till de andra.

 

 

Jag hade lyckats få sju strikes och två spärrar när vi väl var klara.

”jag är hungrig!” utbrast Chaz. Jag såg på honom oförmögen att få in det han just sagt. 

”men vi åt ju för typ en timme sedan” sa jag, Justin och Ryan skrattade. Jag och Tess såg undrande på dem.

”Chaz är alltid hungrig” förklarade Ryan och flinade mot sin kompis. Jag och Tess skrattade medan Chaz muttrade något och gick bort mot restaurangen. Jag tog upp min mobil och såg att klockan redan hade hunnit blivit halv tio.

”eh… vi måste hem nu, klockan är halv tio och det är skoldag imorgon”

”självklart” sa Justin fort och vi gick bort mot skohyllorna där vi lämnade skorna igen och tog våra kläder. 

 

*



”tack för ikväll, det var jätteroligt” sa jag genom Justins fönsterruta. Han stod på min uppfart och hade precis släppt av oss. ”vi borde göra det här någon mer gång” killarna nickade glatt och Tess vinkade hejdå till dem och gav mig en kram innan hon började gå bort mot sig. Jag gick fram till min ytterdörr, vände mig om och vinkade en sista gågn innan de svängde runt hörnet.

”jag är hemma!” ropade jag när jag klev in i hallen, mamma kom nyfiket gående och mötte mig.

”hej gumman, hade ni skoj? Vad gjorde ni?” frågade hon.

”vi hade jättekul, vi spelade bowling” svarade jag med ett leende. Väl uppe på mitt rum igen tog jag fram min laptop och loggade snabbt in på Twitter. Jag hade tre nya followers, såklart var det inga andra än Justin, Ryan och Chaz. Jag klickade på ”follow” på deras profiler och såg att Justin precis hade skrivit ett tweet.

 

”Thanks for tonight. Hope to see you soon again @DaphneM @TessD”

 

Jag kunde se framför mig hur Tess fick flip när hon såg att Justin hade skrivit ett tweet om henne och log roat.

 


 

Här kommer ett till kapitel. hoppas ni tycket det var bra, men vad vet jag. FÖR NI KOMMENTERAR JU INTE! :P
Nej, men jag skulle bli jätteglad om jag fick kommentarer.
Kommentera ! :)

Skriven av: Julia Johansson

Asssss braaaaa!!! Älskar denna novellen!!!<3

2013-04-09 @ 08:17:55

Ditt Namn:

Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (Publiseras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback