Just An Ordinary Girl - Kapitel 12

 
Previous: ”jag är hemma!” ropade jag när jag klev in i hallen, mamma kom nyfiket gående och mötte mig.

”hej gumman, hade ni skoj? Vad gjorde ni?” frågade hon.

”vi hade jättekul, vi spelade bowling” svarade jag med ett leende. Väl uppe på mitt rum igen tog jag fram min laptop och loggade snabbt in på Twitter. Jag hade tre nya followers, såklart var det inga andra än Justin, Ryan och Chaz. Jag klickade på ”follow” på deras profiler och såg att Justin precis hade skrivit ett tweet.

 

”Thanks for tonight. Hope to see you soon again @DaphneM @TessD”

 

Jag kunde se framför mig hur Tess fick flip när hon såg att Justin hade skrivit ett tweet om henne och log roat.

 


 

Jag vaknade på morgonen av att mamma, pappa och Loll stod vid min sängkant och sjöng ”ja du må leva…”, mamma hade en stor tårta i famnen och Loll hade två presenter i sina armar. Jag satte mig sömnigt upp och log mot min familj. De slutade att sjunga och mamma ställde ner tårtan framför mig, jag blåste ut alla ljusen och önskade att jag skulle få en lyckad födelsedag. Loll räckte fram presenterna mot mig och det ena var ett avlångt kuvert och den andra var en fyrkantig box.

Jag öppnade först boxen och inuti låg en brun väska som jag hade sett i en affär och blivit fullständigt kär i. Jag sken upp och kunde inte tro mina ögon att väskan låg i boxen. Jag skrek till och tog upp väskan. Jag kramade dem alla tacksamt och överröste dem utav tack ord. Jag tog sedan tag i kuvertet, undrande vad det kunde vara då jag inte hade önskat mig speciellt mycket i födelsedagspresent.

Jag fick upp kuvert och inuti låg det ett vykort. Jag tog frågande upp det och läste vad det stod skrivet. Jag tappade min haka mer och mer vid varje ord jag läste.

”är ni seriösa?” anades jag fram. Mamma nickade roat och log stort. ”ska jag och Tess få åka till Kalifornien. På riktigt?” nu hade jag fått rösten tillbaka och tjöt högt av glädje. 

”japp” svarade Loll och satte sig bredvid mig.

”men gud” jag bara stirrade på vykortet. ”när åker vi?” frågade jag.

”nu till helgen” svarade pappa. Jag skakade oförstående på huvudet men leendet ville inte rinna av ansiktet. 

 

 

De lämnade mig sedan för att låta mig klä på mig ifred, jag drog på mig ett par tunna tights, en stor vit siden tröja tillsammans med ett smalt, brunt skärp i midjan. Väl ståendes i badrummet där jag drog på mascara på ögonfransarna hörde jag hur min mobil plingade till inne på sängen. Genast la jag ner mascaran och sprang fram till telefonen.

 

Från Justin:

”det var en fågel som viskade i mitt öra, att det är en speciell tjej som fyller år idag. Grattis på födelsedagen Daphne! =D” jag skrattade.

 

Till Justin:

kan det vara så att den där fågeln möjligtvis heter Tess Delos? =) Tack så mycket hjärtat.” jag tvekade innan jag skickade iväg sms:et, tänkte på det jag hade skrivit i slutet. Får ju inte bli så himla uppenbart att jag hade en liten mini crush på honom.

 

Från Justin:

”kan hända. =P Varsågod, beautiful. Har du fått några roliga presenter då?” skrev han tillbaka. Jag skrattade, det hade gått två veckor sedan vi umgåtts på bowling kvällen. Därefter hade vi inte hunnit träffas speciellt mycket mer, jag hade skola och dans samtidigt som han åkte utomlands stup i kvarten. Ryan och Chaz hade dessutom behövt åka hem enbart någon dag efter bowlingen men jag och Justin hade hållit kontakt via telefonen.

 

Till Justin: 

Ja! Jag och Tess ska åka till Kalifornien i helgen! I’m soooo excited! =DDDD"

 

Från Justin: 

”GRYMT! =)”

 

Jag loggade in på min Twitter för att se att jag hade fått en massa gratulationer tack vare att Justin hade skrivit grattis på min profil. Shit de skulle säkert äta barnmat om Justin sa att han gjorde det, jag grimaserade när tanken slog mig.

 

 

Justins Perspektiv.

Jag log brett åt meddelena jag fått från Daphne. Hjärtat,  hade hon skrivit. Jag kanske tolkade det helt fel, men jag tyckte ändå om det. Det var jätte tråkigt att vi inte hunnit ses mer efter bowlingen men mitt liv är som det är.

Jag log åt tanken att Daphne blivit så uppspelt över resan till Kalifornien, jag och Tess hade planerat nu i en vecka åt överraskningen åt Daphne som hon skulle få då i Kalifornien.

Det skulle bli roligt att se Daphnes häpna ansikte när hon fick se vår lilla överraskning. Jag loggade in på Twitter och såg att Daphne hade fått en massa gratulationer får en massa Beliebers. Jag älskade mina fans, dem som har följt mig hela vägen enda sen i början av min karriär och förgyllt mina dagar.

”kommer du nu då?” frågade Kenny från min dörröppning.

”jag kommer” svarade jag och stoppade ner telefonen i fickan innan jag tog tag i min väska. Jag skulle åka före ner till Kalifornien och fixa i ordning allt för att Tess sedan skulle lura med sig Daphne till lokalen. Spännande, spännande. 

 

 

Daphnes Perspektiv.

I skolan däremot var det precis som vanligt, Tess och Jens hade sagt grattis till mig. Ingen annan, men det förvånade mig inte heller. Jag var glad över de gratulationerna jag hade fått. Speciellt en. Jag berättade för Tess att vi skulle åka till Kalifornien till helgen, hon skrek så högt så alla gav henne skrämda och frågande blickar.

Men hon struntade hon fullständigt i. ”skojar du eller!?” tjöt hon glatt.

”nepp” svarade jag och räckte henne vykortet. Hon stirrade på det och sken som en sol.

”åh, jag har alltid vetat åka dit” sa hon.

 

*

 

Torsdag kom och gick och sedan fredag, jag sprang runt som ett yrväder medan jag slängde in kläder i mitt rum som jag skulle ha med mig. Jag packade sedan ner allt i en stor resväska och en timme senare knackade det på dörren, fort sprang ner och ryckte upp dörren. Tess stod utanför med en stor resväska bakom sig och ett stort leende på läpparna.

”kommer bli den bästa helgen någonsin!” tjöt hon och hoppade på stället.  

Jag nickade glatt. ”helt klart”. Jag hjälpte henne upp med resväskan och hon kollapsade sedan på min säng innan hon såg ner på min resväska som jag inte hade hunnit stänga än. Sedan gick hon fram till min garderob och tog fram en finklänning och la den överst på högen.

”vad? Du måste ha en finklänning med dig också. Man vet ju aldrig vad som händer” försvarade hon sig med och jag skrattade men nickade instämmande och drog igen dragkedjan på väskan. Jag och Tess var dock tvungna att sitta på locket för att jag kunde stänga den. Efter det såg jag till att allt handbagage låg där det skulle i min nya väska. Ipod, telefon, bok…

Runt 10 kröp vi ner i sängarna och jag suckade över det faktum att alarmklockan skulle ringa redan klockan 4 imorgon bitti. 

”det är alltid roligt att åka utomlands, men aldrig roligt att planen går så himla tidigt” suckade jag och släckte lampan. Det blev becksvart och inom några minuter hade jag somnat.

 

 

Tess Perspektiv.

Jag hörde hur Daphnes andetag blev lugnare och djupare och jag förstod genast att hon sov. Jag plockade tyst fram min telefon och skickade iväg ett sms till Justin.

 

Till Justin:

hur går det? =)”

 

Från Justin: 

 

”det går bara bra. Allt är fixat. Och du då? Misstänker hon något eller? =)”


Till Justin: 

 

”hon sover som en sten just nu och hon misstänkte inte ens något när jag la ner en extra finklänning i hennes väska.” skrev jag tillbaka.

 

Från Justin:

Grymt, men då ses vi imorgon. God natt på er. =)”

 

Till Justin: 

”God natt på dig med.”

 

Jag stoppade tillbaka telefonen i väskan och log åt vår busiga plan. Jag hoppades verkligen att Chaz skulle vara där imorgon. Jag började faktiskt gilla honom, han var rolig och en snäll kille. Jag smålog för mig själv innan jag somnade.

 

 

Daphnes perspektiv:

Jag vaknade av att Tess ruskade mig nästa morgon. ”vad?” frågade jag sömndrucket. 

”du måste vakna, vi ska åka om en halvtimme!” skrek hon hysteriskt. 

”VAD!?” skrek jag och sprang upp ur sängen. Jag gick fort in i badrummet och tog ur tofsen ur mitt hår och borstade genom det en gång innan jag såg att jag inte skulle kunna göra så mycket mer med det. Jag suckade och sprang in i mitt rum igen. Jag drog på mig mina tights, ett linne och en stor collegetröja med ett stor tryck på framsidan. Sedan sprang jag tillbaka in i badrummet igen och drog på lite mascara på mina ögonfransar.

Vi fick bokstavligen slänga i oss frukosten för att sedan packa ner våra väskor i bagageluckan på bilen och köra rally mot flygplatsen. 

 

 

På flygplatsen såg vi till vår olycka att det var mer folk än vanligt så vi sa hejdå till min familj redan på parkeringen istället för vid gate ingången.

”jag ringer när vi landar” ropade jag till dem innan vi sprang mot kontrollerna. Vi gick genom metalldetektorerna och jag suckade lättat när det inte pep till och vi kunde ta våra väskor. Vi hann fram till vår gate precis innan de skulle stänga.

”ni hade tur” sa flygvärdinnan och jag log flåsande mot henne. Jag och Tess hittade våra platser och jag satte mig längst in innan jag försökte lugna mina andetag.

”shit, det var nära ögat!” flåsade Tess och slängde sig ner i sin stol bredvid mig. Vi började sedan skratta hysteriskt.

”vi kommer ha så kul!” sa jag och ruskade hennes arm.

”om vi kommer” försäkrade hon och såg menande på mig. Jag såg något undrande tillbaka på henne men bestämde mig sedan för att inte påpeka det.

Jag använde all min energi till den första timmen för att sedan slocknade lika fort som ett ljus för de andra timmarna. Jag sov enda tills någon ruskade mig, det var väl jädra vad många gånger jag har blivit ruskade på under bara några timmar. Tess log brett mot mig.

”vad?” frågade jag surt. 

”vi är framme” sa hon ivrigt och jag satte mig genast käpprätt upp, vi var precis på väg att landa och den röda varningslampan lyste om att man behövde sätta på sig säkerhetsbältena. Jag satte illa kvickt på mig bältet igen och såg ut genom fönstret medan vi landade. Jag älskade känslan av när man landade på marken och det gungade till i hela planet.

 

*

 

Vi hade bokat ett hotell som hette Beverly Willshire Hotel. Wow, hur hade de råd med det här? Här brukar väl alla kändisar bo? tänkte jag när jag gick tillsammans med Tess och checkade in.

Rummet vi fick hade en dubbelsäng, en byrå på vid den högra väggen och ett bord med fyra stolar. Badrummet bestod utav ett stort badkar, en meter lång bänk med ett handfat i mitten och en toa bredvid. Jag gick in till sovrummet igen och kastade mig på sängen, den var förvånansvärt mjuk. Annars brukar hotellsängar vara väldigt hårda, men de hade väl kvalité här.

Tess hade tagit sig ut på balkongen och såg ut över Kaliforniens trafikerade vägar och gång trafikanter. Jag ställde mig bredvid henne och såg ner på en bil nere på gatan som verkade ha lite problem.

”jaha, vad tycker du vi ska göra ikväll då?” frågade jag henne.

”vi ska ut och festa och fira din födelsedag såklart” sa hon som om jag var dum som inte tänkt ut det svaret själv och gick tillbaka in igen. Jag log roat och följde efter henne. Därav klänningen, tänkte jag.

”hallå, dags att göra sig redo kanske” sa hon och klappade med händerna.

”varför? Vi har väl inte ens bråttom?”

”men jag vill komma ut på klubbarna innan fyllona översvämmar dem” sa hon och försvann in i badrummet. Jag skrattade och satte mig på golvet framför min resväska och drog upp dragkedjan. Jag sträckte mig efter klänningen som Tess hade lagt ner. Hon hade tagit min favorit klänning, den var svart och hade djup rygg och guld detaljer på både axlarna men också vid ryggens slut. Hon hade även lagt ner ett par klackar också, jag tog nöjt upp de beigefärgade klackarna med silver nitar på hällarna och la allt på sängen. Jag var precis på väg att byta om när Tess kommer in med en locktång i högst hugg.

”vänta! Jag vill locka ditt hår. Du får så fint hår då” jag suckade, hon brukade locka mitt hår hela tiden för ungefär ett år sedan tills hon kom på att hon faktiskt kunde locka sitt eget hår istället för mitt. Jag skrattade och satte mig på en stol.

 

 

 
 

När jag var klar hade Tess valt att endast locka topparna och sedan satt upp den i en låg bulle på mitt huvud. Jag vände och vred på huvudet framför spegeln medan jag granskade frisyren, jag drog fram en slinga ur knuten och lät den hänga fritt. Därefter klev jag i min klänningen innan jag gick in i badrummet med sminkväskan i handen. Jag skuggade mina ögon med mörk ögonskugga innan jag la en rand eyeliner på ögonlocket innan jag la mascara på ögonfransarna. Kinderna fick rouge för att markera mina kindben och läpparna målade jag klar röda. Jag snurrade runt framför spegeln för att kunna se mig från vartenda vinkel, klänningen smet snyggt om runt mina former och klackarna gav mig en skjut på längden och fick mina ben att se slankare och längre ut. 

Tess kom in i badrummet men stannade tvärt och såg mållöst på mig innan hon log brett.

”oh la la” sa hon och såg retfullt på mig. Jag skrattade generat. Jag lät sedan blicken vandra upp och ner på henne för att se vad hon hade på sig. Hon hade satt på sig en rosa, kort klänning som hade svarta axelband som knöt ihop i ryggen där stora partier vad naket. Hennes ögon var något mildare sminkade än mina men matchade perfekt till hennes klänning. Hennes hår hade hon plattat till perfektion och lagt till rätta fram vid bysten. Hon såg galet snygg ut helt enkelt.

”killarna på klubbarna kommer ju dregla efter dig” sa jag och såg menande på henne. Nu var det hennes tur att skratta generat. Vi låste dörren efter oss och gick ner till gatan där vi ropade till oss en taxi. Tess sa snabbt en adress som jag inte hann höra men jag antog att hon visste ett bra ställe. Chauffören körde oss till en gata som till min förvåning inte var speciellt fylld med människor och jag steg undrande ut ur bilen. Taxin körde iväg och Tess sprang fort iväg och försvann in genom en dörr. Förvirrat blev jag stående och stirrade efter henne. 

”Tess! Vart ska du?” ropade jag efter henne sedan suckade jag och gick efter. Jag tryckte upp dörren och hann ta ett steg innanför dörren innan hela rummet tändes upp och det kommer smällar överallt ifrån samtidigt som en massa människor ropade ”ÖVERRASKNING!”. Jag stod endast och gapade inför det som var framför mig.

”vad är det här!?” utbrast jag till Tess som kom skuttande fram mot mig.

”överraskning” fnittrade hon och log mot mig, Ryan och Chaz dök plötsligt upp och gav mig en varsin kram. Grattis utbrast de båda och jag blev extremt glad över att se deras välbekanta ansikten. 

”när… var … hur?” frågade jag dumt.

”tja, hon fick ju hjälp av ett proffs” sa en röst bakom mig som jag mycket väl visste vem den tillhörde. Jag vände mig om och log stort mot Justin som stod där i ett par jeans, vit tröja och en skjorta över. Jag gick fram och gav han en kram. Jag hade saknat honom mer än jag trodde. 

 

 

Justins Perspektiv.

Jag hade ställt mig vid sidan av för att ta emot Tess när hon kom inspringande.

”okej, hon kommer om några sekunder” flåsade hon.

”okej, allesammans! Hon kommer snart”ropade jag och alla blev tysta, ett ögonblick senare såg jag en smal figur som tryckte upp dörren och jag slog genast på lyset och alla bröt ut i ”ÖVERRASKNING!”. Jag såg hur Daphnes ögon spärrades upp och hennes mun blev till ett stort "O".

”vad är det här!?” frågade hon Tess som skuttade fram till henne.

”överraskning” skrattade Tess glatt till henne. Jag såg på Daphne, lät blicken vandra över hennes kropp. Över klänningen som passade perfekt på henne, på hennes ansikte som var vackert sminkat och leendet som alltid fick mig att känna glädje. Hon var nästan för vacker för att se på. Ryan och Chaz gick fram till henne och kramade samt gratulerade henne.

”när… var… hur?” frågade Daphne vilket jag kände var signalen för att mig att göra mig hörd.

”tja, hon fick ju hjälp av ett proffs” sa jag och log, hon vände genast sig blicken mot mig och hennes skuggade ögon mötte mina. Leende växte sig större på hennes läppar och hon gick fort fram till mig innan hon slängde armarna runt mig i en kram. Hon doftade gott utav någon parfym.

”är du som gjorde det här?!” frågade hon sedan och såg med stora ögon på mig.

”ja, gillar överraskning. Både dåliga och roliga” svarade jag och log roat mot henne. Hon skrattade. Ah! Vad jag älskade hennes klingande skratt.

 

 

Jag gick tillsammans med henne runt i lokalen så hon kunde få träffa alla där eftersom de flesta kände hon inte ens. Vi kom fram till Kuk Harell, som hade varit med och gjort min film samt producerat mina album, jag hann dock knappt säga hela hans namn för än Daphne bröt ut i skratt så hon vek sig dubbel. Jag såg frågande på henne. Hon försökte lugna sig och behövde bita sig hårt i läppen för att inte skratta.

”vad är det?” frågade jag henne roat.

”okej, du får inte ta illa upp nu men på svenska så betyder ditt namn 'dick'” sa Daphne och såg försiktigt på Kuk. Jag skrattade så jag grät och jag hörde att Kuk skrattade lite försiktigt.

”ledsen mannen” sa jag och klappade honom på axeln, vi sa hejdå till Kuk och gick vidare.

”nu känner jag mig jättetaskig” sa Daphne och vände på huvudet för att se på Kuk som såg lite moloken ut. Jag skrattade igen.

”men du kan ju inte rå över hur olika ord uppfattas av olika språk” sa jag och såg lugnande på henne. Hon nickade försiktigt och fundersamt och lät mig sedan dra med henne vidare. Vi närmade oss Usher när hon stelnade till och tvär stannade.

”är det där vem jag tror det är?” frågade hon och jag skrattade.

”ja det är jultomten” svarade jag och hon skrattade lamt.

”Usher!” ropade jag och han såg genast upp på mig, vi gjorde vårt handslag som hälsning.

”Usher, det här Daphne” Usher såg menande mot mig för ett ögonblick och nickade sedan lätt mot henne. Jag nickade bekräftande, det var tjejen. Usher sken genast upp i ett leende och skakade Daphnes hand som stirrade lätt på honom.

”hej, dig har jag hört mycket om” hon enbart log generat mot honom. Jag skrattade lite åt hennes plötsliga stumhet och hon såg stött på mig innan hon knuffade mig lätt med armbågen. Jag flinade roat och samtalade kort med Usher innan vi gick vidare, tillslut kom vi tillbaka till Ryan som stod ensam med en mugg i handen. 

”men vart är Chaz och Tess?” frågade Daphne. Ryan log resamt och nickade bort mot ett hörn av rummet. Jag vände blicken dit han pekade och såg Chaz tillsammans med Tess stå tätt hopslingrade medan de kysstes passionerat. Jag skrattade förvånat. 

”oj! Det gick snabbt. Vad hände?” frågade jag och flinade mot Chaz och Tess som inte verkade bry sig om att de som stod närmast glodde ganska rejält på dem.

”tja... jag vet inte riktigt. Men Chaz blev helt hysterisk när han såg Tess efter att vi hade sagt grattis till Daphne, så han tog tag i hennes arm och gick bort med henne. Jag såg att de stod och pratade och vände mig då för att prata med Alfredo. När jag sen vände mig om för att leta efter dem så stod dem i det här hörnet och det har dem gjort snart... fem minuter” berättade Ryan och såg ner på sin klocka. Jag skrattade och busvisslade på dem. De vaknade till och de såg sig förvirrat omkring innan de fick syn på oss stå där och skratta. Tess la generat huvudet i händerna medan Chaz skrattade dock var de snart i full gång igen.

”nej, jag behöver luft. Jag kommer snart” sa Daphne och gick mot dörren.

”gå efter henne” sa Ryan och såg bort mot dörren hon försvunnit ut genom. Jag log och klappade honom på axeln innan jag gick ut till Daphne. Jag kom ut och såg henne stå lutad mot räcket vid sidan av dörren.

”jaha, vad tycker du hittills då?” frågade jag henne och lutade mig mot räcket bredvid henne.

”tack så jätte mycket. Jag är jätte tacksam för allt” sa hon och såg upp på mig. 

”jag har en födelsedagspresent till dig” sa jag sedan och böjde mig fram för att sedan mjukt kysste hennes kind.

 

 

Daphnes Perspektiv. 

”jag har en födelsedagspresent till dig” sa Justin innan han böjde ner sitt huvud mot mig och kysste min kind. Han sträckte sedan på sig och jag kände hur det brände på mina kinder. Jag la min hand på kinden han hade kysst och log stort mot honom.

”jag kommer aldrig att tvätta den här kinden, det är så man säger eller hur?” skämtade jag honom och han skrattade.

”ja, något sånt” svarade han medan vi såg forskande på varandra. Vi rycktes i nästa sekund till verkligheten utav dörren som smällde upp och där stod Usher.

”oj, förlåt om jag störde” ursäktade han sig och jag skrattade men Justin såg enbart irriterat på honom ”men det är tårta nu”

”kom igen” sa jag och tog tag i Justins hand och drog med honom in. När vi kom in släppte han inte taget om min hand utan grepp om den lite hårdare innan vi gick tillsammans fram till scenen. På scenen stod en rosa trevånings tårta. Den var jätte vacker och Justin räckte fram en tårtspade mot mig, jag tog emot spaden men tvekade en låg stund.

”vad är det?” viskade Justin i mitt öra.

”det är så himla fin och när jag väl har tagit en bit så kommer jag att ha förstört den” sa jag och såg ynkligt upp på honom. Han skrattade roat.

”det gör inget” försäkrade han och jag skar en liten bit av tårtan för att sedan bemöttas utav applåder. Jag såg upp och log mot människorna som stod ute på golvet och såg på. Sedan kände jag för att skoja till det lite så jag tog tag i min tårtbit med handen och tryckte upp den i Justins ansikte. Jag skrattade så jag vek mig när jag såg hans häpna ansikte när tårtbiten föll av hans ansikte. Skrattsvalorna fyllde rummet då resten stämde in.

Jag såg sedan hur Justin sträckte fram sin hand mot tårtan för att gripa tag om lite fyllning som bestod av grädde, sylt och tårtbotten. Jag sprang fort iväg från scenen men jag hann inte långt för än en arm slingrade sig runt midjan och innan jag hann skydda mitt ansikte så smetade han ut det han hade i handen i mitt ansikte. Han skrattade medan backade bakåt och viftade med handen för att få bort resten utav smeten. Vi stod båda och skrattade åt varandras tårtfyllda ansikten innan vi gick tillbaka mot scenen och "publiken" skrattade åt oss.

”tack så mycket för tårtan” ropade jag och de skrattade igen. Vi gick av scenen och ner till Chaz, Ryan och Tess som stod och nästan grät av skratt. 

”asså d-du skulle ha sett d-ditt ansikte, man!” pressade Chaz fram. Justin skrattade innan han började torka av sitt ansikte med handen sedan innan jag hann reagera hade Justin smetat in det i mitt ansikte.

”men hallå!” skrek jag. Han flinade bara och tog min hand och drog med mig bort till ett rum. Rummet visade sig vara ett badrum, när vi kom in och jag såg mig själv i spegel, skrattade jag igen och jag gick fram till handfatet.

Jag sköljde bort tårtkladdet med vatten och tackade gud för att jag hade valt en vattenfast mascara. Resten av sminkningen gick det inte att göra något åt så jag torkade bort det med en bit papper.

 


 

Blev lite längre än ett vanligt kapitel, hoppas det uppskattas.
Glöm inte att kommentera! :)


Ditt Namn:

Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (Publiseras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback