Just An Ordinary Girl - Kapitel 20

 
PREVIOUS: ”vi torkar det nu. Har du klippt klart?” frågade Kenny tjejen.

”åh, nej. Vi är inte klara” försäkrade hon. ”jag ska bara… det är lite finjusteringar kvar” hon klippte det sista hon behövde innan hon tog bort den svarta frisör kappan och Justin fick ställa sig upp. Han granskade sig själv i spegeln och nickade sedan gillande. Jag stirrade på honom.

Wow, nu är han ju ännu snyggare! sa jag till mig själv. Han vände blicken mot mig men när han såg att jag stirrade fick han panik.

”är det hemskt!?” frågade han och jag skrattade.

”nej, nej. Det ser skit snyggt ut” försäkrade jag. Han log brett mot mig innan han såg ner på våra sammanlänkade händer.

 

 


 

 

Justins Perspektiv.

Jag hade precis fått mitt gamla hår bortklippt och jag stod och såg mig i spegeln. Jag tyckte om den nya frisyren, jag såg äldre ut. Jag sneglade sedan på Daphne för att se att hon stod stirrade på mig.

Oh, nej. Det är säkert fel på min syn. Jag ser säkert hel hemsk ut! tänkte jag panikslaget.

”är det hemskt!?” frågade jag henne.

”nej, nej. Det ser skit snyggt ut” sa hon lugnt. Jag log brett mot henne.

Jag såg sedan ner på våra sammanlänkade händer, jag hade inte släppt hennes hand sedan hon tagit den under klippningen. Det kändes så naturligt att hålla hennes hand, som om det var meningen att vi aldrig ska släppa taget. Jag flinade åt hur larvigt det lät men det kändes rätt. Jag såg upp på henne och även hon hade blicken vänd mot våra händer innan hon såg upp på mig och log.

”vad ler ni åt då?” frågade Scooter bakom oss sedan såg han min frisyr.

”nej, men titta det blev ju jättebra” utbrast han och log mot mig innan han såg på våra händer. Jag endast log åt hans menande minn.

”jag är ledsen, men jag tror Kayla och Jennie börjar undra vart jag är” sa Daphne och jag vände mig mot henne.

”såklart. Hejdå!” ropade jag in rummet och de vinkade till svar. Jag drog med mig Daphne till dörren och vi åkte sedan ner till hennes våning. Jag drog fingrarna genom mitt nyklippta hår.

”nej, förstör det inte” sa Daphne och sträckte upp handen innan hon fixade så det låg som det gjort innan. Det kändes så skönt när hon drog sina fingrar genom mitt hår. Hissen plingade till och vi gick ur innan vi gick bort till hennes dörr. Hon knackade men det kom inget svar.

”de kanske har åkt ner till matsalen för att äta frukost” sa hon till mig. Vi åkte ner till lobbyn och svängde lätt med våra händer fram och tillbaka mellan oss. Hon log mot mig. 

Vi kom in i matsalen där alla satt och åt, de vände sig mot oss och Daphne såg generat ner i golvet. Jag hittade Kayla och Jennie vid ett bord och drog med henne dit. Kayla stirrade på oss medan Jennie såg lika lugn och samlad ut som vanligt. Tja, till skillnad från när hon fick syn på Usher det vill säga. Vi satte oss på en varsin stol.

”du har klippt dig!” skrek Kayla, alla i hela rummet vände sig mot oss.

”ja” svarade jag lugnt.

”varför!?” frågade Kayla förfärat.  Jag visste att de skulle vara många Beliebers som skulle tycka om min nya frisyr men även många som skulle hata den. Det finns bara älska eller hata. Jag suckade.

”behövde en förändring” förklarade jag.

”jag tycker det är snyggt. Mycket snyggare än din förra frisyr. Du ser äldre ut” sa Jennie och granskade på mitt hår.

”tack så mycket” sa jag och log mot henne.

”jaha, men vart har du varit hela morgonen?” frågade Kayla Daphne.

”jag vaknade tidigt i morse och satte mig på trappan för att äta frukost sedan träffade jag Justin och han frågade om jag ville hänga med på en tråkig grej. Och ja, det var inte direkt någon annan vaken så jag har varit med när han klippte sig” berättade hon, Jennie log mot henne medan Kayla såg en aning svartsjukt på henne. Någon drog plötsligt fingrarna genom mitt hår och jag ryckte häftigt till och drog bort huvudet. Jag såg sedan upp på Stephanie.

”snyggt” kommenterade hon.

”tackar” svarade jag. Hon gick sedan därifrån och bort mot disken, jag såg efter henne. Hon var väl snygg på sitt sätt, men jag misstänkte att hon var en bortskämd brud. Jag vände mig mot Daphne som satt och såg ner i sitt knä.

”jo, förresten…” sa Jennie, jag och Daphne vände oss mot henne. ”ni är på framsidan” hon la sedan en tidning framför oss. Det var en bild på mig och henne, vi låg i soffan och sov. Daphne låg på mig med en arm runt min midja och jag med en arm runt hennes axlar.

”du ser mycket bättre ut när du sover än jag” sa jag. Hon skrattade.

”ja, eller hur!” sa hon ironiskt, under bilden stod en stor rubrik.

Justin Bieber sover numera i lobbyn än i hotellrummen” jag himlade med ögonen innan jag slängde tillbaka tidningen till Jennie.

 

 

Daphne Perspektiv.

”jag kommer snart tillbaka” sa jag till dem och Justin såg genast frågande upp på mig. Men jag såg lugnt tillbaka mot honom innan jag gick ut till lobbyn och bort till hissarna. Jag åkte upp till högsta våningen där vi hade varit på morgonen innan jag gick bort till dörren och knackade på. Jag öppnade den försiktigt och gick bort till samma rum där jag fann Kenny, Scooter och Pattie pratandes i sofforna.

”hej, ledsen om jag stör. Ska jag komma tillbaka senare?” frågade jag dem.

”nej, nej. Du stör inte” skyndade sig Pattie att säga. Jag log mot henne och gick fram till dem i soffan, Pattie klappade på platsen bredvid henne och jag satte mig.

”så var det något speciellt?” frågade hon mig.

”ja. När jag var här tidigare idag så hörde jag att Justin fyller år om en vecka och jag tänkte att vi kunna göra en överraskningsfest för honom precis som han gjorde för mig” sa jag och de alla log stort mot mig.

”det låter som en rolig ide” sa Kenny och nickade. Jag nickade och log stort.

”bra, så ni är på? Jag antar att ni känner mer vilka som Justin hänger med än jag gör men jag kan i alla fall se till att Chaz och Ryan kommer” sa jag. Scooter nickade.

”vi har hand om det” svarade han.

”vad bra, men jag måste skynda mig tillbaka. De kommer annars börja undra vart jag har tagit vägen” sa jag och började gå mot dörren.

”ja, vi får ses i veckan” sa Pattie och log stort mot mig. ”henne gillar jag” hörde jag sedan Pattie säga innan jag stängde dörren. Jag gick bort till hissen och tryckte på ”entré” knappen. Hissen åkte ner och dörrarna öppnades och utanför stod en leende Justin.

”där är du!” utbrast han glatt.

”här är jag” sa jag lika glatt tillbaka.

”jag tänkte gå en sväng, har du lust att följa med?” frågade han.

”visst” svarade jag och vi gick tillsammans ut ur hotellet innan vi gick längst trottoaren. Jag hade lust att ta hans hand igen, det hade känt så bra att hålla den. Men jag visste att paparazzoerna säkert låg och lurade någonstans så jag lät bli.

Vi gick och pratade lite innan kom vi fram till en strand, fort tog jag av mig mina sandaler och gick sedan ut på sanden. Jag körde fötterna djupt i sanden och kände sandkornen skrapa mot min nakna hud. Jag satte mig ner i sanden och såg ut över det blå havet, på vågorna som slog kraftigt in mot stranden. Justin satte sig ner bredvid mig och satte sedan sina skor framför sig.

”vackert” kommenterade jag och han nickade svagt. Vi satt en stund i tystnad och endast lyssnade på bruset från havet. Han tog sedan tag i min hand och flätade samman våra fingrar, jag sneglade mot honom och såg hur han satt med blicken fast på våra händer. Han såg sedan upp och in i mina ögon innan han log svagt.

Jag log brett tillbaka mot honom. Länge satt vi på stranden och enbart såg på vattnet, utan att säga något till varandra, utan att släppa varandras händer. Efter någon timme började vi sakta ta oss tillbaka till hotellet, vi svängde lätt med våra händer fram och tillbaka mellan oss. När vi kom fram till hotell stod det en flock paparazzis utanför, jag släppte genast Justins hand. De fick syn på oss och blixtarna började snart hagla över oss, jag drog snabbt ner mina solglasögon och satte upp handen över ansiktet. Kenny kom och mötte oss, Justin tog tag i min hand igen för att inte tappa bort mig i havet av människor. Någonstans kunde jag höra tjejer skrika hans namn. Vi kom in genom hotelldörren och gick snabbt bort till hissen, vi klev in och klickade på fyran. Jag satte upp solglasögonen på huvudet igen och andades ut.

”deras blixtar gör ont asså” sa jag och gnuggade ögonen. Justin log mot mig.

”det är ännu värre när det är mörkt ute” Kenny nickade instämmande. Hissen plingade till och jag kramade Justin innan jag gick ur hissen.

”vi ses sen” sa jag innan dörrarna stängdes. Han hann nicka till svar innan de stängdes ihop och hissen åkte vidare uppåt. Jag gick bort till min dörr och öppnade den. Ingen var där.

Skönt, tänkte jag trött. Orkar inte med Kaylas avundsjuka frågor. Min telefon vibrerade i min ficka och när jag tog upp den såg jag till min glädje Tess namn på skärmen. 

”HEJ!” utbrast jag när jag tryckte luren mot örat.

”hej, baby. Hur äre läget?” hälsade hon och fick mig att le.  

”jo du vet, smeker Justins bröst, badar med kläderna på och sover i lobbyn. Det gamla vanliga i stort sett” svarade jag och skrattade till.

”Vav? Och ja, jag såg bilden. Ni var ju super söta och han med ingen tröja. Yum! Men vaddå smeka hans bröst?" jag skrattade lågt åt henne och satte mig på sängen. 

”jag ska göra det i en del utav i hans video” förklarade jag. Hon skrattade till i luren. ”men hur är det hemma?”

”allt är i stort sett den samma. Förutom att jag nu helt plötsligt är en populär figur! Tjejerna följer efter mig överallt och frågar frågor. Jag behövde till och med ta skydd hos Jens. JENS!” Jag skrattade till.

”shit!” jag kunde inte tänka mig hur det blir när jag kommer till skolan.

”men varför har du badat med kläderna på?” jag berättade hela historien om den kvällen för henne innan det förblev tyst i luren. ”är Justin klaustrofobisk?” var hennes enda kommentar. Jag skrattade.

”ja, tydligen” svarade jag.

”stackarn. Kan inte vara roligt när hans fans tränger in honom” Jag mm:ade till svar.

”men du jag har en sak att berätta! Jag tänkte ordna en överraskningsfest för Justin, för han fyller år nu i helgen. Precis som han gjorde för mig” berättade jag. 

”JAAAA! Vad roligt. Då kommer Chaz vara där!” utbrast hon och jag himlade med ögonen innan jag skrattade.

”det kommer han. Och Ryan” hon mm:ade frånvarande. ”men du kan väl boka flygbiljett nu så du kommer ner hit på torsdag”

”det gör jag!”

”grymt, men jag måste gå nu, vi ses och hörs. Puss.”

”puss” sa hon och jag rörde på den röda luren på skärmen innan jag la telefonen på sängen. 

 

*

 

Väl klar var Jennie och Kayla fortfarande inte tillbaka. Jag rynkade pannan och åkte ner till lobbyn. Där satt endast Derek i en utav sofforna och läste en bok. Jag gick och satte mig bredvid honom.

”vart är alla?” frågade jag honom. Han vände sig mot mig och log.

”de gick ner till stranden” svarade han. Jag rynkade pannan. Konstigt att vi inte såg dem förut.

”men varför följde du inte med?”

”därför du följde inte med” sa han och såg in i mina ögon. Jag rodnade djupt och vände bort ansiktet.

”men jag ska gå en sväng, vi ses sen” sa jag till honom och han nickade innan han återvände till sin bok. Jag gick längst trottoaren som jag och Justin hade gått på tidigare innan jag hamnade på stranden igen. Jag gick längst vattnet och tänkte. 

Det skulle bli roligt att överraska Justin på samma sätt som han hade överraskat mig. Jag log av tanken innan jag kom och tänka på det som Derek hade sagt till mig i lobbyn.

Gillade han mig mer än som en vän? frågade jag mig själv. Jag stönade, jag orkade inte med något sådant. Det var jobbigt nog att säga ”nej” till Jens.

 

 
 

Jag satte mig ner i sanden och såg solen gå ner, det blev kallt och jag insåg att klockan hade blivit mycket. På vägen hem började det spöregna och på några minuter var jag dyngsur.

Jag började springa hem, barfota med sandalerna i handen. Jag såg hotellet, upplyst av lamporna som satt i fönsterna.  Det kändes som jul, jag längtade till jul. Till de mysiga brasorna, de varma lussebullarna, familjen, pojkvännen. Om man hade någon!

Jag sprang över gatan och fram till de stora glasdörrarna. Väl inne och jag fick känna värmen insåg jag hur kall jag var och hur mina fingrar hade domnat bort. Det droppade vatten från mina kläder och ner på golvet, jag såg ner på mig. Kläderna satt klistrade mot skinnet och tofsen satt slickad mot min nacke. Jag slog snabbt armarna runt mig.

”Daphne?” frågade en röst bakom mig. Jag vände mig huttrande mot Justin som såg förfärat på mig.

”vart har du varit? Jag… vi har letat överallt efter dig!” sa han och gick sedan fort fram till mig. Han såg ner på mitt krampaktiga grepp om mina egna armar och sedan upp på mina antagligen blåa läppar. Jag försökte le mot honom men jag lyckades inte speciellt bra. Han omslöt mig i en varm kram och jag släppte genast mitt grepp om mina armar och slog armarna runt honom och kramade honom hårt. Han var så varm, som en kabin.

”åh” stönade jag lågt.

”vart var du? Och vad tänkte du med, gå ute i t-shirt i regnet?” frågade han.

”jag satt på stranden och hann inte tillbaka innan regnet” svarade jag något hackigt. Jag såg på det stora fönstret bakom Justin, regnet piskade mot rutan. Han la ner sin kind på mitt huvud och jag kände värmen sprida sig från mitt huvud och neråt. Någon harklade sig bakom oss och jag vände mig om. Där stod Kayla, Jennie, Kenny, Scooter och Pattie samlade. Jag tyckte jag såg Stephanie i bakgrunden med en surt uttryck.

”där är du. Men gud du ser ju iskall ut!” utbrast Pattie och såg strängt på mig.

”kom med här” sa hon sedan och Justin tog tag i min kalla hand innan han drog med mig efter Pattie och in i matsalen. Pattie sa till personalen att göra en kopp varm choklad, Justin satte mig i hans knä på en stol och la sina armar runt mig. Jag la mitt huvud vid hans hals och blundade.

Justin skakade sedan försiktigt min arm och jag slog upp ögonen, en kvinna hade satt en rykande kopp framför mig och jag la snabbt händerna om koppen. Jag kved till när värmen trängde in och det började brinna i mina fingrar. Jag lutade mig fram och la mitt huvud mellan mina utsträcka armar, jag kände en tår rinna längst min ena kind. En arm lades runt min midja och jag såg upp på en beklagande Justin. Han tog sin hand och torkade bort tåren från min kind och log sedan svagt mot mig. Jag log tunt tillbaka.

”tack” viskade jag sedan, en filt lades runt mig och jag drog den tacksamt hårdare runt mig.

”tack så mycket Pattie” sa jag och log upp mot henne. Hon log varmt tillbaka.

”drick” sa hon sedan och såg på koppen mellan mina händer. Jag förde koppen till min mun och tog en klunk, jag brydde mig inte om att jag brände mig på tungan för värmen från drycken var så skön att jag fortsatte bara dricka. Jag satte koppen på bordet och jag kände nu hur trött jag var, ögonlocken höll på att falla ner över mina ögon och jag behövde tvinga upp dem igen. Jag kände hur Justin bar upp mig i sin famn innan allt blev svart.

 

 

Justins Perspektiv.

Jag sprang runt som en galning medan jag letade efter Daphne. Ingen hade sett henne. Jag kom ut i lobbyn och hörde hur den stora glasdörren öppnas och stängas, jag gick hoppfullt till ingången. Jag möttes av en blöt tjej som slagit armarna runt kroppen, hennes kläder och hår satt klistrat mot hennes kropp och hon ryckte lätt i köldkrampor.

”Daphne?” frågade jag förärat. Hon vände sig med skallrande tänder mot mig.

”vart har du varit!? Jag… vi har letat överallt” sa jag och gick fram till henne. Jag såg ner på hennes händer som krampaktigt höll som sina armar innan jag upp på hennes ansikte, hennes läppar hade gått över i en blå ton. Jag omslöt henne fort i en kram och jag ryckte till lite när hennes blöta kläder nuddade min hud. Hon släppte fort sina armar och la dem runt mig istället och kramade mig hårt.

”åh” fick hon fram.

”vart var du? Och vad tänkte du med, gå ut i bara t-shirt i regnet?” frågade jag allvarligt.

”jag satt på stranden och hann inte tillbaka innan regnet” svarade hon och jag skakade lätt på huvudet innan jag la ner kinden på hennes huvud för att ge henne mer värme. Någon harklade sig och vi vände oss mot Kayla, Jennie, Scooter, Kenny och mamma som stod framför oss.

”där är du. Men du ser ju iskall ut!” utbrast min mamma förfärat. ”kom med här” sa hon sedan och gick bort mot matsalen. Jag tog tag i Daphnes hand och drog med mig henne. Hennes hand var iskall. Jag satte henne i mitt knä på en utav stolarna medan mamma pratade med personalen. Jag la armarna om henne igen och hon la huvudet mot min hals. En kvinna kom efter några minuter ut med en rykande kopp och ställde den framför oss, jag log tacksamt mot henne.

Jag skakade försiktigt Daphnes arm och hon sträckte på sig, när hon såg koppen sträckte hon snabbt ut händerna mot den och la händerna om den varma koppen. Hon kved till och lutade sig fram och la sitt huvud mellan hennes utsträckta armar.

Jag la en arm runt hennes midja och hon sträckte på sig igen, jag såg att en tår hade runnit nerför hennes ena kind. Jag sträckte upp min hand och torkade försiktigt bort tåren. Jag log svagt mot henne och hon log tunt tillbaka mot mig. Mamma kom sedan med en filt och la den runt hennes axlar, jag log tacksamt mot henne.

”drick” sa hon sedan och såg på koppen mellan Daphnes händer. Daphne förde koppen till hennes läppar och drack girigt. Jag såg på mamma som log mot mig innan hon gick sin väg. Daphne ställde ner koppen på bordet och jag såg hur hon kämpade med sömnen. Jag lyfte upp henne i min famn och gick med henne ut i lobbyn, Scooter, mamma och Kenny satt tillsammans i en utav soffgrupperna. De såg upp på oss när vi kom genom korridoren.

”jag tar upp henne till hennes rum” sa jag.

”gör så” sa mamma och log varmt mot mig. jag log tillbaka mot dem innan jag gick bort till hissarna. Jag lyckades trycka på fyran och hissen åkte upp, jag såg ner på Daphne i min famn. Hon blundade och hennes läppar hade återfått sin normala färg.

Hissen plingade till och jag gick bort till deras dörr. Kayla öppnade och flyttade sig sedan snabbt när hon såg vad jag hade i famnen. Jag gick in i rummet och la henne på sängen, jag såg ner på henne och smekte över hennes kind innan jag sa hejdå till tjejerna och gick ut i korridoren.

  


 

Kommentera SNÄLLA !! :D

Skriven av: Lina

Jag älskar din novell, du skriver så otroligt bra! En av de bäst novellerna jag läst! :D

2011-10-18 @ 23:29:05
Skriven av: Hanna

Så jävla bra! älskar verkligen den här historien. den får mig att vilja bli tillsammans med justin bieber O JAG GILLAR INTE JUSTIN BIEBER! sjukt bra säger jag bara, sjukt bra!

2011-10-19 @ 15:26:56
Skriven av: mikaela

OMG så jävla bra! älskar novellen så mycket<3

2011-10-22 @ 12:50:00
Skriven av: Hanna

ÅH så bra!! :D
Har läst 20 kapitel idag för att det är så bra!! :D

2013-02-25 @ 15:23:57
URL: http://hanzenpanzen.blogg.se

Ditt Namn:

Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (Publiseras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback