Just An Ordinary Girl - Kapitel 5

 
 Previous: Jaha, tänkte jag. "Message" knappen började blicka så jag klickade på den och såg att jag hade fått ett DM från Tess.

"såg du det jag retweetade?" hade hon skrivit.

"ja och?" skrev jag tillbaka.

"men fattar du inte, Justin Bieber är här. Han bor ju i Atlanta!" En känsla jag inte riktigt förstod spreds genom min kropp. Var det glädje? 

"okej, men måste sova nu" skrev jag och loggade snabbt ut.

När jag hade släckt ner allt låg jag och tänkte på det som Tess hade skrivit. Jag försökte intala mig själv att jag inte brydde mig om att han bodde i Atlanta, men ändå kom bilden upp av hans leende ansikte upp i mitt huvud.

 


 

Veckan gick framåt i snigeltakt, när det äntligen var fredag kändes det som om veckan hade varit en månad lång. Jag och Tess hade planerat att ha en sleep over hemma hos henne eftersom hennes föräldrar skulle iväg på en spa weekend. Jag stod i mitt badrum och packade ner tandborsten, hår inpackningen och ansiktsmaskerna. Tess hade inhandlat godiset och drickat, jag gick in i mitt rum och packade ner ett par mjukisshorts och ett slappt linne. Jag gick nerför trappan och in i vardagsrummet där mamma och pappa satt och tittade på House.

"då går jag" sa jag och gav dem en varsin kram. Mamma mumlade fram ett hejdå, hon var alltid lika fast när hon satt och tittade på House. Hon tyckte att hon kunde lära sig av House, vilket jag tyckte lät hel knäppt. Jag menar House var inte ens en riktig doktor. Pappa såg upp på mig.

"ses vi imorgon eller?" frågade han.

"jag vet inte, jag vet inte vad som händer imorgon" svarade jag honom och gick in i köket där jag visste Loll satt och ritade. Hon var väldigt duktig på att teckna och måla, jag tyckte hon hade riktig talang och försökte hela tiden pusha henne till att söka in till en konstskola.

"jag går nu" sa jag och pussade hennes hjässa, hon nickade frånvarande och jag log åt hennes koncentration.

Jag tog på mig mina ytterkläder och ropade ett sista hejdå innan jag stängde dörren och gick ut till på gatan. Jag gick längst vägen och kikade runt på mina grannars hus, alla hade det så himla prydligt på deras framsidor.

En bänk och blommor längst gångarna fram till ytterdörrstrappan och räcket till stentrappan prydes utav klängväxter, på varje ytterdörr satt även en dörrklapp. Något vi monterat bort och även våran dörrklocka då mamma ibland sov på dagarna. Jag stod utanför Tess och tryckte på hennes ringknapp, inifrån hörde man ett starkt "pling plong" sedan dunder nerför trappen och ett enkelt klick ifrån låset. Sedan svängde dörren upp och där stod Tess med ett brett leende. Jag gav henne fort en kram.

”hej!’’ hälsade jag glatt.

”hello” svarade hon och flyttade sig från dörröppningen så jag kunde kliva in, hon stängde och låste dörren efter mig.

"ehm, jag hällde upp godiset i en skål och jag har fyllt upp två baljor med vatten" sa hon medan jag tog av mig min jacka och skor.

”bra” vi gick uppför hennes trappa och upp till hennes rum som såg ungefär likadant ut som mitt, men hennes hade mer färger. Hennes säng stod längst med väggen direkt in till höger och hon hade en massa färgglada kuddar ovanpå överkastet, mittemot hennes säng stod ett skrivbord med en stor tavla över och en i utav tavelramen satt en utav de klassika bilderna på Marilyn Monroe. Mellan skrivbordet och sängen fanns det ett fönster som liksom mitt vette ut mot gatan.

Mittemot hennes fönster fanns det en annan dörr och därinne låg hennes badrum. Jag blev lika chockad varje gång över hur stort det var, de hade nyligen renoverat hennes badrum för det hade blivit fuktskadat. I det vänstra hörnet stod det två stråfåtöljer och nedanför dem stod det två baljor med vatten och skum. I det vänstra hörnet stod ett badkar med gyllene lejontassar och en toalett precis bredvid. Mittemot dörren stod ett handfat och en lång bänk som handfatet hängde ihop med. Jag knäppte upp min väska och tog ur ansiktsmasksförpackningarna och hår inpackningen och la dem bredvid handfatet.

"jaha, vad ska vi börja med?" frågade jag Tess. Hon gick fram till handfatet och tog tag i ansiktsmaskerna innan hon log busigt.

 

*

 

När vi senare hade satt oss i fåtöljerna och kletat in håret i hår inpackningen och båda med turban på huvudet och Tess hade skrik grön gegga i ansiktet och jag hade ljusrosa tittade vi på varandra och skrattade. Hon sträckte sig fram till bordet som stod framför oss och tog tag i sin kamera och knäppte ett kort på mig.

"not fair!" utbrast jag och låtsade spela sur. Hon skrattade roat åt mig.

Vi stoppade ner våra fötter i vattnet som hade hunnit blivit lagom varmt, jag slappnade av och lutade mig bakåt i fåtöljen och bara njöt av värmen från vattnet. Tess sträckte sig åter fram mot bordet för att ta tag i en gurkbit som låg tillsammans med morötter och en skål dip. När hon hade tuggat den klart satte hon igång med att prata. Ibland var det ganska skönt att Tess bara kunde babbla på när man själv inte orkade fylla ut tystnaden.

När vattnet väl blivit för kallt tog vi tag i svamparna som låg bredvid våra baljor och skrubbade bort all död hud från våra fötter. Vi tömde vattnet i badkaret och gick sedan in i Tess rum och satte oss på hennes matta, där hon hade lagt fram en massa nagellack i olika färger och ställt godisskålen bredvid.

Jag velade mellan att ta skrik blåa eller neon gula fingrar men bestämde mig sen att ta den skrik blåa färgen. På nagellack älskade jag starka färger, Tess valde någon mer diskret färg. Vi målade naglarna under tyst koncentration ett tag innan Tess inte kunde hålla sig längre.

"okej, så jag vet att du inte har velat prata om det här men... vad hände?" jag suckade och visste att det här skulle komma upp förr eller senare.

"jag vet inte, har jag ju sagt. När jag såg honom, trodde jag inte att han skulle se så… mogen ut" berättade jag och Tess tittade på mig medan hela hon utstrålade - fortsätt!

"och sedan när vi skakade hand och han tittade på mig sådär, jag vet inte vad som hände. Men jag blev typ helt... knäsvag" fortsatte jag och hon flinade mot mig.

"jag sa ju att han var snygg" påpekade hon och jag himlade med ögon mot henne men fnissade lågt.

"jaja, men jag kommer nog inte att stöta på honom igen" sa jag till henne. 

"nänä, men han visade ju intresse och det händer ju inte varje dag att en världskänd popidol visar intresse för en" sa hon och såg menade på mig. Jag log enbart mot henne.

 

 

En timme senare satt vi nere i hennes vardagsrum och hade precis slagit på våran favoritfilm, The Notebook. När den precis skulle starta yttrade sig Tess igen.

"men skulle du kunna tänka dig att bli tillsammans med honom?" jag skrattade och tänkte att hon kommer aldrig att släppa det här.

"jag vet inte, jag känner honom inte. Bakom hans popstjärne personlighet, kanske han är helt annorlunda. Men jag kan inte säga som du, att om du fick chansen att vara hans flickvän så skulle du slå till direkt. Det skulle inte jag göra" svarade jag och la huvudet på soffkanten. "tänk om han är värsta skitstöveln egentligen och man kan inte lita på det som står i tidningen" sa jag snabbt när jag såg att hon skulle protestera.

Hon stängde munnen och jag såg att hon släppte ämnet för stunden. Filmen rullade vidare och vi båda grät när Allie ville att Noah skulle åka och aldrig komma tillbaka. När filmen väl var slut och vi gick upp till hennes rum igen kröp vi ner i hennes säng. Klockan slog två men vi kändes oss inte alls trötta, så vi låg och småpratade i mörkret.

 

*

 

När jag vaknade senare på dagen av att solen strålade in från hennes fönster, vi hade glömt att dra ner hennes rullgardin. Jag suckade och vände mig om och försökte somna om men det var hopplöst, nu var jag pigg och jag såg att klockan bara var halv tio, jag suckade och puffade på Tess. Hon jämrade sig och jag fick knuffa lätt på henne igen. Hon slog upp ögonen och vände sig om mot mig, men skisade direkt med ögonen när ljuset träffade hennes ansikte. Efter en stund kunde hon se normalt och frågade mig vad klockan var.

"halv tio" svarade jag och hon jämrade sig igen.

"varför så tidigt?" klagade hon och jag skrattade lätt innan jag ryckte på axlarna. Hon reste på sig och gick fram till mattan med godisskålen. Hon grep tag i den och kom tillbaka till mig i sängen, hon ställde den i sitt knä och tog upp en Swedish Fish, hon bet av halva och tittade sen på den.

"visste du att det här är Justins favoritgodis?" frågade hon och såg på mig.

"nä" svarade jag och skrattade innan jag tog en egen Swedish Fish.

"jaha, men nu vet du det" sa hon nonchalant.

"de är goda" påpekade jag. Hon nickade och tog en till, vi åt oss mäta på godiset som fanns kvar.

Bra frukost, tänkte jag och log.

"usch, det är söndag!" utbrast jag när tanken slog mig. Tess skrattade åt mitt plötsliga utfall.

På måndag skulle jag börja arbeta hos min moster, nu kände jag inte för att jobba där över huvudtaget. Men jag ville så desperat gå på de där festivalerna, jag menar Maroon 5 skulle komma till ena. Så det var bara att bita ihop och tänkta på målet.

  


 

Kommentera ! :D

Skriven av: Erika

suuper braa:D

2011-09-19 @ 20:54:20

Ditt Namn:

Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (Publiseras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback