Just An Ordinary Girl - Kapitel 9

 
PREVIOUS: Hennes ögon vidgades när hon såg vem som gick bredvid mig, vi kom fram till mitt skåp och Justin hälsade på Tess och vände sig sen mot mig.

”kan jag få dit nummer? Så jag kan nå dig om det händer något eller tvärtom” frågade han. Jag nickade och svarade såklart, tog sedan fram min mobil och gav den till honom. Han gav mig sin mobil och jag slog in mitt nummer och skrev ”Daphne”.  Sedan gav jag den tillbaka till honom och jag fick min tillbaka. Han lutade sig fram för att ge mig en kram. 

”hejdå så länge” sa han och log mot mig innan de gick ut genom dörren bakom mig.

 
 
 

Jag tog ut min kappa och väska ur skåpet innan jag vände mig om mot Tess med ett brett leende på läpparna. Hon började fnissade lågt.

”okej, hände det där just?” frågade hon sedan och såg mot dörren Justin gått ut genom. 

”japp" svarade jag nonchalant och tog upp min telefon för att sedan gå in på "mina kontakter". Bläddra ner till ”J” för att finna hans namn ståendes där - "Justin". Jag klickade på hans namn och där stod även hans nummer, jag visade Tess skärmen och hon såg på telefonen innan hon log stolt.

”jag sa ju det. Ödet!” sa hon och skrattade, jag skrattade med henne men himlade samt med ögonen.

”okej men du får faktiskt hjälpa mig med det här” sa jag till Tess. ”det är bara fyra dagar kvar till fredag!” hon såg allvarligt på mig.

”självklart! Ställer man inte alltid upp eller?” sa hon och höjde på ena ögonbrynet. Jag log mot henne.

 

*

 

På onsdagseftermiddagen plingade min telefon plötsligt till och jag såg att det stod "Justin" på skärmen.

 

Från Justin: 

hur går det? Överlever du? =)” Jag log snett och kände ett främmande pirr i magen. 

 

Till Justin:

det går väl si sådär. Vi har i alla fall bestämt hur alla klasser ska sitta, jag brukar aldrig göra sånna här saker brukar alltid vara Jessica.”

 

Jag återvände till min spanska läxa som bestod av enbart glosor som skulle repeteras miljoner gånger innan de satt, men jag hann inte långt förän mobilen plingade till igen.

 

Från Justin: 

haha, du fixar det säkert mycket bättre än Jessica”

 

Till Justin: 

 

”jag skulle inte vara så säker på det :P” skrev jag tillbaka. 

 

Från Justin: 

men vi hörs senare. =) Måste iväg på en intervju nu.” 

 

Till Justin: 

”Lycka till. =)” Telefonen förblev efter det tyst och jag återgick till min läxa.

 

*

 

Veckan gick alldeles för snabbt för mitt eget bästa och helt plötsligt var det fredag. Dagen allt skulle vara klart inför showen. På morgonen sprang jag runt lite halvt panikslaget för att jag inte kunde bestämma vad tusan jag skulle ha på mig, tillslut fick det bli mina svarta sammetstights tillsammans med en vit skjorta och en lila stickad tröja över. På fötterna hade jag ett par röda klackar och håret uppsatte i en knut och flätade det över håret så det såg ut som ett diadem på huvudet ungefär. Runt halsen hängde en halsband med ett fickur - dock icke fungerande. Jag sprang fort in i badrummet för att lägga lite mascara och eyeliner runt ögonen och rouge på kinderna för att inte se helt döende ut. Väl färdig ryckte jag åt mig min väska och flög nerför trappan och in i köket där Loll redan satt och åt frukost, jag nappade hastigt åt mig hennes ena rostade macka.

”men hallå! Det där är min!” utbrast hon och sträckte sig över mig.

”jag vet, men bara den här gången” sa jag med smörgås i munnen.

”jaja, stäng munnen bara” sa hon och suckade. Jag log tacksamt mot henne och sprang ut i hallen. Tess stod redan väntandes korsningen medan hon trampade på stället för att hålla värmen. 

”där är du” sa hon och vi gick tillsammans i raskt tempo mot skolan.

 

 

När jag precis andfått hunnit slänga in mina ytterkläder och väska i skåpet plingade telefonen till i min väska. Jag rotade fram den och såg att jag fått ett nytt meddelande från Justin.

 

Från Justin: 

de säger att du ska komma till aulan nu. =)”

 

Till Justin:

”okej, jag är på väg. =)” skickade jag tillbaka.

 

Jag andades ut och tog det lite lugnare, långsamt började jag traska bort mot aulan där jag hörde någon som pratade i en mick då det ekade högt. 

”funkar det? Ryan hör du mig där bak? Ryan? Ryan!? Bra” jag gick innanför dörren och såg att det var Justin som stod uppe på scenen med micken i handen och höjd till munnen, skrattade jag till och han vände genast blicken mot mig.

”nej, men titta. Så kommer vackra Daphne lagom till godiset och hon bär min favoritfärg, kan hon vara bättre. Eller hur Kenny! VA!? Blir det inget godis?” frågade han upprört Kenny. Jag skrattade igen och gick fram mot scenen.

"det här måste fixas. Okej, bra jag behöver inte prata mer. God natt alla!” sa han avslutande.

”fint tal” berömde jag när jag kom nära scenen nog, han skrattade.

”ja, jag övade faktiskt flera timmar innan” sa han helt allvarlig men log sedan och gav mig en kram, han doftade gott av herrparfym.

”Ryan, Chaz kommer ni hit eller!?” han ropade till några personer som satt längst bak i aulan. De reste på sig och började gå fram mot oss. ”det här är mina bästa vänner” sa han till mig när killarna var nära nog att höra oss.

”det här är Ryan” han la sin hand på den blonda killens axel.

”hej” hälsade han och räckte fram handen. Jag skakade den glatt med ett brett leende.

”Daphne” svarade jag och han skrattade till.

”jo jag vet” sa han och log mot mig. Jag rodnade generat och såg frågande på Justin som enbart blinkade mot mig. ”och det här är Chaz” fortsatte han nickade mot den mörkhåriga killen.

”hej” sa han och skakade min hand.

”trevligt att träffas” sa jag med en nick. Han log tillbaka.

”nej, jag var faktiskt seriös när det gällde godiset” sa Justin sedan och gick upp på scenen igen. Jag skrattade till och vi följde efter Justin till ett rum bakom scenen. Rummet bestod utav två soffor med ett bord emellan och ett annat bord längst den högra väggen som det låg mat, kläder och en massa papper på. I sofforna satt ett gäng killar och snackade och skrattade.

Kenny var en utav dem, han blickade upp mot oss när vi kom in och log mot mig. Jag log blygt tillbaka mot honom. Jag lät blicken svepa och såg en kvinna sittandes på en stol i ena hörn, knappandes på sin telefon. Dock såg hon upp när hon hörde oss göra entre, hon log stort och reste sig upp innan hon kom fram till oss.

”det här är min mamma Pattie” informerade Justin och la sin arm runt hennes axlar. Pattie glatt sträckte fram sin hand mot mig och jag tog tag i den och skakade den.

”du måste vara Daphne” sa Pattie. Jag nickade och undrade genast om Justin hade gått vitt och brett och skrikit att han kände en tjej vid namn Daphne. Justin drog åt sig sin arm från sin mammas axlar och gick fram till killarna i sofforna, han pekade på fyra killarna.

”mina bakgrundsdansare och det här är min manager, Scooter Braun” sa han och satte en hand på en kille i kanske 30-årsålderns huvud, han hade brunt hår och han hade ett varmt leende på läpparna.

”tjena, Daphne” hälsade han och höjde handen i en vinkning, jag skrattade till och log tillbaka.

”och det här är min dj, Tay James” fortsatte han och pekade mot en mörk kille som satt med en laptop i knät och stora hörlurar över öronen, han såg dock upp när han hörde sitt namn.

”hej” sa jag till honom han log tillbaka.

”min galna stylist, Ryan Good” fortsatte Justin och gick fram till en kille med mörkbrunt hår, mannen log mot mig. ”tack för komplimangen Justin” sa Ryan sedan och kastade honom en blick. 

”alltid” svarade Justin med ett brett, retsamt leende.

”och slutligen Kenny som du redan träffat” sa han och gick fram till Kenny för att klappa till hans nakna huvud, ett högt smack ekade innan Kenny utbrast ”men va fan Bieber!” och försökte grabba tag i Justin som lätt dansade undan. Kenny ställde sig fort upp och jag hann endast se glimten av Justin med uppspärrade ögon innan han sprang iväg. Kenny rusade snabbt efter honom.

”nu ska du allt få” mumlade Kenny innan han försvann efter Justin. Ute på scenen kunde man höra Justin som skrek till. ”sluta! Nej, inte det! Lägg av Kenny!” dock hörde man också skrattet i hans röst. Jag skrattade medan jag såg runt på det andra, Pattie hade återgått till sin mobil, Ryan och Chaz stod och flinade roat och jag hörde små skratt från sofforna. När Kenny väl återvände log han nöjt och snart kom Justin efter med sin vita tröja skrynklig och håret låg inte lika perfekt längre.

”hoppas du gav honom mycket stryk” sa Ryan (Butler) och flinade mot Kenny.

”alltid” log Kenny och de slog knytnävarna mot varandra. Justin tittade fort upp på honom med en besviken blick.

”hallå killar! Ni ska ju vara på min sida!” utbrast han och skakade på sitt huvud för att hans hår skulle lägga sig tillbaka igen på hans huvud.

”tyvärr mannen. Inte den här gången” sa Chaz och gick fram och klappade honom på axel medan han skrattade lågt innan han fortsatte ut till aulan igen. Ryan följde glatt efter honom och även han klappade Justin på axeln, Justin vände sig mot mig och log snett. Jag skrattade.

”får du stryk varje dag eller?” frågade jag och låtsades se bekymrat på honom.

”ja, jag har tänkt på att rymma hemifrån. Kan jag bo hos dig tror du?” kontrade han och såg på mig med sitt puppyface. Jag flinade. 

”men självklart” svarade jag och blinkade mot honom.

”HA!” utbrast han. ”där ser ni! Jag behöver inte er längre” han kastade en blick på de andra innan han la armen runt mina axlar och drog ut mig mot scenen. Jag hörde hur de andra skrattade bakom oss.

”och du är säker på att han inte har förlorat halva hjärnan någonstans?” hörde jag Kenny fråga någon.

”tja, man vet ju aldrig” hörde jag Pattie svara. Jag skrattade och såg upp på Justin som log roat.

 

*

 

Klockan slog 12 och jag behövde till min besvikelse gå för att äta lunch i matsalen, jag stönade högt och reste mig ur en stol i publiken.

”vart ska du?” frågade Justin från där han stod scenen och övade smått. 

”måste gå och käka!” ropade jag tillbaka till honom med ett trött och äcklat ansiktsuttryck.

”iiih” sa han och såg medlidande på mig medan jag började låtsas gråta.

”ja, stackars mig!” sa jag och torkade bort en låtsas tår innan jag log busigt och gick mot utgången. Han skrattade bakom mig och jag kastade en blick mot honom och vinkade.

”ses senare, beautiful” sa han till mig och jag kände hur jag rodnade djupt innan jag gick ut genom dörren.

 

 

Jag kom inte långt förän jag nästan gick in i ivrig Tess, hon tittade på mig med ett besviket ansiktsuttryck.

”vad?” sa jag och log lite försiktigt.

”kunde du inte ha suttit där en liten stund till, jag var precis på väg att hämta dig! Jag hade velat få en glimt av Bieber” sa hon och log stort vid tanken, jag log roat mot henne.

”du kommer få se honom senare” sa jag till henne och tog tag i hennes arm innan jag drog med henne till bort till matsalen där kön redan hade börjat bildats. 

”men jag vill inte ha maten! Kan vi inte sitta i aulan istället” sa hon och slog förhoppnigsfullt ihop händerna.

”vi tittar i alla fall vad det är” sa jag och gick mot mat kön. Jag sträckte mig åt vänster så jag kunde se vad som serverades till lunch men rätade fort på mig vid synen utav maten mattanterna hällde upp i elevernas skålar. Det skulle föreställa någon slags soppa men såg definitivt inte ut som en vanlig soppa. Jag grep genast tag i Tess arm och drog med henne ut ur matsalen igen.

”vi går till aulan istället” sa jag och skakade på huvudet för att få bort bilden utav skolmaten ur mitt huvud. Väl tillbaka i aulan såg jag Justin tillsammans med sina fyra dansare, de gjorde någon koreografi till en utav hans låtar. När de var klara klappade jag och Tess imponerat händerna, Justin vände sig om mot oss och när han såg att det var vi log han stort.

”saknade du mig så mycket att du bara slängde i dig maten?” frågade han till mig och log retfullt.

”fortsätt drömma Bieber” svarade jag. ”nej, jag tappade aptiten när jag såg vad vi skulle få för lunch så vi gick hit istället” fortsatte jag.

”jag älskar att se dig dansa” utbrast Tess bredvid mig. Jag sneglade på henne för att se henne stående med sina stora ögon riktad mot Justin. Jag skrattade generat åt min väns vägnar och satte en armbåge i hennes sida, hon ryckte till och log förläget.

”tack” svarade Justin tacksamt och log mot henne.

”du borde se Daphne, hon dansar som ett riktigt proffs” sa hon sedan apropå - ingenting. Jag skickade henne genast mitt onda öga men hon enbart stirrade ner i golvet.

”jaha” sa Justin och nu var det hans tur att se imponerat på mig. Han svepte sedan med armen över scenen. "scenen är din"

”ehm… nej, inte en chans” svarade jag och skakade på huvudet medan jag viftade med händerna.

”jo! Kom igen. Jag vill se” vädjade han men jag fortsatte enbart skakade på huvudet.

”en annan gång” sa jag men undgick att säga hur långt in i framtiden jag menade. Min förhoppning var att han tillslut skulle glömma det och jag slapp. Han skakade besviket på huvudet.

”okej, men jag glömmer inte att du nu har lovat mig” sa han och pekade finurligt på mig innan han sprang in bakom scenen innan jag hann yttra mig något mer. Jag gapade bara och vände mig sedan ilsket mot Tess.

”allt är ditt fel” sa jag och slog henne på armen.

”AJ!” utbrast hon och gned sin arm. ”chilla, det var väl inget farligt. Dessutom vet du själv att du är grym på att dansa. Jag menar hallå, du har dansat i 10 år!” sa hon och slog ut med armarna medan hon såg menande på mig.

”jaja” suckade jag surt och damp ner i en utav stolarna. Bakom hörde vi plötsligt dörren till aulan slås upp och sedan svänga igen med ett brak som följdes av två stycken killars asgarv. Jag vände mig om för att se Ryan och Chaz komma gående.

”asså det var nog det äckligast jag någonsin har sett” flätmade Ryan och fortsatte skratta.

”men eller hur, till och med jag gör bättre mat” kontrade Chaz och pekade menande på sig själv, då skrattade Ryan enbart ännu mer så han nästan fick svårt att stå på benen. Tess och jag fnissade lågt åt deras beteende vilket fick Ryan och Chaz att tvärt sluta skratta.

”men gud!” utbrast Ryan skrämt och tog sig om bröstet vid hans hjärta. ”skräms inte sådär! Jag hade ju kunnat dött” vi fortsatte endast att skratta åt dem. 

”nu fattar jag vad Justin snacka om, er skolmat suger!” sa Chaz och såg på mig innan han vände blicken mot Tess. Hans ögon fick genast dubbel storlek vid synen utav henne och jag fick bita mig i läppen för att inte brista i skratt ännu en gång. 

”nej, men vem är det här då?” sa han sedan när han samlat sig och sträckte fram handen mot Tess.

”Chaz” presenterade han sig som och Tess skakade hans hand.

”Tess” svarade hon och log brett mot Chaz som inte verkade kunna släppa henne med blicken. Ryan tog sin hand och viftade med den framför hans ansikte vilket fick honom att ryckas till verkligheten och en bedårande rodnad spred sig över hans kinder. Tess smålog åt honom. 

”Ryan” sa Ryan sedan och skakade också hand med Tess. Hon log mot honom och sneglade sedan mot Chaz som nu stod och kliade sig obekvämt i nacken. Jag såg på klockan som satt på min handled och hoppade genast upp ur stolen.

”vi måste gå nu” sa jag och grep tag om Tess arm som fortfarande stod och såg på Chaz. ”jag skulle möta rektorn vid två” fortsatte jag och drog med mig Tess till utgången. Ryan och Chaz vinkade.

”vi ses senare!” ropade Ryan innan vi rusade ut genom dörren.

 

*

 

Alla satt redo i sina stolar, tjejer sittandes med huvudena tätt ihop och hetiskt viskande medan killarna såg mer uttråkade ut och ville enbart att det skulle börja. Jag stod längst bak i aulan lutad mot vägge och väntade själv på att det skulle sätta igång, rektor Gold kom ut på scenen och tog två fingrar innan han slog dem på micken. Ett sprakande, gällt ljud ekade i aulan och drog genast till sig alla elevers uppmärksamhet som alla gnällde utav ljudet.

”bra” sa rektor Gold. ”nu måste ni vara väldigt spända över vad som kommer härnäst” fortsatte rektorn och ett gäng med tjejer började genast vissla och skrika högt.

”jaja” sa rektorn och viftade med handen åt tjejerna för att be dem tysta sig. ”ha det nu så kul” sa han innan han gick av scenen, tjejerna började skrika och klappa händerna igen och efter en stund följde resten av skolan deras exempel.

Musiken startades och jag kände igen - ”Baby” - låten som alla hade blivit som hel galnast över på hans konsert. En strålkastare riktades mot Justin som kom ut dansandes och började sjunga på texten.

 

"ohh wooaah ohh wooaah ohh wooaah
You know you love me, I know you care
Just shout whenever, And I'll be there
You are my love, You are my heart
And we will never ever-ever be apart"

 

Till "Favorite Girl" plockade han fram en gitarr och satte sig på en hög pall bredvid en annan kille, också han med en gitarr i famnen för att kunna spela låten aukustiskt. Han avslutade evenemanget med "One Less Lonely Girl" och till min lycka såg jag att det var Tess som fick komma upp på scenen medan Justin sjöng för henne. Hon såg ut att kunna dö av lycka, jag log roat åt henne. Justin bemöttes utav höga applåder och visslingar när han sjöng det sista ordet in i mikrofonen. 

”tack så mycket, hejdå! Ni är fantastiska” sa han innan han tog tag om Tess hand och gick med henne ut till rummet bakom scenen. Jag sprang fort fram till scenkanten och smet in genom en genväg. Därinne stod Justin och drack girigt från en flaska vatten, jag såg runt i rummet och fick se Tess sittandes på en stol med ett leende som nåde henne från öra till öra. Jag log och gick fram till henne, när hon fick syn på mig kastade hon sig genast i min famn och kramade mig hårt.

”fattar du just vad som hände eller!?” tjöt hon i mitt öra. Jag skrattade åt hennes överglada humör och såg Chaz och Ryan sittandes borta i en utav sofforna. Ryan log brett medan Chaz såg mindre glad ut och såg enbart på Justin som stod och drack sin nu andra flaska vatten.

Jag bestämde mig för att busa lite med den trötta Justin, jag gick smygande fram honom innan jag hastigt sträckte fram handen och tryckte hårt till flaskan. Vilket fick mer vatten att forsa ner mot Justin mun. Vattnet sprutade häftigt ur öppningen från flaskan men även från Justins mun då han inte kunde ta emot så mycket vatten samtidigt. Fort drog han flaskan bort från sin mun, det droppade från hans hacka och han anades andfått in och ut. Jag hörde hur alla skrattade bakom mig men Justin hade endast blicken fäst på mig. Jag såg oskyldigt tillbaka på honom. 

”nu du” sa han sedan och tog tag i en ny full vattenflaska för att sedan börja skruva upp korken.

”ojdå” utbrast jag och sprang genast min väg dock inte så bra på mina höga klackar och hörde snart hur han närmade sig bakom mig. Rätt som det var rann det vatten över mitt huvud och ner över hela mig. Jag tog tag i flaskan och försökte vrida den mot honom och lyckades sisådär halvt. När vattnet från flaskan var slut, var jag dyngsur och Justin hade några få fläckar på sin tröja. 

”tack så mycket Justin” sa jag sarkastiskt och såg på honom. Han nickade endast nöjt tillbaka.

”ingen orsak” svarade han och fortsatte flina mot mig. Jag såg upp i hans bruna ögon och världen verkade stannade till lite för en stund och jag kunde känna hur mina ben började bli lite svaga. De hasselnötsbruna ögon verkade genomborra både min kropp och själ, jag fruktade nästan för att han kunde se mina mörkaste hemligheter. Vår ögonkontakt bröts inte förän Tess kom gåendes runt hörnet och frågade vart vi hade försvunnit, hon stelnade till i steget och stirrade på mig när hon såg hur blött jag var innan hon började asgarva.

”ja, jag visste alltid att vattenkrig aldrig var din starka sida” sa hon mellan skrattanfallen. Jag ryckte bort min blick från Justin och såg på Tess som nu låg på golvet och skrattade.

”jaså” sa jag och satte mig på hennes mage. ”och jag vet att din svaga sida är magen” sa jag och började kittla henne, hon skrek till och började genast vrida på sig under mig.

”sluta! Sluta!” skrek hon och jag flinade innan jag ställde jag mig upp igen och kastade en blick mot Justin innan jag log. Dock besvarade han inte leendet utan såg endast på mig med en fundersam blick.

  


 

Det här kapitlet blev lite längre, hoppas det uppskattas. Det bara brann i mina fingrar. =P
KOMMENTERA GÄRNA!! :D


Ditt Namn:

Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (Publiseras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback