Kapitel 6 - It's About The Soccer Camp

PREVIOUS:   Jag la mig på sängen och grep tag i en utav mina huvudkuddar innan jag skrek in i kudden. Jag saknade min pappa och ville inget annat än att han skulle komma tillbaka, göra vår familj hel igen. Jag ville att han skulle kunna se mina matcher och jag ville kunna se hans stolta leende efteråt. Jag ville ha hans varma kramar som tröstade mig om någon varit elak eller om jag hade vaknat av en dålig dröm mitt i natten. Jag ville se hans pigga ögon och glada leende när han mötte oss efter skolan, jag ville att han skulle komma tillbaka.

   Omedvetet somnade jag tvärs över sängen fortfarande klädd i kläderna från dagen och spåren efter tårar synliga på mina kinder.

 


 

Sommarlov. Det där som faktiskt gör att man orkar kliva upp på morgonen, orkar ta sig genom de odrägliga skoldagarna. För man vet att i slutet kommer det där härliga som kallas sommarlov, det som låter en leva livet utan att behöva gå upp innan solen ens har vaknat. Låter en stanna uppe hur länge man vill, låter en slippa läxor och man får istället spendera sin tid med vänner. 

   Sommarlovet, det närmade sig med stormsteg för den lilla skolan i Stratford och jag kunde inte glädjas mer. Även fast planerna var få längtade jag till dagarna på stranden tillsammans med ens bästa vänner och fotbollen. På tala om fotbollen, tjejerna hade på ett mirakulöst sätt skärpt sig och börjat fokusera. Jag antar att min förolämpning funkade och de verkligen ville få ett bättre rykte och publik.

   Jag rättade till mig där jag låg på gräsmattan och försökte få min bleka hy till en fräsch gyllenbrun, jag log roat när minnet från min ilskna konversation med killarnas fotbollstränare om lägret spelades upp i mitt huvud igen.

 

Ω


"Olivia, but where are you going?" ropade Chloé efter mig, vi hade lugnt spatserat genom korridorerna på väg hem när vi kommit in på sommarlovet och vilka planer vi hade. I förbi farten hade hon suckat om att hon hade velat vara på fotbollslägret men inte kunde.

   Förvirrat hade jag frågat om anledningen, hennes förklaring var att killarnas tränare ansåg att tjejerna inte var tillräckligt bra och därför inte fick följa med till lägret som sträckte sig över tre till fyra veckor. Förfärat och argt hade jag tittat på henne tills jag vänt på klacken och styrt mina steg tillbaka mot fotbollsplanen och omklädningsrummen där jag visste att killarna just nu hade träning. 

   "I'm going to exchange a few words with Coach McClain" svarade jag argt och knuffade hårt upp dörrarna som ledde ut. Jag kom fram till fotbollsplanen men såg att det var folktomt, fort styrde jag stegen mot omklädningsrummen istället, mina steg ekade genom korridoren och snart såg jag dörren som ledde till killarnas omklädningsrum.

   Jag hörde McClains mörka stämma tala, om just fotbollslägret, ilskan inom mig kokade ännu mer. Om det var något jag verkligen hatade så var det när kvinnor rankades ner för att de inte ansågs tillräckligt starka eller uthålliga som män gjorde. Självklart var män något fysiskt starkare men inte så överdrivet mycket att tjejerna inte skulle få hänga med till ett träningsläger. Utan att bry mig, smällde jag upp dörren vilket fick allas blickar att genast vändas mot mig och pratet dog ut. 

   "Ey, this is the boys dressingroom" hörde jag någon av killarna utbrista. 

   "Does it look like I give a shit?" fräste jag tillbaka. 

   "Frid" avbröt McClain med dålig ut talning av mitt efternamn. "what is it that you want?" frågade han lugnt men man hörde på långa vägar att han var irriterad av min närvaro.

   ”I just heard a really… stupid” började jag och fräste till. ”thing from Chloé, it’s about the soccer camp over the summer” förklarade jag och genast gick det upp för honom vart min ilskna uppsyn kom från. ”and that the girls weren’t allowed to come” avslutade jag och borrade in min blick i hans med armarna korsade över mitt bröst.

   ”Yeah, well you see” började han och flinade. ”the girls soccer team isn’t the best-” började han och genast skrattade flertal killar som satt på bänkarna.

   ”It doesn’t freaking matter, we should have the same opportunities as the boys team!” avbröt jag snabbt när jag förstod att ett patetiskt tal om hur dåligt vårt lag var för tillfället skulle komma ur hans mun.

 

”It doesn’t freaking matter, we should have the same opportunities as the boys team!"

 

   ”How are we supossed to get better if we don’t get any chances to get better?” frågade jag.

   ”You have your soccer practice for that” svarade han lugnt med ett överseende leende på läpparna.

   ”The boys do to, but they still go to camp over the summer to get even better” utbrast jag och slog ut med armarna. ”what is this crap you are trying to tell me, why don’t you just change your macho view and let both team go?” jag såg att förolämpningen tog hårt på honom och han surnade till, hans flin gick över till en ilsken grimas och han lutade sig en aning framåt mot mig.

   ”I’m a teacher and you don’t talk to me like that!” röt han men jag rörde inte en minn, såg bara uttråkat på honom. ”the girls team suck and that’s why they don’t get to go to the camp, and as far as I can see they still do. So they still can’t come! End of discussion” fortsatte han och jag såg argt på honom.

   ”You are a coach, not a teacher! And fine, I can just go to the principal if that is what you want. Then he will hear all about how you discriminate the girls” svarade jag nonchalant. ”I can tell him how you insults the girls team, which a coach, isn’t allowed to do. You could get fired-“ när jag nämnt hur han kunde bli avskedad från sin dyrbara plats som fotbollstränare avbröt han mig fort.

   “Okay, okay! Fine” utbrast han och jag log nöjt. “the girls team get to come to the camp” suckade han. ”but if you tell the principal-” började han och hötte med fingret.

   ”Don’t worry, I won’t. I just got what I wanted” försäkrade jag honom och viftade med handen.

 

"Don't worry, I won't. I just got what I wanted"

 

   ”See you boys in soccer camp then” sa jag sedan och log mot killarna som satt med öppna munnar på bänkarna och glodde på mig. Jag öppnade dörren och gick nu med glada steg tillbaka dit jag hade lämnat Chloé, hon satt på en bänk och såg orolig ut. Genast studsade hon upp när hon såg mig.

   ”Where have you been? Where did you go? What did you do?” hon sprutade frågor på mig likt ett vattenfall.

   ”Easy, relax” sa jag och såg till att hon andades lugnt innan jag fortsatte. ”I just fixed the little problem with 'girls, no soccer camp' to 'girls get to go to soccer camp'" sa jag och sken upp i ett glatt leende, hon såg med stora, chockade ögon på mig innan hon plötsligt skrek till och slängde sig om min hals. Som femåringar hoppade vi runt i en liten ring och tjöt.

 

Ω

 

Killarna hade inte varit speciellt glada över tränarens beslut men jag kunde inte bry mig mindre, tjejerna hade tagit nyheter med strålande leende och tjut. Skrattat åt hur jag hade satt McClain, som de alla hatade, på pottkanten och fått honom att fega ur. Jag skrattade själv glatt åt det och i en högljudd, gemensam klunga gick vi i det lilla centrumet och kvittrade om hur spännande de skulle bli, hur lägret skulle se ut, vad vi skulle göra och hur hårt vi skulle behöva träna.

   ”Olivia, du har besök” hörde jag min mammas röst ropa, genast satte jag mig upp och såg Chloé komma gående mot mig där jag satt på gräsmattan.

   ”Hey” sa hon och skrattade till. ”what?” frågade jag genast och såg ner på mig själv.

   ”No, it’s not you. I still think it’s funny when you speak swedish with each other. It sounds so funny” förklarade hon och fnissade igen, jag höjde roat på ena ögonbrynet.

   ”Så det tycker du?” frågade jag och hon fnissade till igen.

   ”But okay...” sa hon när hon lyckats samla sig. ”I came over because we need to buy dresses for graduation” jag nickade genast instämmande och reste mig på mig samtidigt som jag drog med mig filten. Snabbt bytte jag om innan jag gick in till mamma, med Chloé efter mig, för att be om pengar.

   ”Mamma, vi tänkte köpa klänningar för skolavslutningen” började jag och mamma såg upp med ett leende på läpparna.

   ”Och du behöver pengar?” frågade hon roat.

   ”Vore bra” svarade jag och hon gick bort till sin väska för att plocka fram sin plånbok. Med pengar i fickan och sittandes i Chloé bil åkte vi mot det närmaste shopping centrumet, glatt kvittrande om hur skönt det skulle bli med sommarlov. 

 


 

kapitlet kom tidigare än förväntat, men fick reda på att vi tydligen skulle till min moster för att grilla ikväll... -.- så när jag målat klart dem där förbaskade träplankorna så sprang jag i stort sett in o duschade innan jag skrev klart kapitlet. hoppas ni gillade det! :D 

såååååå... dem ska på fotbollsläger under sommaren?? vad tror ni händer där??  VAD TYCKS!!!?? SNÄLLA LÄMNA EN KOMMENTARER, GE MIG RESPONS! OM DET ÄR NÅGOT SOM BORDE ÄNDRAS ELLER NÅGOT SOM NI VERKLIGEN GILLADE! ♥


Skriven av: Becka

Grymt bra!

2012-08-04 @ 15:50:34
URL: http://beckagoesrandom.blogg.se
Skriven av: elena

super bra

2012-08-04 @ 16:37:22
Skriven av: Felicia

Hoppas Justin typ är där!! Ganska konstigt egentligen då det är ett fotbollsläger, men hoppas det ändå!! ^^

2012-08-04 @ 16:44:43
URL: http://inspodaily.blogg.se/
Skriven av: Annie

Bra tycker jag fast jag vill fortfarande att det ska vara ren svenska hela tiden... :)

2012-08-04 @ 16:50:42
Skriven av: Jennie

grymt bra!
skulle faktiskt vilja be om en tjänst! det är en tjej som gjort en design till mig, men nu har hon helt gått upp i rök! den nya designen finns på http://myjustindrewbieberstory.blogg.se/design , och jag undrar om det du skulle kunna gå in där och sätta in designen på min blogg? jag vet inte om det ens är möjligt, men jag skulle uppskattade det galet mycket isåfall! Då får självklart länkning och sånt :)

2012-08-04 @ 17:37:32
URL: http://myjustindrewbieberstory.blogg.se
Skriven av: Jennie

jag mailar dig inloggning, det är samma till båda :)

2012-08-04 @ 18:00:29
URL: http://myjustindrewbieberstory.blogg.se
Skriven av: Sara

Galet bra!!! :D såg riktigt framför mig hur hon satte tränaren på plats ;) längtar som alltid till nästa kapitel, du skriver ju så bra, blir lika glad varje gång du skrivit nåt nytt :)

2012-08-04 @ 19:05:26
Skriven av: m.

azoooom. :3

2012-08-04 @ 21:39:01
Skriven av: Ewweh

grryyymt :))

2012-08-04 @ 22:48:30
URL: http://justbiebzz.blogg.se
Skriven av: Erica

Bästa med hela kapitlet var tränarens efternamn! Vem kan ha kommit på det? JAG

2012-08-06 @ 15:34:05
URL: http://ericananny.blogg.se

Ditt Namn:

Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (Publiseras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback