17 - Merry Christmas

PREVIOUS: Hon vände förvånat huvudet mot mig. 

   ”Ingen bruten nacke tack. Vi vill gärna behålla dig ett tag till” påpekade jag och hon skrattade innan hon kramade min hand hårdare. När hon väl vänt blicken fram igen sneglade jag mot killarna igen som såg uppgivet och surt på våra sammanlänkande händer. Ett snett segerleende spred sig över mina läppar och jag vände huvudet bort från de andra för att dölja min triumf.

 


 
 

Penelopes Perspektiv.

Julafton, enligt mig årets bästa dag. Snön, julprydnaderna, maten, godiset, familjen, allt var bara en enda stor röra utav godsaker. Mormor och morfar skulle komma hit idag för att fira med oss, mest med tanke på Jesse. Se till att ta vara på varje år om det var så att, Gud förbjude, detta skulle bli det sista året för honom. Jag drog bort träcket från kroppen när tanken slog mig och jag stoppade fort ner mina fötter i mina kanin tofflor. Jag hade fått dem för några år sedan och varit mycket godtrogen mot dem. Jag drog sedan till mig en collage tröja med tryck och drog den över linnet jag sovit i tillsammans med shortsen.

   Jag kastade bak håret så det lade sig över min rygg innan jag öppnade min dörr och tillsammans med Bubble studsade vi bort till Jesses dörr. Utan att bry mig om att knacka öppnade jag dörren men fann till min förvåning sängen stående tom. Sedan hördes ljud från koppar och jag förstod genast att de alla måste reda befinna sig nere i köket. Glatt tog jag mig nerför trappan och höll nästan på att falla omkull vid sista trappsteget men fann trappräcket i sista sekund. Ute i köket hade mamma och pappa redan hunnit duka upp matbordet med allt från juice, en kanna varm choklad, bröd till gröt, pannkakor och pepparkakor. Jag drog fort in doften utav maten och kände hur tom min mage faktiskt var. 

   "God morgon gumman och god jul" hälsade mamma när hon fick syn på mig, jag log genast brett. 

   "God jul" svarade jag innan jag gick runt bordet och bort till Jesse, han såg trött ut. Jag la händerna på hans axlar och pussade hans hjässa innan jag gled ner på stolen bredvid honom. 

   "God jul, hur mår du?" frågade jag lättsamt och han log snett. 

   "God jul, jag har lite ont bara" svarade han och jag nickade sorgset. Jag ville inte att han skulle ha ont, jag ville att han skulle bli frisk. Det var min största önskan varje jul, att doktorn ska ringa och säga att de funnit ett botemedel för hans sjukdom. Men aldrig har något sådant samtal kommit. 

   "Det här ser grymt gott" smickrade jag sedan mina föräldrar med, de log glatt från andra sidan bordet. 

   "Vad bra, hugg in" meddelade mamma och jag sträckte mig genast efter en pannkaka. Frukosten flöt förbi med lugnt pratande och ätande. När min mage väl var full lutade jag mig trött bakåt på stolen, Jesse skrattade roat åt mig. 

   "Din lilla gris" retades han, jag flämtade genast till och såg chockat på honom innan jag skrattade. 

   "En stolt gris" påpekade jag och han flinade roat medan jag satte näsan i vädret och kastade bort en slinga hår som hamnat fram. 

 

"Så hur går det med Justin?" brasan var tänd och det sprakade hemtrevligt i vardagsrummet där jag och Jesse dragit oss till efter frukosten. Jag hade sprungit upp på mitt rum för att hämta min bok innan jag sjönk ner i den stora fåtöljen. Bubble hade fort hoppat upp och lagt sig tätt intill mig innan han somnat. Jag hade varit djupt insjunken i bokens berättelse när Jesse yttrade sin fråga. Jag rynkade genast på pannan. 

   "Vad menar du?" frågade jag och såg fort ner på vilken sida jag var på innan jag slog ihop boken. Jesse borta i soffan himlade med ögonen åt mig innan han gav mig en menanade blick men jag förstod verkligen inte vad han pratade om.

   "Har ni blivit tillsammans än eller?" frågade han tillslut och nu spred sig en häftigt rodnad över mitt ansikte istället. 

   "Jag vet inte vad-" 

   "Du vet mycket väl vad jag pratar om" avbröt han fort och jag suckade uppgivet. 

   "Alltså... n-nej, vi... vi är bara vänner" svarade jag. 

   "Men du tycker om honom?" jag sneglade på Jesse som såg på mig med nyfikna ögon men något sade mig att han redan visste svaret. 

   "Ja... eller jag tror det i alla fall. Jag vill att mina känslor ska vara äkta, med tanke på vem han är. Han är inte någon vanlig kille, han är Justin Bieber. Jag vill inte tro att jag har känslor som sedan visar sig vara falska och att jag bara utnyttjat honom. Jag vill inte såra honom, han har redan haft en sådan tjej som förstörde honom" svarade jag och stirrade in i elden. I bakgrunden spelades en julskiva och Wham's låt "Last Christmas" ekade genom rummen. 

   "Penny, tro aldrig att du skulle utnyttja någon på det viset. Du är inte sådan. Du skulle aldrig göra så, inte om jag känner dig rätt och enligt mig, gör jag det" jag flinade roat åt det sista innan jag blev allvarlig igen. 

   ”Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra” mumlade jag och satte hakan i min handflata med armbågen på benet. 

   ”Men trösta dig med att det bara är du som behöver klura ut om dina känslor nu är äkta eller inte, för sedan kommer 'Jenelope' sprida sig över hela världen” återigen rynkade jag på pannan. 

   ”Jenelope?” frågade jag skrattandes, Jesse nickade stolt.

   ”Ert kändisnamn såklart” 

   ”Men vad då bara jag!?” utbrast jag sedan, Jesse såg genast menande på mig och hans blick skvallrade om hur trög tänkt jag var för tillfället. 

   ”Mäh, kom igen! Du har ju Justin som i en liten ask. Han är ju din och ingen annan. Du måste ju se blickarna han ger dig, han ser ju ingen annan än dig när du är i närheten. Du skulle säkert kunna få honom att hoppa från taket och du ville” jag såg chockat på honom innan jag rodnad.

   Kunde det vara sant? En varm känsla spred sig i min kropp, en värme som inte orsakades utav eldens som sprakade bredvid utan en upprymd värme. Bara tanken på att han kanske gillade mig tillbaka gjorde mig exalterad. Jag trivdes i Justins sällskap jätte mycket och genom veckorna vi gått tillsammans med Bubble har jag lärt känna honom. Både som den stora Justin Bieber men också som bara Justin, och jag gillade båda sidorna precis lika mycket. 

   Jag gillade båda sidorna precis lika mycket. Jag upprepade tanken igen en gång till i mitt huvud och smakade på den, var det sanning? För jag ville inte vara ännu en Selena i hans liv, jag ville vara äkta och kunna ge honom ärlig kärlek. Jag sökte inte publicitet, det var inte något jag ville ha. Där av höll jag mig anonym med mina tavlor, använde mig utav ett falskt namn. 

   ”Du tycker om honom, på riktigt. Jag lovar, det syntes klart och tydligt i din blick” jag såg upp och Jesse log ner mot mig innan han klappade mig på huvudet och försvann bort. Jag vände fundersamt huvudet mot elden igen. Hade Jesse rätt? 

 

*

 

”Hur ser jag ut?” frågade jag när jag kom in i Jesses rum och snurrade runt. Jag hade klätt mig i ett par gyllen/beige klackar tillsammans med en mörkröd sammetsklänning som slickade min kropp och sträckte sig mitt ner på mina lår. Halsen var urringad samt hjärtformad och ärmarna slöt sig runt min överarmar. Mitt hår hade  jag satt upp i en fin knut på bakhuvudet och satt kristallblommor i den. Ögonen hade jag sminkat, lagt en lager liknande mörkgrön ögonskugga likt klänningen, eyeliner och mascara för att sedan klistra på lösögonfransar. Jesse som stod vid sitt skrivbord vände på sig och ett leende spred sig på hans läppar. 

   ”Som en dröm” jag log tacksamt mot honom. 

   ”Tack, du är mycket stilig” svarade jag och gick fram till honom och rättade till hans slips. Han hade på sig en simpel vit skjorta och svarta finbyxor, hans bruna hår var lika rufsigt som alltid men det var så Jesse skulle se ut. Nere i hallen plingade det på dörren.

   ”Mormor och morfar är här nu!” ropade mamma och jag såg upp på Jesse som tog ett djupt andetag innan hann vände sig mot skrivbordet. Han grep tag i flertal tabletter innan han kastade in dem alla i munnen och svalde dem tillsammans med vatten. 

   ”Då kör vi” sa han sedan och krockade armen med mig, jag skrattade men nickade. ”det här är ju faktiskt inte ens roligt” påpekade han sedan när vi kom ut ur hans rum, jag följde hans blick som såg på mina skor. Jag skrattade, Jesse som normalt var nästan en halv decimeter längre än mig var nu mer än två decimeter kortare. 

   ”Dessa har sina fördelar ibland” instämde jag. 

   ”Åh, så fina ni är!” mormors ljusa röst ekade genom huset och vi såg genast upp, vår korta mormor var klädd i en klänning och en röd cardigan. Hennes gråa hår var lika lockigt som alltid och ett stort leende sträckte sig från öra till öra över hennes ansikte. 

   ”Hej mormor” hälsade jag och böjde på ryggen för att kunna krama om henne. 

   ”Vad vacker du är Penny gumman. Börjar växa upp till en ståtlig dam ser jag” smickrade hon och fick mig att rodna. 

   ”Tack mormor” hon vände sig sedan om för att hälsa på Jesse och jag vände mot morfar som var i stort sett motsatsen till mormor. Han var lång som ett trafikljus och hade en stor kal fläck på huvudet, men ett varmt leende hade han på läpparna och såg ner på mig genom sina smala glasögon. ”morfar” hälsade jag och behövde nu inte böja mig ner för att krama honom, han var fortfarande längre än mig. 

   ”Jag håller med din mormor, du är en skönhet” jag skrattade generat. 

   ”Tack så mycket” 

 

 

Jag log åt fotot som innehöll mig och Bubble, jag hade honom i famnen och log glatt mot kameran. Mormor hade insisterat på att få ta bilder på oss och vem var jag att neka henne det, så jag ställde upp på ensam foton och tillsammans med Jesse. Sedan kom Bubble trippande och jag plockade fort upp honom. Jag gick in på 'meddelanden' på min telefon innan jag skickade iväg bilden tillsammans med en text till killarna. 

 

   Till Justin +... :

   ”God jul på er önskar Penny och Bubble. <3”  jag skrattade och såg ner på Bubble som skällde. 

 

 

Justins Perspektiv: 

”Hej pappa” hälsade jag och kramade om min pappa som slog armarna runt mig. In efter honom kom Jazmyn och Jaxon springande, högt skrikande över att det var jul och att de ville ha paket. Jag log och tog fort upp Jaxon från golvet som log exalterat innan han slog armarna runt min hals och kramade. Jag log och kramade hans lilla kropp tillbaka innan jag hjälpte honom av med hans ytterkläder. 

   ”God jul på dig Justin” Erin kom upp bredvid oss och la handen på min axel, jag log mot henne och sa ett fort 'detsamma' innan jag fort släppte ner Jaxon på golvet som var ivrig för att få springa iväg efter sin syster. Jag kramade om Erin som log stort. 

 

 

Kvällen började närma sig och inne i vardagsrummet pratade pappa med morfar och Jazmyn och Jaxon satt sig på golvet och lekte med klossarna som mormor och morfar varje jul plockade fram för att de skulle ha något att underhålla sig med. Jag slog mig ner bredvid pappa i soffan och suckade glatt. 

   ”Så hur går det för dig?” frågade han och vände sig mot mig. 

   ”Jag mår mycket bättre än jag gjorde när jag kom hit” svarade jag med ett leende. ”Penny ska ha stort tack för det, hon har varit jättebra att prata med. Hon förstår och dömer inte” 

   Pappa nickade innan han log retsamt. ”så vad är det som händer mellan dig och Penny då?” 

   Jag slog fort ner blicken och skrattade generat. ”jag vet inte, vi är vänner men inte mer än det. Det är så svårt att se på henne om det ens finns en hint utav något annat än vänskap. Hon är så trevlig mot alla att hon lika gärna skulle kunna vara kär i Ryan” svarade jag en aning uppgivet. Detta var något som gjorde mig otroligt frustrerad, jag behövde veta. Jag behövde något som sade det ena eller det andra. 

   ”Jag förstår” nickade pappa bredvid mig och jag skickade honom en skeptiskt blick. 

   Min mobil vibrerade sedan till i min ficka och jag plockade fort upp den, till min lycka såg jag att det var ett meddelande från Penny. Fort öppnade jag det för att se att hon skickat en julhälsning tillsammans med ett foto, jag tryckte upp kortet och såg länge på det. Hon var så vacker att det gjorde ont i magen, klänningen hon hade på sig framhävde hennes långa ben och hennes ögon gnistrade av lycka och skönhet. I famnen hade hon Bubble och hon log stort, jag log snett åt hur mycket betydelse den där lilla hunden hade. Hände det Bubble något och Penny skulle noga bryta ihop och stänga för gott.  

   ”Vad tittar du på?” pappas fråga fick mig att hoppa högt och han såg chockat på mig innan han skrattade. ”oj, är det så hemligt huh?” jag skrattade till. 

 

"What are you looking at?" 

 

   ”Nej då, det är bara Penny som skickat en julhälsning” svarade jag.  

   ”Penny?” jag såg upp och såg att jag fångat både morfar och Erins uppmärksamhet. 

   ”Ja?” svarade jag tveksamt och såg mellan dem. 

   ”Tjejen som finns med i var och varann mening som kommer ur din mun?” frågade morfar och jag kände genast hur det hettade i ansiktet, de vuxna skrattade roat runt mig. 

   ”Har du en bild på henne? Jeremy har berättat om henne och dessutom tror jag att Jaxon har blivit väldigt fäst vid henne på dagis” jag såg på Erin innan jag nickade och låste upp mobilen. Bilden var fortfarande uppe så jag gav henne telefonen och hon tillsammans med morfar såg ner på skärmen. ”wow, hon är jättefin” sa Erin. 

   ”Du får ta med henne hit så vi får träffa henne någon gång” la morfar till med ett höjt ögonbryn. 

   ”Den dagen kommer säkert” svarade jag och bara tanken fick det att pirra i magen. Jag lutade mig sedan tillbaka för att skicka ett svar. 

 

   Till Penelope:

   ”God jul på er också önskar Justin och Jaxon. ;)<3”  

   Jag skickade med en bild som tagit tidigare idag på mig och Jaxon. Vi båda var tröjlösa och Jaxons byxor var lika neddragna som mina egna. Våra ryggar var mot kameran och våra armar var höjda och vi båda gjorde 'peace' tecknet med fingrarna. Jag log åt bilden innan jag skickade iväg messet. 

 


 

låååååååångt, eller hur? ;) mer julafton än såhär kommer det inte att bli. vad tycks?? 

KOMMENTERA! NI VET INTE HUR GLAD JAG BLIR ÖVER ERA SÖTA ORD! DE BETYDER ALLT. PUSS&KRAM. ♥


Skriven av: Filippa

Jag brukar inte svära men.. FY FAAN VAD BRA! Svin bra skrivit,som vanligt :) alltså DU borde verkligen bli författare! :) har läst alla dina noveller och alla är lika bra, jag blir helt tagen. Kram <3

2012-12-19 @ 20:03:09
Skriven av: Anonym

Omg sjukt bra!!!!!! ÅÅÅÅ de är så gulliga!! :)

2012-12-19 @ 20:12:53
Skriven av: elina

åhhh va braaa!! <3

2012-12-19 @ 20:49:41
Skriven av: Felicia

sjukt bra verkligen!! :D

2012-12-19 @ 20:56:22
Skriven av: Becka

Grymt bra!

2012-12-19 @ 21:09:15
Skriven av: Swaggiebieber

Sjukt bra! :DDD<3 Skulle vilja skriva hur mycket som helst som är posetivt om din novell, Men om vi säger de såhär, De skulle säkert bli 5 meter lång text, Hm yepp, Du är amazing, glömm inte de :)<3

2012-12-19 @ 21:47:00
URL: http://Swaggiebieber.blogg.se/
Skriven av: Tilde!!^^

grymt bra älskling! <3

2012-12-19 @ 21:53:38
Skriven av: Liv

Awesome kapitel!

2012-12-19 @ 22:23:33
Skriven av: Ema

Heej! jag har mailat dig! hoppas du kan hjälpa mig!

2012-12-19 @ 22:38:47
URL: http://emadobraca.devote.se
Skriven av: Erica

:D

2012-12-19 @ 22:54:52
URL: http://ericananny.blogg.se
Skriven av: Therese Bjuhr :)

Åh underbart! Och jag älskar upptaderingen :D

2012-12-20 @ 01:03:43
Skriven av: Alexandra

Super bra kapitel :) MERA!

2012-12-20 @ 17:52:25
Skriven av: Anonym

Jättebra kapitel, det är bara en liten sak jag undrar. Firar dom jul som vi gör på julafton på juldagen eller firade dom på julafton som vi gör i sverige? :)

Svar: ehm... oj. ehehehe, hade jag inte riktigt tänkt på men vi kör på Sverige även fast det borde kanske fira på juldagen som de brukar :P
Linn Halldin

2012-12-20 @ 20:04:37
Skriven av: Ronja

Heej! :D Jag har likom inte kommenterat på länge, tänkte därför kommentera ;) Jag har liksom inte riktigt hunnit läst alla kapitlerna men nu har jag läst alla- jag vet inte om det är för att det är jul eller för just det här kapitlet men jag blev sprallig xD THEY GOT FEELINGS FOR EACH OTHER!! <3

2012-12-22 @ 19:26:52
URL: http://simpleaswords.blogg.se

Ditt Namn:

Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (Publiseras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback