Between Heaven And Hell - Kapitel 2

PREVIOUS: Jag skuttade fort bort till huset som Faith och Thunder redan börjat gå mot medan resten såg hur huset mådde och hur man kunde åtgärda det. Jag kom före killarna in i huset och bemöttes av dammiga bord, rostiga verktyg och spindelnät. Nyfiket gick jag längre in i huset samtidigt som killarna kom in genom dörren, jag gick ut till garaget och fann rostiga bilar tillsammans med några motorcyklar. Fascinerat skådade jag dem och kunde inte vänta tills vi började rusta upp dem till funktionella igen. Jag drog handen över ena motorcykelns sadel och log.

Kanske jag klarar att bo här trots allt.

 

 



 

På en rad stod vi ute på den lilla gräsmattan för att granska vårt verk, vi hade i stort sett byggt om hela huset. Bytt ut de trasiga plankorna, Blue hade fått blommor och växter i full grönska igen och Faith hade fixat vattenledningarna. Huset hade vi målat nytt i samma vita färg och jag såg nöjt på det, det blev riktigt lyckat. 
   "Bra jobbat allihopa" berömde Sterling och gick sedan mot ytterdörren, Summer slöt fort upp bredvid honom och hand i hand gick de in i vårt nya hem. 
   "Vem är hungrig?" frågade jag resten, alla räckte fort upp sina händer. 

   "Okej, vi delar upp oss i par och en trio" bestämde Thunder och jag grep fort tag i Blue då Faith eller Harmony var hopplösa att jaga med. Stackars lilla Crystal fick flyga med dem, men hon surade inte utan log bara listigt. Blue log mot mig och några meter från oss slog Sunshine och Thunder ut sina vingar för att sedan lyfta och flyga relativt lågt bort från gräsplätten.

   Näst på tur var det jag och Blue, jag tog av mig jeansjackan då jag inte ville att den skulle gå sönder. Jag hoppade upp i luften medan jag vecklade ut vingarna från ryggen, fort och glatt flög jag upp i luften och det kändes skönt att sträcka ut vingarna lite. Vi flög ganska lågt över trädtopparna då vi inte ville att någon skulle se oss.

   Blue visslade till bredvid mig och pekade sedan mot marken, jag ryttlade och svävade en stund i luften för att lyssna. Mycket riktigt hördes det välbekanta krafsandet från antingen ekorrar eller kaniner. Jag gjorde snabbt en störtdykning och landade på lätta fötter på marken, återigen spände jag öronen och snarare kände än hörde Blue landa bredvid mig.

   ”Där” sa han och pekade ännu en gång på roten av ett stort träd där det låg ett kanin bo. Smygande närmade vi oss boet med hungriga blickar och fingrarna krökta till klor, plötsligt tystnade prasslandet från boet och vi förstod att kaninen eller kaninerna måste ha hört våra ändå så tysta steg. Jag behövde inte ens titta på Blue för att veta att vi tänkte likadant, fort innan kaninerna hann springa undan slängde vi oss mot öppningen och mina händer fick tag om mjuk päls.

   Fortare än de hann pipa hade jag knäckt nacken på de två kaninerna som jag hade fått tag på, att låta djuret lida innan jag skulle äta det hade jag aldrig uppskattat eller gjort själv. Med snabba och ryckiga rörelser slet jag av håret från djuret och satte sedan tänderna i det möra och blodiga köttet.

   Jag stönade njutningsfullt när jag började känna mig mätt och log återigen nöjt, Blue bredvid mig satt lugnt och slet loss bitar av kött för att sedan stoppa det i munnen till skillnad från mig som åt kaninen som ett grillspett. Inte särskilt vackert eller stiligt, mycket slafs och blod runt munnen slutade det alltid med.

 

 

   ”Är ni mätta nu era huliganer?” frågade Summer roat när vi kom tillbaka till huset. Vi skrattade till svar innan vi alla skildes åt för att gå till våra sovrum, huset hade vi målat även insidan i största del vitt. Men hade dock modifierat det något men samtidigt behåll lite av det gamla stucket på det. Jag tog en liten rundtur i huset innan jag gick upp till mig eget rum, jag gick längst korridoren och bort till det jag trodde skulle leda till köket.

   Mycket riktigt hade jag rätt, köket hade högt i taket och takbjälkarna, jag gick ett varv runt köksön som stod i mitten av det stora rummet och nickade gillande. Att ha ett stort kök var alltid praktiskt att ha då vi var så många i familjen, jag gick vidare och bort från köket.

 

 

   Jag hamnade i vårt vardagsrum och de var inrett i svart, vitt och mörkblått. Soffa, bord, det gamla vanliga, någon enstaka bokhylla tillsammans med en öppen spis. Med exalterade steg gick jag uppför den vita trappan med svart trappräcke, väl uppe på andra planet såg jag en fönsterbänk som skulle fungera som soffa och en massa vita dörrar som ledde till de andras sovrum.

   Jag gick bort och förbi soffan och fram till en dörr som jag visste skulle leda till stegen. Jag log nöjt mot den innan jag klev uppför den och kom upp till mitt rum, jag hade bett om att få just det här rummet då jag älskade att ha utsikten över marken och enskildheten.

 

   Ha ett rum för bara mig och mina tankar, jag klev upp på trägolvet. Och möttes av min breda säng som stod i mitten av rummet, på höger sida från sängen stod en byrå och några stolar var utställda. Framför sängen låg en matta och längst väggen bredvid hållet ner till andra våningen stod det en stor öppen spis. Jag såg från sida till sida för att se de lagom stora fönsterna vid golvhöjd, trött gick jag fram till sängen och la mig ner på rygg. Imorgon började de som människor kallade skola, hemskt var det.

 

 

    Man behövde gå dit varje dag och inte nog med att man spenderade ungefär 8 timmar i byggnaden så skulle man också få hemläxor som skulle göras på fritiden. Jag suckade och skakade på huvudet, i byn jag bodde i hade vi aldrig skola på det sättet. Det var mina föräldrar som lärde mig saker, inte någon elak lärare med dålig andedräkt. Jag reste på mig och gick fram till den öppna spisen, jag la veden till rätta och pekade med lång fingret mot veden och snart stod de i brand.

   Jag gick fram till de två dörrarna bredvid spisen och öppnade den första och såg att det var ett litet badrum, en toalett, ett handfat och en dusch. Inget fancy eller märkvärdigt, men praktiskt och enkelt. Jag stängde dörren igen och öppnade nästa och möttes av en liten klädkammare där mina kläder hade hängts på galgar eller lagt i fina högar på hyllor. Jag tog tag i ett par pyjamas byxor och ett linne, bytte snabbt om innan jag kröp ner i sängen. Jag låg där ensam och lyssnade på brasans mysiga knastrande och gosade ner ansiktet i den mjuka kudden. Jag gäspade stort och sjönk djupare och djupare ner i sömnen.

 


 

blev inte jättelångt men det här är vad jag har hunnit skriva hittills.. :) ni kanske tyckte det var obehagligt med djuren (tyckte i alla fall jag) men det är så dem äter. det enda de tycker är gott, vad tycks? kommentera! ♥


Skriven av: Johanna

Aweeeeesome :D

2012-05-23 @ 23:13:57
URL: http://johannaviveca.blogg.se/
Skriven av: Becka

Bra :)

2012-05-23 @ 23:15:46
URL: http://beckagoesrandom.blogg.se/
Skriven av: Felicia

Skitbra!! Längtar till nästa!! KAn du inte typ göra en avdelning i menyn där det står vad alla har för krafter eller liknande?? Svårt att hålla koll på alla ^^

2012-05-24 @ 15:11:39
URL: http://justindbnoveller.bloggplatsen.se
Skriven av: Hanna

okej det var jääätteäckligt när de jagade... SÖDRASIDAAAN. men jag älskar den här novellen bror.

2012-05-24 @ 16:45:44
Skriven av: ellen

Skiiit bra! Har mailat dig om designen :)

2012-05-24 @ 18:52:59
URL: http://turntojb.blogg.se/
Skriven av: cicci

jätte bra! det är så annorlunda jämfört med alla andra noveller :)

2012-05-24 @ 20:47:48
Skriven av: hannah

elskar novellen, kul med fantasy! fast de är äckliga när de äter...:P

2012-05-24 @ 22:49:16

Ditt Namn:

Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (Publiseras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback