Kapitel 31 - Stockholm Is A Beautiful City

Kvinnan vid dörren tittade på våra biljetter och kastade en blick på Justin innan hon nickade med ett leende och vi fick passera. ”oh my god, såg du?” utbrast Cornelia.

Jag skrattade men nickade. ”lite gammal för att vara ett hot, tycker ni inte?” svarade jag.

Melinda skrattade. ”what? It’s not fair when you talk swedish” utbrast Justin bredvid mig. 

”oh, now you’re curious huh?” retades jag och han plutade genast med läppen och såg surt på mig, jag skrattade och smekte honom över kinden. 

 


 

 

 

”did you know that I have never been to a hotel in Sweden?” sa jag till Justin och drog bort de grå, tjocka gardinerna från de stora fönstren, genom fönstret såg jag ut över den vackra hamnen som nu lös upp av alla olika slags belysningar. Båtarna låg fast kedjade nere vid bryggan och en del fungerade även som fest båtar. Vi kan till och med se slottet härifrån, tänkte jag och såg på den massiva byggnaden. 

Justin skrattade mjukt bakom mig.

”it’s true” insisterade jag och fortsatte njuta av utsikten, jag kunde inte komma över tanken att jag befann mig i Sverige igen, mitt hemland. Solen hade gått ner för länge sedan och himlen hade färgats djupt blå, med ett stort leende vände jag mig om mot Justin som fixade runt med sina kläder. Hotellrummet var fint inrett och följde en gråskala, framför mig stod dubbelsängen som var bäddad i vita lakan med grå och ljusrosa kuddar som prydnad vid huvudändan. En kantsoffa stod vid sängens slut och nattduksborden prydes av roliga lampor, till min höger stod ett enkelt bord placerat tillsammans med en stol i likadant trä och en lampa.Till min vänster stod en soffa i grå tillsammans med ett avlångt bord i mahogny och bredvid stod en ljusbrun fåtölj, bakom såg jag en enkel dörr och en dubbeldörr. 

Jag antog att enkeldörren ledde in till en liten klädkammare, då rummet kallades ”De Luxe Dubbelrum”, detta rum var mycket finare och exklusivare än vad jag var vann vid. 

 


Det var fint och hade hög klass, jag gick fram till dubbeldörrarna och öppnade. 

Vit kakel, svart trä och en dusch möttes jag av, fascinerat gick jag in och drog fingertopparna över det svarta trät som pryde runt handfatet. Jag höjde blicken och mötte min blåa, ett stort leende pryde mina läppar och mina ögon glödde av lycka, mitt hår var en aning rufsigt men fick mig att se busigt glad ut. 

Skuttande gick jag ut till rummet igen där Justin nu stod vid fönstret och såg ut på himlen.

 


 

”it’s really beautiful, Stockholm is a beautiful city” sa han när jag lagt armarna runt hans midja och lutat min kind mot hans axel. 

”I know” sa jag och skrattade, han stämde fort in och vände sig om för att kupa sina händer om mina kinder. Försiktigt böjde han sig ner och kysste mig mjukt.

”thank you” mumlade jag mot hans läppar och han log. 

”you’re welcome” svarade han och jag sträckte mig upp och kysste honom igen. 

”wow, this was a lot softer then I thought it would be” utbrast jag när vi gjort oss iordning för natten och jag förväntansfullt lagt mig ner i den, till synes, mjuka sängen. 

Justin skrattade. ”what kind of beds have you been sleeping on?” frågade han och lyfte på täcket innan han la sig bredvid mig. Jag vred på mig så jag låg på sidan och la sedan händerna under mitt huvud. 

”well, when I was in Thailand I slept on a door for two weeks” svarade jag och Justin såg förvånat på mig. ”a door?” ekade han och jag skrattade. 

”well, not exactly a door. But the bed was so hard I could have slept on a door and I wouldn’t have notice any difference” sa jag och han nickade förstående. 

  

*

 

Jag sträckte trött på kroppen och gnällde gällt medan jag borrade ner huvudet i den enormt mjuka kudden. Jag andades djupt in och rynkade pannan när den luktade kemiskt och nytt, såhär luktar inte min kudde! 

Jag öppnade ögonen och såg att jag inte låg ensam i sängen, bredvid mig låg Justin och såg lugnt. Hans hår var spretigt och han låg på magen och sov, jag sträckte mig fram så jag log halvt över hans rygg. ”good morning, babe” viskade jag och kysste mjukt hans skuldra. Han stönade under mig och vaknade sakta till liv. ”what’s the time?” frågade han trött.

Jag reste på mig och sträckte mig efter min mobil som låg på nattduksbordet, jag klickade på skärmen och den lös upp. 12.30 visade klockan och jag förvånades över hur länge vi hade sovit. ”it’s half past twelve” svarade jag och la tillbaka telefonen. 

Han vred på sig och låg nu med ansiktet mot mig, han öppnade sina ögon och såg på mig med sina choklad bruna ögonen som jag smälte för. 

Jag föll ner i sängen igen och han log snett mot mig. ”so what’s the plan?”

”ehm... I’ve been thinking that I could show you a lot from when I lived here. Like where I lived, where I went to school and Bagarmossen” svarade jag och han log uppmuntrande.

”that sounds fun” svarade han. 

”I don’t know how much we will manage to visit today but everything is placed pretty close to each other” berättade jag och han nickade lugnande. 

”we better get ready then” sa han och reste sig från sängen och visade sin bara överkropp för mig. Jag bet mig i läppen, å andra sidan hade jag nog inget emot att stanna här hela dagen. Jag knuffade bort mina distraherande tankar och reste på mig från sängen, jag gick först fram till gardinerna och drog bort dem för att se solen på himlen som bara hade några ynka moln. Jag gick sedan bort till enkeldörren, som visat sig vara en klädkammare och bestämde mig fort för att ta ett par jeans shorts och en t-shirt. På fötterna skulle jag ha mina converse tillsammans med min jeans jacka, jag satte upp mitt hår i en snygg hästsvans och studerade mig i spegeln. Mina ben hade lyckats få lite färg och framträdde mer nu när den ljusa färgen från jeansen gjorde den mörkare. Jag vände mig om och såg att även Justin var klar, han var klädd i en enkel vit t-shirt tillsammans med ett par jeans knickers och en röd keps som han placerat längre bak på huvudet så hans lugg syntes. På fötterna hade han ett par matchande röda vans och återigen bet jag mig i läppen. 

He looks to good! 

”come on, we buy something to eat on the way” jag gick fram till honom och grep tag om hans och drog med honom bort till dörren. 

 

*

 

”bitch” mumlade jag fram när vi gick genom Gamla Stan på väg mot spärrarna, bruden med det ljusbruna håret och 20 lager för mycket mascara på ögonfransarna hade gått rakt in i min axel så hårt att jag nästan flög bakåt. Jag la fram remsan och den flintskalliga gubben bakom glaset såg uttråkat på den innan han gav oss två stämplar och vi fick passera. 

”wow, he looked bored” sa Justin och såg bak på gubben som stämplade en annan remsa.

”well, can you blame him. That’s all he do all day long” svarade jag. 

I den handen som inte höll min hade Justin kassen med våra subway mackor, jag längtade tills vi kom till Bagis och jag fick sätta mina tänder i smörgåsen. Jag såg upp mot den digitala skylten som visade tågen mot de olika destinationerna. 5 minuter till Skarpnäck anlände fick jag fram och vände mig om mot Justin som såg sig runt på tunnelbanestationen. 

”that was Gamla Stan” berättade jag och nickade åt sidan, han log mot mig och förvånade mig med att pressa sina läppar mot mina. Jag skrattade mot hans läppar och la en arm runt hans nacke för att trycka mig närmre hans kropp.

Ett välbekant plingande ekade över perrongen och jag släppte fort Justin, besviket såg han ner på mig vilket fick mig att skratta åt honom. Den blåa tunnelbanan körde in på spåret och vi klev in genom en utav dörrarna och satte oss vid ett fönster. 

Snart rullade tåget igen och vattnet bredde ut sig framför oss, jag log. 

Tåget körde in på den alltför välbekanta perrongen som tillhörde Bagarmossen, de grå stenplattorna och de färgade glasen på väggarna. 

Jag reste på mig och Justin följde genast mitt exempel, vi gick längst den alltid lika kyliga perrongen och fram till den långa rulltrappan som skulle ta oss till ytan igen. 

Bagarmossens centrum nådde min syn, småbutikerna, mataffärerna, ”tårtan”, cykelställningarna. Jag drog in luften genom näsan och log. 

”welcome to Bagarmossen” sa jag till Justin som nickande såg sig omkring. Jag tog sedan påsen från honom och tog tag i min macka och gav Justin hans, jag slängde påsen i papperskorgen bredvid uppgången. Som vanligt satt det minst en fullgubbe på den gamla bänken med en ölburk i handen, han log ett gles tandat leende och jag gick fort tillbaka till Justin. ”come on, Svartågatan is not far from here” sa jag och flätade samman våra fingrar.

 


"Bagarmossen"

 

Jag kunde inget annat än att le hela vägen tills vi nådde backen som förde oss upp till gården jag spenderat många dagar på, lärt mig cykla, badat i plastpooler, ritat på asfalten med gatukritor, spelat ”king”, hoppat hage, ätit ute tillsammans med andra grannar. 

Hela mitt liv fanns på denna gård, vi rundade hörnet och jag lätt handen gripa tag i de vita små blommorna som pryde buskarna och rycka loss dem. De bildade en prydlig liten cirkel i mellan mina fingrar innan jag öppnade handen och lät dem dansa med vinden. 

Vi kom in på gården och ute på gården sprang ett fåtal barn runt och lekte, deras föräldrar satt vid träborden och pratade medan de drack kaffe. 

”there” sa jag till Justin och pekade uppåt. Justin följde mitt pekande finger och såg i stort sett undersidan av betongbotten som tillhörde min gamla balkong. ”this is a nice place” kommenterade Justin och lät sedan blicken svepa över gården. 

”yeah and up there lives Cornelia” fortsatte jag och pekade mot gården bakom denna. 

Justin skrattade. 

Vi gick över gården och jag ledde vägen nerför backen på andra sidan som sedan skulle ta oss till skolan som jag spenderade mina första fem år i skolan, Brotorpsskolan.

Jag såg på den torra jorden som vid vissa tillfällen var ett stort gyttjeträsk som gjorde att man behövde ta asfalten runt istället. 

”I almost broke my foot when I ran home from school” sa jag och pekade upp mot skolan och på den höga backen som ledde upp till den. ”what happened?” frågade han. 

”I just sprained it” svarade jag och ryckte på axlarna. ”but it really hurt”

Han skrattade mjukt, med ett leende drog jag med honom uppför backen och vi passerade det gröna huset som kallades ”Höken” och var ett fritids för de mindre barnen. 

Mittemot stod cykelställningar som sedan anslöts av ett berg och på andra sidan visste jag att scenen stod tillsammans med bollplanket. 

”this is where I spent 4th grade to 5th grade” sa jag och pekade upp på de fönster som pryde våningen längst upp i trevåningshuset. Skolgården öppnade sig framför oss och de var folktomt, den lilla lekplatsen stod på sin plats i sanden och gungorna längre bort hade de bytt ut hälften av de gamla däcken till avlånga plattor. 

”and up there I spent 1st grade to 3rd grade” berättade jag pekade upp mot en annan rad fönster. ”I had this great teacher who’s name is Anette, we almost lost here when we finished 3rd grade but we all wrote a protest letter so they changed their mind and we could keep her. But unfortunately she got pregnant so we had to have a substitute teacher for the last part of 5th grade” fortsatte jag och mindes mycket väl hur glada vi alla hade varit för att vi skulle få behålla henne som lärare. 

”I wonder if there is any kids at leisure” mumlade jag, vi tog plats på en varsin gunga och jag minnen från många raster jag spenderat på dessa gungor spelades upp på min näthinna. Jag älskade att gunga högt och kända vinden mot ansiktet. 

Hand i hand gick vi tillbaka mot lägenheterna men istället för att svänga upp och gå uppför den långa backen igen fortsatte vi framåt, solen lös på oss och fåglarna söng vackert i träden. 

Vi närmade oss lekplasten "tråget" som jag spenderade många dagar i, vinter som sommar. 

Jag flämtade till och stannade när parken kom inom synhåll, de hade byggt om den. Det fanns inte ett orginal del kvar utav den. Den gamla röda klättringställnigen var borta och ersatt av en i stål, där gungorna förut stod hade de nu gjort till en stor gräsmatta och istället ställt gungornra en bit bort.

"what have they done?" utbrast jag. 

"what?" frågade Justin förvirrat. "this playground didn't look like this the last time I saw it" förklarade jag. 

Jag gick över den lilla gräsplätten och fram till stängslet som nu omringade en liten konstgräsplan som också fungerade som en basketplan. "we used to spray this ground with water and make it a ice rink so the kids could skate" berättade jag när Justin kom fram och ställde sig bredvid mig.

"but now they have destroyed it" 

 

*

 

”and this god for saken place is where I spent 6th grade to 9th. My clase was great but the school sucked” sa jag och såg på den röda tegelstensbyggnaden med den vita balkongen och tråkiga skolgård. Jag ställde mig framför Justin vilket fick honom att se på mig istället för skolan.

”but who liked elementary school” sa jag och ryckte på axlarna innan jag sträckte på mig och kysste honom. Hans händer gled längst mina sidor innan han grep tag om min rumpa, jag log svagt mot hans läppar. Jag svepte med tungan över hans läpp och han öppnade villigt munnen, jag flätade in mina fingrar i det lilla hår jag kom åt på hans huvud.

Vibrationerna från min mobil fick oss båda att hoppa till innan vi skrattade, fort tog jag upp min mobil som låg i min bakficka, Melinda stod det på skärmen.

”halla” hälsade jag. 

”hej” skrattade hon. ”vad gör ni?” 

”vi står nere vid Tätorp, har visat honom Svartågatan och Brotorp också” svarade jag. 

”oh, så ni är i Bagis alltså. Tänkte bara säga att jag har två saker ni måste boka in i ert schema, vår klass har bestämt träff på onsdag och dessutom har min mamma planerat ihop en grillkväll  på fredag hemma hos oss och hon tar inte ett nej” berättade Melinda och jag skrattade. 

”vi kommer, lovar. Ska nog börja dra oss till hotellet snart, börjar bli himla trött” sa jag och såg på Justin som stod med händerna i fickorna. 

”gör så, vi hörs och ses” svarade hon och jag la på telefonen.  

 


 

Sveeeeeeeergie! =DDDD

vad tycks? tror ni det kommer bli en bra resa? nu till en början kanske 

det är lite små tråkigt att läsa men det kommer bli roligare. kommentera. 

 

lite rolig fakta; alla platser som ni har läst om Svartågatan, Brotorpsskolan, Tråget, Tätorpsskolan

kommer faktiskt från mig, jag bodde på Svartågatan innan jag flyttade. Brotorp gick jag i från ettan till femman och Tätorp slutade jag precis från. Tråget är parken som ligger precis bakom lägenheterna o de har nyligen renoverat den. o historien om läraren Anette, stämmer också. vi höll på att förlora henne men fick sedan vår vilja genom. 

 

orkar inte läsa genom kapitlet då det är så långt. =) kramisar.


Skriven av: Ebba

Hahahaha kommer ihåg allt som om det var igår... Alla pablo skämt som sög och cinas allsånger som hon bara sjöng :'))))) men AWESOME!! Snälla meeeeer!!

2012-09-08 @ 23:32:26
Skriven av: agnes

det där med thailnad hände mig oxå! vi trodde att personalen bara hade lagt ett lakan över ett bord. vi tittade under lakanet och de visade sig att det VAR ett bord...

2012-09-09 @ 07:55:01
URL: http://justindbiebstories.blogg.se
Skriven av: Amanda

Jaaaa'!!!!

2012-09-09 @ 08:58:12
Skriven av: Becka

Grymt bra!

2012-09-09 @ 09:46:58
URL: http://beckagoesrandom.blogg.se
Skriven av: Anonym

wiiiie sååå bra :D men en fråga bara? dom åkte ju tåg, var det inga fans där eller nåt? människor osv? :)

Svar: jo, det var det ju. men titta i inlägget ovan. =) där förklarar jag det. kram.
Linn Halldin

2012-09-09 @ 11:58:52
Skriven av: Jennie

superbra! :D

2012-09-09 @ 15:06:12
URL: http://myjustindrewbieberstory.blogg.se
Skriven av: Alexandra

Super bra ! :) MERa! :D

2012-09-09 @ 16:44:21
Skriven av: Emma

Sjuk bra! :)

2012-09-09 @ 16:56:13
URL: http://emmatrygve.blogg.se
Skriven av: Julia!

SWEDEN! :D

2012-09-09 @ 17:18:54
Skriven av: Amanda

ÖÖÖÖH DU KAN JU INTE SLUTA DÄRE!!!! :( DET SOM VA SÅ SPÄNNANDE O ROLIGT!! <3 :)
Det var jätte bra kapittel LOVAR! <33

2012-09-09 @ 19:29:07
URL: http://www.musiklove.bloggplatsen.se
Skriven av: rebecca

inte för att klaga för jag älskar dina noveller men den här är ganska mycket på engelska och jag fattar inte engelska så bra eftersom jag har F i det ;( så snälla skriv på svenska för jag tycker dina noveller äger!! :)

Svar: jättetråkigt att du har det svårt men försök att översätt en del ord så kanske du får en bättre helhet. tyvärr kan jag inte gå över till enbart svenska nu efter sådan lång tid o jag vill fortfarande ha skillnaden mellan när hon pratar med familjen o Justin t.ex. =/ ledsen... hoppas det kommer gå bättre. =)<3333 kram.
Linn Halldin

2012-09-22 @ 18:02:47

Ditt Namn:

Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (Publiseras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback