41 - Make It Stop - Part 2

PREVIOUS:    ”Skulle det vara möjligt att dämpa belysningen?!” ropade jag och hörde ett svagt ‘okej’ innan lamporna i rummet släcktes. Genast hörde jag hur Penny andades ut, jag letade reda på hennes händer igen innan jag satte mig bredvid henne och la armen runt hennes axlar. Hon gosade in sig mot mig och jag la huvudet mot hennes. ”svider det?” frågade jag försiktigt. 

   ”Som om någon har hällt först salt och sedan citronsaft i ögonen på mig” svarade hon hest, jag kysste lätt hennes hjässa innan jag drog in henne närmre intill mig.

  


 

”Penny, vakna. Doktorn är här” jag skakade försiktigt om hennes kropp, hon mumlade något ohörbart innan hennes ögonlock fladdrade till och hon öppnade ögonen. Ett jämmer slapp ur hennes mun innan hon kisade med ögonen, det röda hade lagt sig något men var fortfarande långt från i sitt normala förhållande. Jag hjälpte Penny upp från golvet innan jag tog med mig henne till bordet där doktorn lagt upp olika vätskor och annat för att kunna hjälpa hennes ögon. 

   ”Hej, mitt namn är dr. Robins” hälsade han. 

   ”Penny” svarade hon med slutna ögon men log ändå vänligt. 

   ”Så Penny, kan du säga mig vad det var som hände?” hon nickade försiktigt. 

   ”Vi var på väg till bilarna och skulle förbi massa paparazzis. Blixtarna... f-från kamerorna... dem... dem...” jag knep ihop läpparna vid hennes ord och svor inombords över mitt liv för tillfället. Jag ville inte tro att smärtan som hon genomgick just nu var på grund utav mig. Men beviset satt precis framför mig och grät. Doktorn nickade. 

   "Jag ska spruta in lite Apatanol som kommer dämpa det röda och samtidigt lindra en del utav smärtan. Tror du att du klarar det?" frågade han och drog bort korken på en lilla vita flaskan innan han såg frågande på Penny som nickade svagt. Doktorn tiltade tillbaka hennes huvud innan han la en handdukstäckt hand på hennes kind. Jag tog tag i Pennys hand och smekte med tummen fram och tillbaka över hennes handrygg. "du kan se uppåt så blir det inte lika obehagligt" sa doktorn innan han böjde sig över henne och sprutade in väskan - som liknade vatten - i hennes öga. Hon blinkade några gånger innan hon lyckades behålla ögat öppet. 

   "Duktig tjej" uppmuntrade dr. Robins innan han gick över till hennes högra öga. Hon anades lättat ut när han var klar och hon fick räta på ryggen igen, det röda hade dämpats ner till att det endast sett ut som hon gråtit. Vilket jag gissade skulle försvinna inom snar framtid. ”wow, det var väldigt vackra ögon du hade. Stora också. Inte konstigt att de reagerade som de gjorde” smickrade dr. Robins och jag slogs genast utav två tankar. ‘precis vad jag tänkte första gången jag såg dem’ men samt ‘tänk på vad du säger gamling!’. Penny fnissade generat. 

   ”Tack, doktorn” sa hon. ”kan ju förklara varför jag lätt fick ont i huvudet när vi varit ute i solen för länge när jag var liten” fortsatte hon sedan fundersamt och dr. Robins nickade. 

   ”Jag ger er mer Apatanol som ni kan använda om detta inträffar igen och även ögondroppar som du kan skölja ögonen med nu de närmaste dagarna. Här är några huvudvärkstabletter, för jag gissar på att så fort dina ögon har lugnat ner sig så kommer värken i huvudet” berättade han medan han ställde produkterna han pratade om bredvid Penny på bordet. Hon nickade tacksamt och förstående.

   ”Tack dr. Robins” sa hon innan hon ställde sig upp och omfamnade den gamla mannen i en kram. Han log innan han la en arm runt henne och besvarade kramen. 

   ”Mår du bra?” frågade jag när hon var tillbaka i mina armar och jag såg allvarligt in i hennes ögon. 

   Hon nickade glatt. ”nu mår jag bra” jag log snett innan jag placerade en mjuk kyss på hennes läppar.

   ”Ska vi se om vi kan - med mer framgång - ta oss till bilen?” hon skrattade klingande och jag drog roat på läpparna. Denna gång fick säkerhetsvakterna gå ut innan för att se till att sprida på männen med de irriterande kamerorna. "så, på med dem här den här gången" sa jag medan jag tog hennes Ray Bans ur hennes hår innan - med hennes hjälp - satte dem till rätta framför hennes ögon. Hon log snett och jag la armen runt hennes axlar innan jag drog henne intill mig. 

   "Håll för med händerna också för säkerhetsskull" mumlade jag åt henne innan vi ännu en gång gick ut genom dörren. Hon tryckte ansikte mot mitt bröst samtidigt som hon la handen för. Tillsammans med Kenny gick jag först runt till bilen så hon kunde sätta sig innan han följde med till andra sidan. Blixtarna var nu mycket färre och det fanns avstånd som inte existerade tidigare. 

   "Justin, vad hände?" "Varför sprang hon?" "Är det din flickvän?" 

   Jag ignorerade frågorna och gled istället in framför ratten, Penny hade böjt ner ryggen och begravt ansiktet i knät. Jag vred om nyckeln och fick tuta flertal gånger innan de flyttade på sig och jag kunde gasa iväg på gatan. 

 

*

 

”Hur mår Penny?” jag såg upp för att se Scooters oroade ansikte.

   ”Hon fick som doktorn sa en hemsk huvudvärk så hon fick värktabletter och somnade på fem sekunder. Men hennes ögon hade lugnat ner sig och återgått till de normala” svarade jag och kliade mig i nacken, jag hade spenderat någon timme i att bara se henne sova medan jag själv låg sömnlös och djupt nere bland mina tankar. Funderade över framtiden och hur detta skulle fungera. 

   ”Jag har aldrig sett en liknande reaktion” sa Scooter medan han skakade på huvudet och jag nickade instämmande.

   ”Dem är väldigt stora dem där väldigt vackra underverken” Scooter skrattade roat och jag flinade. ”dock vet jag inte hur detta kommer fungera på sikt, fast det verkar som att hennes ögon klarar av det i dagsljus. Blixtarna är ju så mycket mer intensivare när det är mörkt” fortsatte jag och la armarna i kors över bröstet medan jag drog läpparna åt sidan i ett fundersamt uttryck. 

   ”Även fast jag vet att du inte tycker om det så kanske det måste bli att ni måste gå en och en när det är kvällstid” svarade Scooter försiktigt, jag ville genast protestera högt men insåg ganska snart att han hade rätt. Tårarna, skriket, hennes vädjan om att smärtan skulle försvinna spelades upp i mitt huvud och jag förvred ansiktet i en grimas utav minnet. Nej tack, aldrig igen. 

   ”Jag antar att du har rätt” suckade jag och återgick sedan till pianot framför mig. 

 

 
 
 

Penelopes Perspektiv. 

Då doktorn sagt att jag borde låta ögonen vila stannade jag inne och låg inte ute i solen. Därför satt jag nu i Justins soffa med datorn i knät medan musiken pumpades ut genom högtalarna från stereon - som jag äntligen lyckats klura ut hur den fungerade. Jag växlade bland de olika sociala hemsidorna - tumblr, twitter, facebook. Till min förvåning hade mina följare på både tumblr och twitter ökat med löjligt många medan på facebook hade de ramlat in flera hundra vänförfrågningar. Wow, tänkte jag bara när jag såg det. Jag tvekade dock att klicka in på ‘mentions’ då jag visste att det både skulle finnas snälla och elaka ord till mig. Men bestämde mig tillsist att jag var på bra humör och därför kunde ignorera och istället bläddra vidare. 

 

   Från @PenelopeHawkin:

   ”Wow, jag har inte varit inne här på månader och... wow. Tänkte sätta mig och svara på alla era frågor nu. Tack så mycket! ;)” 

 

   Jag skickade iväg tweetet innan jag klickade över till ‘mentions’ igen och läste första frågan jag såg. I två timmar satt jag och besvarade frågor, det var nog det roligaste jag gjort. Speciellt om jag fick mitt svar besvarat och en konversation skapades. De Beliebers som var snälla och stöttande var riktigt trevliga och söta, önskade mig lycka till och uttryckt glatt vad de tyckte om ‘Jenelope’. Som jag efter en liten funderare listade ut var en blandning mellan mitt och Justins namn. 

   Nej, mobba mig inte! Precis innan jag var på väg att logga ut för att ta mig till köket och fylla på min nu tomma mage kom en ny ‘mention’. 

 

   ”Skulle du kunna göra en live chat någon gång? Vore coolt och så skulle man kunna ställa frågor, vilket också kan bli lättare för dig att svara. =) kram!” 

 

   Jag drog fundersamt på läpparna, en live chat? Vart då? Jag skrev in ett svar till vad jag gissade var en tjej och fick inom några sekunder ett svar. Hon förklarade att man kunde använda sig utav olika sidor där bland ‘livestream’ , ännu en gång satt jag en stund och tänkte genom om det vore en bra och rolig idé. Hm...

 


 

näääääh girls (and boys, vem vet? fast jag tror nog det är högst otroligt..) men i alla fall! hon blev inte blind som någon/några utav er trodde. =) men de måste vara försiktiga i framtiden.inget överdrivet spännande hände i detta kapitel... vad tyckte ni om slutet? borde hon göra det? 

vad tycks? KOMMENTERA! dem betyder guuuuuuuld! ♥ puss&kram. 

 

ps. vilka utav er har hört den nya låten "Lolly"? hörde den första gången igår o blev först förvånad innan jag skrattade. gaaaalet mycket! hahahahahah, dirty bastards! men jag personligen tycker den är jättebra o suuuuuuper catchy! hahahahahah, loooool. nä, men jag tyckte om den. vad tyckte ni? 

 

här är den för er som inte hört den än. =)  


Skriven av: Trollface

Jag tycker att hon ska göra det, det skulle vara kul. :) JÄTTEBA!! meeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!

2013-02-05 @ 20:26:07
Skriven av: Bella

Såå bra!! Jag har hört lolly och tycker den är jätte bra, älskar när juju rappar :P

2013-02-05 @ 20:26:42
Skriven av: Anonym

OMG SÅ BRA !! ♥♡

2013-02-05 @ 21:10:37
Skriven av: Ebba

AWESOME! :D MER :D


Har hört Lolly och jag älskar den..... Hehehehehehehe

2013-02-05 @ 21:13:00
Skriven av: wilma

Jätte bra! men jag fattar inte varför hon fick ont i ögonen.. bara för dom var stora? huuur..? Tacksam för svar. du är bäst'! puss <3

2013-02-05 @ 22:39:29
Skriven av: Frida❤

Jättejättebra! Mer<3

2013-02-06 @ 06:25:52
URL: http://fridacarbin.blogg.se
Skriven av: Therese

Du är sjukt Grym tjejen! Älskar novellen och hur du skriver,om du fattar vad jag menar med det:)

Gästbloggar på en novellblogg och det skulle vara coolt om du kollade in den och kanske börjar läsa den:) " www.justinsmexybieber.blogg.se "

2013-02-06 @ 20:59:11
URL: http://justinsmexybieber.blogg.se
Skriven av: Hanna

SNÄLLA MER, DU ÄR BÄST JUE! :D

2013-02-06 @ 21:21:49
URL: http://onelesslonelygirl.blogg.se

Ditt Namn:

Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (Publiseras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback