Just An Ordinary Girl - Kapitel 66

Previous:  ”han får inte komma upp hit, han får inte se eller röra mig. Få ut honom!” sa jag snabbt och gick in i mitt rum och gömde mig under täcket. Jag hörde steg som gick nerför trappan och sedan en massa mummel innan en dörr öppnades och stängdes. Efter en stund lyftes täcket bredvid mig och Tess la sig på huvudkudden.

”vad är det som händer, Daphne?” frågade hon. ”jag förstår ingenting” jag ville så hemskt gärna dela med mig av allt, men kunde inte. Jag fick inte berätta och dessutom hur klarade någon att höra det?

”jag klarar inte av att se honom bara, han påminner mig om Loll” svarade jag svagt och bestämde mig för att det var ett okej svar. Hon såg forskande på mig och tog sedan bort en hårslinga från mitt ansikte och satte den bakom mitt öra.

 


 

 

Before The Worst by The Script
 
 

"är du säker på att du orkar dansuppvisningen?" frågade Tess efter en lång tids tystnad och jag såg på henne.

"jag kommer förstöra allt ihop om jag inte kommer" svarade jag.

"det är inte ett svar på min fråga" sa hon och gav mig en menande blick. 

"det gör jag egentligen inte, men det är liksom det här som jag har kämpat för hela året och jag har dessutom huvudrollen" hon nickade förstående och tystnade igen.

"då måste vi se till att du har ätit ordentligt och ser fräsch och klar ut" svarade Tess piggt och reste sig från sängen. Hon gick fram till min garderob, tog ut ett par svarta trosor och bh. Slängde in dem på badrummet innan hon pekade mot det och tittade menande mot mig. Jag drog lite på mungiporna innan jag reste på mig, gick in på badrummet och låste dörren efter mig.

Det var otroligt skönt att duscha, det var som att duscha av sig en del av paniken som jag hade haft tidigare idag. Duscha av sig drömmen, stressen och svetten. Jag steg sedan ur och tog på mig underkläderna, jag smorde varsamt in mig och jag fick bita ihop när det sved i såren av salvan. Men det gick över efter en stund, jag borstade genom mitt trassliga och blöta hår och tog sedan fram fönen som jag inte hade använt på länge.

Jag stod länge och blåste med den varma luften och drog sedan nöjt fingrarna genom mitt nu varma, lena och mjuka hår. Jag tittade på mig själv i spegeln och förvånades över hur mycket fluffigt och glansigt hår kunde göra så stor skillnad. Nu såg jag helt plötsligt mycket bättre ut, inte lika trött och sliten. Med de positiva tankarna gav jag mitt ansikte en lätt sminkning.

När jag var klar gick jag ut till min garderob för att hitta kläder, jag tittade runt en stund men bestämde mig sedan för ett par vinröda jeans tillsammans med ett vitt stickat linne och min beiga jacka, runt halsen hängde jag ett guld halsband och två armband runt handlederna. 

Jag satte på mig kläderna och log sedan stort mot mig själv i spegeln, även nu chockades jag över mig själv. Jag såg ut som gamla, glada och pigga Daphne. Med glada steg gick jag nerför trappan och träffades av en ljuvlig doft av mat. Jag gick in i köket och Tess såg upp från stekpannan, hennes ögon spärrades upp ett ögonblick som sedan ersattes av ett stort leende.

"vad fin du är" sa hon och återvände till stekpannan.

"tack" svarade jag generat och gick fram till henne för att se vad hon lagade. I stekpannan låg en pannkaka och stektes och bredvid låg det en hög på en tallrik. Jag log och dukade bordet, vi satte oss när de var klara och åt Tess pannkakor som blir lika goda varje gång.

"mmmmm, gott" sa jag när jag var propp mätt och nöjd. Hon log och lutade sig tillbaka mot stolen.

"vad hände i duschen egentligen?" frågade hon sedan och jag tittade oförstående på henne.

"vad menar du?"

"jo, du är ju helt annorlunda. Du är glad, det lyser om dig och du ler. Ditt fina leende har jag inte sett på ett tag" sa hon och jag funderade, i mitt huvud lyste en bild upp utav Justins ansikte. Jag hade sett honom för första gången på väldigt länge och jag vet inte... men det kändes som om en del av mig tog tillbaka det glada minnena som jag har haft både med honom men även med min familj och vänner. Jag log hemlighetsfullt och såg på Tess med busiga ögon.

"jag vet inte, skönt att duscha" sa jag och ryckte på axlarna, hon fnös men skrattade.

"jo tack!" sa hon och reste på sig och började duka av.

 

 

 

Justins Perspektiv.

Vi var tillbaka i mitt hus igen och jag gick rastlöst runt i mitt rum. Jag kunde känna hur Ryan och Chazs blickar följde mig. Vad hade jag gjort mot henne? Vad var det med mig som var så hemskt? Varför kunde hon inte ens låta mig prata med henne? Var kom hatet ifrån? Frågorna försatte bara strömma i mitt huvud tills jag slängde mig ner i min fåtölj med en högljudd suck.

"äntligen!" utbrast Chaz från sängen, jag såg förvirrat upp på honom. "jag trodde nästan jag skulle behöva brotta ner dig på golvet för att du skulle sluta gå!" förklarade han. "och sluta tänk, det luktar ju fan bränt"

"det luktar ju..." imiterade jag honom och Ryan skrattade.

"men nu när du är kontaktbar, så tänkte jag fråga om ni hade lust att följa med mig och Tess och se Daphnes dansuppvisning?" fortsatte Chaz.

"jag är på! Efter vad jag såg i Kalifornien så vill jag definitivt se mer" sa Ryan snabbt och sträckte upp armen, deras blickar hamnade på mig. Såklart jag ville se, men ville hon ha mig där?

"du får faktiskt inte ta beslutet själv, jag bestämmer åt dig och jag bestämmer att du åker med! Hon får skrika så mycket hon vill" sa Chaz självsäkert. 

Som sagt satt vi senare i bilen med Tess på väg mot den stora konsert hallen som jag själv hade haft konsert i. Vi klev ur och jag drog på mig solglasögon och huva, när vi kom in stannade jag till lite när tanken slog mig. Det var här vi träffades första gången.

"vad är det, bro?" hörde jag någon fråga och jag vände på huvudet och såg på Ryan.

"det var här vi träffades första gången" sa jag och upprepade min tanke. Ett svagt "oh" slapp ur hans mun och jag såg hur han tittade beklagande på mig.

"men glöm det" sa jag och klappade honom på axeln. "jag är okej"

Vi blev visade in i den stora lokalen och nu var det stolar utsatte på det stora golvet och scenen längst fram var helt platt. Vi satte oss och väntade en stund, lokalen fylldes mer och mer.

Det måste vara en populär grupp hon dansar i, tänkte jag och tittade runt på den stora publiken. Lokalen släcktes ner, musiken började svagt spela och strålkastarna lös mot scenen. Under hela föreställningen såg jag som förtrollat på deras coola, graciösa, smidiga rörelser över golvet. Både ensamma men även tillsammans.

Om jag förstod det hela rätt så handlade det om Daphne och en annan kille, de träffades, blev kära, den gamla vanliga kärlekshistorien. Tills deras familjer blandar sig i och skiljer dem åt, när det var dags för det lyckan att ta slut, tog även hiphopen slut och ersattes av balett. De gjorde fina lyft och hopp över golvet och i slutet var jag så inne i berättelsen att när jag såg Daphnes ansikte som såg ut att vara fyllt av så mycket sorg och smärta, kände jag hur jag fick tårar i ögonen.

I slutet förstod jag inte riktigt vad som hände för än efteråt, i sin olycka hade de båda begått självmord och dansade en vacker scen där de båda förenades i himlen. Den sista rörelsen innan allt släcktes ner var ett lyft som killen gjorde med Daphne. Han satte sina händer bakom henne, vid hennes rygg och lyfte upp henne ovanför sig. Hon böjde överkroppen bakåt, sträckte ut sin ena arm och de frös, sekunden efter blev allt svart. Kraftiga applåder ekade i hallen och alla ställde sig upp, jag klappade mållös händer och stirrade chockat mot scenen.

"wow" hörde jag någon andades bredvid mig och jag vände huvudet och se på Ryan som hade stora ögon och lång haka. Jag hann också få en skymt av Tess tår randiga ansikte och Chaz imponerade ögon innan jag vände blicken mot scenen igen och såg att den hade tänts och på en rad stod alla dansare, hand i hand, och bugade sig inför alla applåder.

Daphnes ansikte hade ett stort leende och hennes ögon strålade av lycka. Helt hänförd gick jag tillsammans med den andra ut i foajén, efter en stund kom Daphne ut, fortfarande i sina danskläder, hon dansade kvittrande fram till Tess som slog armarna om henne.

"så vackert!" hörde jag Tess snyfta. Ryan och Chaz gav henne en varsin kram men jag stannade där jag stod. Efter förmiddagens händelse så tyckte jag att det var bästa att jag höll mig på avstånd och hon gav mig en tacksam blick. Hennes mobil vibrerade i hennes hand, hon såg ner på den innan hon stelnade till, tittade sig omkring innan hon backade ett steg.

"eh... jag måste gå, eh... avslutning" sa hon snabbt och försvann.

 

 

 

Daphnes Perspektiv.

Jag hade klarat det! Jag hade klarat hela uppvisningen utan ett enda fel! Överlycklig trippade jag ut i foajén på jakt efter Tess. Jag fick syn på henne och sprang fram, hon omfamnade mig och jag hörde att hon grät.

"så vackert" mumlade hon och snyftade till. Jag kramade henne hårt tillbaka, jag släppte henne sen fick en kram av Ryan och Chaz också.

"bra jobbat tjejen" sa Chaz i mitt öra.

"tack Chaz" sa jag och log mot honom, lättat såg jag hur Justin inte försökte närma sig utan stannade kvar där han stod. Jag log tacksamt mot honom, i min hand vibrerade min mobil och jag såg att jag hade fått ett mms. Bilden var på oss, mig när jag log mot Justin och bakom stod Chaz och Tess.

 

Från Okänd: 

"jag ser dig, glöm aldrig"

 

Kalla kårar gick nerför min rygg samtidigt som jag tittade mig runt för att kanske äntligen se vem "den dolda" var, men jag såg för många med mobilkameror uppe.

"eh... jag måste gå, eh... avslutning" stammade jag nervöst och gick ifrån dem. Jag gick bort till omklädningsrummen och öppnade dörren innan en massa hurra rop och tjut hördes. Jag skrek till i förvåning och hoppade högt i luften, inne i omklädningsrummet hade alla samlats för att överraska mig.

"här kommer världens bästa dansare!" skrek Rebecka och drog in mig, jag rodnade häftigt vid hennes ord och de skrattade.

 


ett fint litet mellan kapitel, där Daphne gör det hon älskar mest... dansa. :)

Vad tycks? Kommentera ! :)


Skriven av: Anonym

fett creeeepy!!!!!!!!!!!!!!!!

2012-01-06 @ 15:18:03
URL: http://storiesbyyme.blogg.se/
Skriven av: Emelie

Linn mer vi måste få veta vem det är.

Det är ju läskigt!!

2012-01-06 @ 15:20:22
Skriven av: Erica

Asså fan vilket hat jag känner mot "den dolda"! Döööö

2012-01-06 @ 15:30:46
URL: http://ericananny.blogg.se/
Skriven av: Johanna

GRYMT BRA!!!!

2012-01-06 @ 16:02:38
URL: http://johannaviveca.blogg.se/
Skriven av: ebba

kan inte bara dom få reda på vem som e "den dolda" och DÖDA honom/henne!! awesome ;P

2012-01-06 @ 16:29:32
Skriven av: Felizia

Fyfan vad creepy... -.-

Awesome skrivet! :D

2012-01-06 @ 17:27:27
URL: http://onlyfellie.blogg.se/
Skriven av: Hannah

Döda den.

2012-01-07 @ 17:39:24
Skriven av: Hannah

Döda den. Klart slut.

2012-01-07 @ 18:08:56

Ditt Namn:

Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (Publiseras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback