4 - Good Morgon Sunshine

PREVIOUS: ”Hur såg hon ut då?” frågade Ryan. 

   ”Långt rosa hår, stora bruna Bambi ögon, smal, hon var som en mini version utav Nicki Minaj om man bortser från de stora kurvorna” svarade jag och såg genast hur alla stelnade till. 

   ”Hette denna tjej möjligtvis Penelope?” frågade Chaz försiktigt, jag såg förvånat på honom.

   ”Hur visste du?” utbrast jag, Chaz skickade Ryan en blick och jag rynkade förvirrat på pannan. Men Chaz andades bara ut och lutade sig tillbaka mot väggen och försökte spela som om inget hänt.

   ”Penelope började i vår skola för sådär två veckor sedan och det var tjejen Ryan retades om” svarade han. 

 


 

Penelopes Perspektiv.

Söndag morgon, solen sken in genom persiennerna och jag gosade ner mig djupare bland kuddarna. Bubble gnydde lågt bredvid mig i sängen, jag log snett och drog honom intill mig. Jag lyfte försiktigt på huvudet och sneglade mot klockan, fem i nio på morgonen. Underbart, inte för sent men inte för tidigt heller. Jag rullade runt så jag låg på rygg och såg upp på mitt vita trätak, på min näthinna ploppade Justins leende upp. Jag skakade på huvudet, varför tänker du på honom för? Bredvid mig vaknade Bubble till liv och ställde sig på alla fyra, gäspade och sträckte på sina korta ben, jag log mot honom och kliade honom bakom örat. Han skällde till och jag förstod att han ville ut och gå.

   ”Låt mig bara klä på mig och äta, sedan kan vi gå ut och gå” sa jag till honom, han skällde till igen och jag tog det som ett 'okej'. Jag drog bort mitt duntäcke från min kropp och reste på mig, jag gick bort till min garderob och valde genast en utav mina tutu kjolar. Jag la den rosa tutu kjolen med vitt undertyg på sängen tillsammans med ett par tights, jag tog fram en magtröja som prydes utav text och tryck. Med en gäsp satte jag mig på sängen för att ta på mig kläderna, när jag var klar gick jag fram till spegeln där jag borstade mitt toviga hår. När det borstats ut räckte det mig ner till armbågarna, jag grep tag i ett vitt sidenband och knöt den runt huvudet och gjorde en fin rosett på sidan.

   Jag målade en linje liquid eyeliner på ögonlocket och mascara på ögonfransarna innan jag nöjt studerade mig i spegeln. Jag nickade godkännande åt mig själv innan jag såg på Bubble som satt tålmodigt och väntade på mig. Tillsammans studsade vi nerför trappan och in i köket, familjen hade ännu inte vaknat så huset var tyst och lugnt. Jag gjorde i ordningen en skål yoghurt och kokade vatten för att kunna göra en kopp te. Bubble satte sig på stolen mitt emot mig och såg på mig med sina svarta ögon, jag log retsamt mot honom över att han behövde sitta och vänta på mig. När jag var klar stoppade jag ner skålen och skeden i diskmaskinen tillsammans med koppen. Jag klev i mina röda Dr. Martens och knäppte på mig min röda kappa, halsduk och vantar. Bubble stod och trampade vid dörren och vädjade med hans ögon, jag öppnade roat dörren och han sprang genast ut. Jag följde efter och drog åt mig kopplet innan jag låste och stängde ytterdörren.

   Bubble trippade efter mig och jag gissade på att han redan lättat lite på trycket, även om jag inte vanligtvis brukade gå med Bubble kopplad valde jag ändå att sätta fast kopplet i hans halsband. Staden var ny och jag visste inte riktigt och grannarna hade några hundar eller vad de tyckte om att han gick okopplad. Morgonen var lugn och stilla, en söndag morgon som denna var det inte många som var uppe. Hur länge vi var ute och gick visste jag inte men tillslut hamnade vi i parken.

   ”Ska du gunga?” frågade jag Bubble som sniffade längst marken bredvid mig. Utan att vänta på ett svar lyfte jag upp honom och satte honom i en barn gunga, jag knuffade lätt till den. Jag hade faktiskt förväntat mig att han snabbt skulle hoppat ur den men han satt kvar så jag puttade den ännu en gång. 

   ”Ja, det där var ju annorlunda. Du vet att det är meningen att småbarn ska sitta i dem där va?” jag hoppade högt och snurrade runt, bredvid mig stod Justin med ett flin på läpparna och händerna nerkörda i hans jeans fickor. Jag tog mig om hjärtat och andades frustrerat ut.

   ”Inte roligt, jag hade ju kunnat dött” klagade jag och knuffade till honom, han skrattade lågt. ”tänk om Bubble också vill gunga” muttrade jag sedan och såg på Bubble i gungan.

   ”Vilket gulligt namn” smickrade Justin och log mot Bubble, jag log stort.

   ”Tyckte det passade” mumlade jag. ”men vad gör du ute såhär tidigt på morgonen? I parken?” frågade jag honom sedan. 

   ”Du vet att klockan är elva, va?” jag såg med stora ögon på honom.

   ”Är den redan så mycket? Hörde du det Bubble, vi har varit ute i nästan en och en halv timme” 

   Justin skrattade. ”jag är på väg hem till Chaz” sa han sedan, jag log mot honom.

   ”Så du är vännen som de inte sett på länge och vara tillbaka igen” sa jag och han rynkade svagt på pannan, jag gick fram och lyfte upp Bubble ur gungan innan jag gick tillbaka till Justin. ”de nämnde dig som 'en vän' under lunchen men var noga med att visa att de inte ville prata mer om det” förklarade jag roat, Justin skrattade till och log.

   ”Även dem har fjäskare” sa han, jag nickade och släppte ner Bubble på marken. ”vad ska du göra nu då?” frågade han sedan när jag sträckt på mig, jag såg upp i hans ögon och slogs ännu en gång över hur vackra dem var. 

   ”Inte mycket, söndagar brukar vara en lugn dag för mig” svarade jag med ett leende. 

   ”Varför följer du inte med mig hem till Chaz då? Jag tror inte han har något emot det, jag hörde att ni hade blivit riktigt bra vänner” så dem hade pratat om mig.

   ”Är du säker? Jag vill inte tränga mig på, jag menar som de sa. Du har ju precis kommit tillbaka, jag är säker på att ni vill umgås ifred” Justin skakade fort på huvudet.

   ”Nej då, det är lugnt” försäkrade han.

   ”Okej då, då går vi. Ska vi hälsa på Chaz?” sa jag med barnslig röst och såg ner på Bubble som skällde glatt. 

 

Några minuter senare närmade vi oss Chaz hus, Justin knackade på ytterdörren och snart uppenbarade sig en synbart trött Chaz. Hans hår stod rufsigt runt hans ansikte och han var klädd i endast ett par mjukisbyxor. Han gnuggade sig i ena ögat och det tog roligt länge innan han verkade se mig bredvid Justin.

   ”Penny?” frågade han förvirrat. 

   ”Hej Chazie” utbrast jag och vinkade med armen.

   ”Jag sprang in i Penny på vägen hit och tänkte, eftersom hon inte hade något att göra, hänga med oss” fyllde Justin i, Chaz nickade fort och viftade med armarna.

   ”Självklart, kom in” sa han och backade bakåt i hallen. Jag såg ner på Bubble som trippade in efter oss, jag knäppte upp jackan vilket fick min kjol under att ”veckla ut sig”. Jag hängde upp den och drog av mig halsduken och vantarna, jag tog bort kopplet från Bubbles halsband innan jag tillsist kom ur skorna. Justin hade redan gått in i huset, jag lyfte upp Bubble i famnen och gick nyfiket in i huset. Jag såg på familjefotona på väggarna, möblerna och följde efter rösterna. Jag kom in i vad jag gissade var vardagsrummet då det var möblerat med en tv, en soffa och en fåtölj med ett lågt bord i mitten. Chaz satt i soffan tillsammans med Ryan, Ryan såg minst lika trött ut som Chaz.

   ”Wow, god morgon solstrålen” retades jag, Chaz himlade med ögonen. 

   ”Var det Justin som kom?” en kvinnoröst hördes bakom mig, genast vände jag mig om för att se en kvinna i 40 års åldern. Hon hade brunt vågigt hår och djup bruna ögon, hennes leende skapade smilgropar i hennes kinder. Hon stannade upp i sina steg när hennes blick landade på mig. 

   ”Oh, mamma. Det här är Penny” mumlade Chaz fram. ”Penny det här är min mamma, Helena” jag log mot henne och sträckte sedan fram min hand.

   ”Trevligt att träffas” Helena nästan stirrade på mig medan hon sträckte fram sin hand mot min. 

   ”Så du är nyinflyttad hörde jag” hon log vänligt och jag nickade. ”trivs du bra?” 

   ”Absolut, har enbart mött trevliga människor hittills så allt är bra” svarade jag. 

   ”Jaja, mamma. Tråka inte ut henne med massa frågor” Helena nickade ursäktande. 

   ”Jag är i köket” sa hon. ”trevligt att träffa dig Penelope” hon försvann sedan in i köket, jag rynkade pannan. Chaz hade inte sagt Penelope, han hade lydigt kallat mig Penny. Chaz hade kanske nämnt mig någon annan gång under middagen.

 


 

inte jätte intressant kapitel, men nästan blir något mer drama fyllt. :) 

men vad tycks om detta?? KOMMENTERA! finns en chans att det kan komma ett till ikväll, beror på. <333 puss&kram. :D


Skriven av: Anonym

älskar denna novellen, redan!

2012-11-23 @ 22:03:30
Skriven av: Anonym

super bra!!!

2012-11-23 @ 22:13:47
Skriven av: elisabeth

Snälla skriv ett till ikväll!!<3

2012-11-23 @ 22:25:30
Skriven av: Liv

Awesome kapitel!!

2012-11-23 @ 22:28:25
Skriven av: Erica

Iiiih jag bara älskar den här novellen!

2012-11-23 @ 22:34:22
URL: http://ericananny.blogg.se
Skriven av: Alexandra

OMG! :D jätte bra kapitel :D! MERA!

2012-11-23 @ 22:54:33
Skriven av: Felicia

JAG VET, JAG VET, JAG VET! GOSH!
Kan knappt vänta tills dem får veta, OMG!
PS. du är BÄST, utan tvekan, och tyvärr alla ni andra... JAG är Linns störta fan!
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

2012-11-23 @ 23:07:03
URL: http://specialnovells.blogg.se
Skriven av: Ebba

I knew it! Som jag sa redan i kapitel 1, Chaz familj har något med hemligheten att göra! Grymt kapitel!!! :)

2012-11-23 @ 23:47:12
URL: http://Twitter.com/feverthebiebz
Skriven av: Anonym

Riktigt bra!

2012-11-24 @ 01:46:53
Skriven av: Alexandra

You go girl! Det här är helt klart den bästa novellen som jag läser just nu!

2012-11-24 @ 09:33:58
Skriven av: Becka

Grymt bra!

2012-11-24 @ 09:36:13
Skriven av: Ebba

Ny läsare! AWESOME!!!:D

2012-11-24 @ 10:31:23
Skriven av: Therese Bjuhr

meeeeer<3

2012-11-24 @ 18:11:23
URL: http://myworldinmyeyes.blogg.se

Ditt Namn:

Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (Publiseras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback