Kapitel 51 - That's Actually Not A Bad Idea

 

Jag stirrade på glaset innan jag snabbt såg upp för att se efter servitrisen eller någon annan som möjligtvis kunde ha gjort detta, jag svalde skrämt och såg på glaset igen.

”are you okay, Lilo?” frågade Chloé bekymrat mittemot mig. 

Genast torkade jag bort ”A” och klistrade på ett leende.

”yeah, I’m fine” svarade jag och höjde glaset till munnen. No, no I’m not fine! 

 


 

Söndag, 14:e September. Regnet stod som spö i backen och termometern låg nere på endast 7-8 grader. Men inget utav det skulle stoppa mig från att spela matchen vi hade idag, jag reste mig målmedvetet från soffan och gick upp på mitt rum för att byta om till matchställ, underställ och sätta upp håret. Skorna och benskydden packade jag ner i väskan tillsammans med tejpen och vattenflaskan, till sist tog jag på mig träningsoverallen och trädde på fotbollsstrumporna på fötterna. Jag kastade en blick på klockan och såg att det var över en timme kvar tills vi skulle samlas så jag slängde mig trött på sängen och fällde upp datorlocket. Jag loggade snabbt in på Skype i hopp om att Justin skulle vara inloggad och till min lycka lös hans gubbe grön. Jag hann inte ens klicka på ”ring” för än han själv hann göra det, jag log snett och klickade på ”svara”. 

”hey” hälsade jag och fann honom sittandes i ”vardagsrummet” i hans turné buss. Han hade, när hans turné precis börja, via datorn gett mig en rundvandring för att visa hur han skulle bo alla de månaderna han skulle vara borta. 

”hey babe. How are you?” frågade han och log. 

”I’m good, little tired but pumped” svarade jag och studsade lite i sängen. ”and you?”

”I’m great but tired” svarade han och skrattade, någon i bakgrunden skrattade också.

”oh, shut up!” utbrast han till vem det än var som skrattat. ”is there some specific reason why you’re pumped?” frågade han sedan. 

”we’re playing against Toronto today” svarade jag glatt och han höjde förvånat på ena ögonbrynet. 

”good luck” sa han och jag log tacksamt. ”wish I could be there” tillade han sedan.

”oh, don’t you worry. Maybe I can force Chaz to film through Skype” sa jag frånvarande. 

Justin skrattade. ”give him some candy and he will do anything” skämtade han.

”that’s actually not a bad idea” svarade jag och återigen skrattade han. 

”but will candy make him go out in this rain?” frågade jag och klev upp ur sängen för att visa hur mycket det regnade ute. 

”oh” hörde jag Justin säga. ”that... well... good luck” upprepade han och jag skrattade.

”thank you” svarade jag, borta på sängen vibrerade min mobil irriterande, fort gick jag bort dit och ställde ner datorn på madrassen innan jag slängde mig efter mobilen.

”hey, Jake” hälsade jag och kliade mig i pannan. 

”hi” svarade han. ”I was just wondering when the game begin?”

”4.30” svarade jag. ”okay, great. Well, see you there then” rabblade han fort.

”yeah, see you there” svarade jag innan han la på, jag såg förvånat på mobilen innan jag med en suck vände blicken mot datorskärmen där Justin satt med armarna i kors och ena ögonbrynet höjt. ”what?” utbrast jag frågande till hans anklagande ögon. 

”who is Jake?” frågade han istället och jag himlade genast med ögonen.

”it’s just a friend from school, he wondered when the game began” svarade jag. 

Han nickade och vände bort blicken, jag skrattade. 

”babe, don’t tell me you just got jealous” jag såg roat på honom och såg hur han försökte hitta på ett bra svar men lyckades inte, jag bröt återigen ut i skratt. 

”hey!” utbrast han. ”don’t you laugh at me, this guy might steal you when I’m not around” 

Jag lyckades samla mig för att sedan se menande på honom. 

”really, Justin? That will never ever happened” svarade jag och jag såg hur han blev något lugnare utav detta faktum men verkade fortfarande inte släppt det helt. 

”you have nothing to be jealous of, he’s a computer geek with hair that goes beneath his ears” informerade jag och han såg intensivt in i mina ögon innan han log snett. 

”okay, I guess I trust you” svarade han retsamt. 

”you guess!?” utbrast jag i spelad förolämpning, han skrattade. 

”I trust you with my life” jag log nöjt. 

”well, aren’t you two cute? don’t be jealous babe. oh, I ain’t cause I trust you with my life” 

Jag tystnade förvånat och kände hur jag rodnade, Justin såg upp på personen som pratat innan han skrattade och kastade något föremål. Kort efter hördes ett klagorop och Justin som skrattade ännu mer. 

”that’s what you get, punk” sa han och lutade sig tillbaka igen. 

 

Tumblr_mbb3t2owso1qeva7co1_500_large

"I trust you with my life"

 

Jag öppnade munnen för att fråga honom vem det varit men hann inte innan dörren till mitt rum öppnades och in kom Chloé med Ryan och Chaz efter sig. Håret på dem alla tre var blött och kinderna var rosiga.

”well, look who we have here” sa jag och satte mig upp, Chloé log som vanligt medan Ryan och Chaz såg måttligt glada ut. 

”hi, are you ready to go?” frågade Chloé. 

”yeah, I’m just going to say goodbye” svarade jag och vände mig mot skärmen igen. 

”oh, hi Justin!” utbrast Chloé när hon fick syn på honom, han log och hälsade. 

”we need to go now, I make sure Chaz can film it through Skype. If you don’t have something else to do” sa jag och satte mig på kanten till sängen. 

”no, we’re on the road all day so this is a perfect occupation” svarade han och jag log glatt. 

”see you later then, love you” jag skickade en släng kyss och han log tacksamt. 

”that we will do, love you too” svarade han och jag klickade på den röda luren. 

 

*

 

Jag hade endast stått på planen i fem minuter men jag var redan blöt inpå understället, jag såg avundsjukt bort mot läktaren där publiken fick sitta under taket. 

Domaren kom ut på planen och jag försökte skaka liv i min ben, jag såg på min motspelare som var precis lika blöta och kalla som jag var, många stod med axlarna upptryckta och stampade på stället. Han la ner bollen på pricken i mitt cirkeln och jag tillsammans med Jennifer gick fram för att göra avsparken, jag kastade en blick på henne och hon hoppade på stället innan hon ställde sig redo. Domaren visslade och jag fick bollen passade till mig och matchen var igång. 

 

Första målet gjordes av Tyra som fick en passning av mig som jag precis var på väg att missa med lyckats spraka till med tån, hon fick in bollen i målet och jag halkade i gräset som nu blivit lerfyllt och föll ner på sidan i smutsen. Jag ställde mig upp med leran rinnande från kläderna men jublade sedan glatt med dem andra, Chloé kom fram till mig och skrattade. Jag gav henne en mördande blick men hon sprang endast skrattande ifrån mig.

 

 

Andra målet gjordes av det andra laget som lyckats bryta genom vår backlinje och lurat målvakten, med ett jubel från motståndarlaget sprang de över till deras planhalva igen.

 

Många glidningar genom leran gjordes, inte bara från min sida, utan från alla på planen och jag fann lera till och med i ansiktet när matchen blåstes av. Vi jublade då vi lyckats peta in två mål till och matchen slutade med 3-1 till oss. 

Jag satt lugnt framför datorn och tittade runt på Twitter som aldrig sov, alltid var det flera hundra fans som skickade ”mentions” till mig om hur mycket de tyckte om något eller mig eller önskade att jag skulle lägga märke till dem eller följa deras konton. Jag försökte alltid svara på så många jag kunde och likaså följa med det var inte alltid riktigt lätt, dem var för många för att jag skulle kunna se eller läsa alla. Även min ”DM” box var fyllda meddelanden, ibland tog jag mig tid att titta genom några och skriva svar. 

Plötsligt ringde Chaz upp och jag log roat. Så Olivia hade ändå lyckats få honom att filma det hela. Jag klickade på ”svara”. 

”hey, bro” svarade jag med ett skratt. 

”hey, they start in like 5 minutes and look at that!” utbrast han och skrattade, han filmade ut över planen och jag såg de båda lagen som fortfarande höll på att värma upp. 

Jag såg roat men samtidigt medlidande på dem där de sprang i regnet och frös. 

”poor things” svarade jag och Chaz skrattade i bakgrunden. 

”what are you doing?” frågade Fredo som kom in i bussens allrum. 

”Chaz is filming Olivia’s soccer game” svarade jag honom och såg för ett ögonblick upp på honom innan jag vände blicken mot skärmen igen. 

”then what are you waiting for, put in on the tv” sa han sedan, jag såg roat upp på honom innan jag reste mig från soffan vid matbordet och kopplade snabbt in datorn i tv som hängde på väggen, Kenny och Ryan kom nyfiket in i allrummet och såg på tv. 

”what’s that?” frågade Ryan. 

”that’s Olivia’s soccer game” svarade jag och han såg genast på tvn med mer intresse och satte sig i soffan, Kenny tog plats på ena soffan vid matbordet där man fortfarande hade bra syn till skärmen. 

 

Vi jublade varje gång dem gjorde mål och jag kunde inte undgå att skratta varje gång en spelare trillade i leran. Olivia gjorde det flertal gånger men ställde sig sedan upp med tröjan klistrad mot huden och lera rinnande från fingrarna, vi alla jublade högt när domaren blåste av och dem vunnit med 3-1. Chaz sprang med kameran ut på planen tillsammans med Ryan, Olivia huttrade och jag såg att hennes läppar började bli lila. 

Kläderna satt klistrade mot hennes kropp, likaså hennes hår.

”now it stops raining! NOW IT STOPS RAINING!” skrek hon mot skyn och jag skrattade roat, typiskt Olivia att reagera så starkt.

”hi Chazie” sa hon sedan när hon fick syn på honom och de kramades. 

”great game” hörde jag han säga, hon log tacksamt. 

”yeah but what is not so great is-” började hon innan hon tog tag om sin tröja, hennes underställströja råkade följa med och visade hennes vältränade mage. Utan att bry sig om det vred hon tyget mellan händerna och de öste ner vatten på marken.

”-this” avslutade hon och såg menande på Chaz som skrattade bakom kameran. 

Hon öppnade munnen igen för att säga något när en stor famn kramade om henne, det kom så plötsligt att hon inte var beredd och snubblade åt sidan. 

”you were great!” utbrast personen. ”thank you Jake” skrattade Olivia till svars.

Jag höjde genast på ena ögonbrynet vid namnet, så detta måste vara Jake.

De bröt omfamningen och Jake vände sig om mot Chaz, han rynkade frågande på pannan innan något verkade klarna och hans ögon vigdades. 

”ehm...” sa han och harklade sig. ”Justin, your girlfriend was great” 

Innan jag hann svara skrattade Olivia till. ”have you filmed it all?” frågade hon och gick närmre kameran, Chaz skrattade och jag antog att han sedan nickade för hon vinkade glatt till kameran innan hon kastade en släng kyss.

 


 

slutet blev väldigt luddigt o jag hade svårt att veta när jag skulle avsluta så det fick bli som det blev.

jaha, vad tyckte ni om det här kapitlet?? =))))) GE MIG RESPONS! 

SKRIV EN KOMMENTAR! skriv vad som helst! var det bra/dåligt?? puss&kram. 

fick reda på i måndags när jag kom till skolan att talen som vi skulle ha hållit i veckan jag var sjuk blev framflyttade o de blir av på torsdag istället. FML! hatar att prata inför klassen, blir inte bättre utav att talet ska vara argumenterande o jag har ämnet fossila bränslen. -.- usch... lust att hänga mig. NEJ! 

det är bara att kämpa på. see ya! hoppas ni får det bra... okej, va!? bara hejdå. =)

 

Skriven av: Becka

Grymt bra!

2012-10-16 @ 21:24:15
URL: http://beckagoesrandom.blogg.se
Skriven av: Liv

Great!

2012-10-16 @ 22:04:13
Skriven av: Erica

Loooool! Awesome

2012-10-17 @ 01:20:56
URL: http://ericananny.blogg.se
Skriven av: Tilda

När kommer nästa?:)<3

2012-10-17 @ 21:57:10
Skriven av: Alexandra

Super bra kapitel! :D När kommer nästa upp?! MERA! :D

Svar: jag hoppas det kan komma upp ett på fredag. tack! <3:D
Linn Halldin

2012-10-17 @ 22:14:56
Skriven av: vilma

ville bara säga att du är grym tjejen!:D
Du skriver så verkligt och man sätter sig verkligen in i Olivias perspektiv.
Jag har följt bloggen sen 2 worlds 1 reality och har inte blivit besviken nån gång.
Fortsätt så här för du är verkligen skitduktig:D
förresten kommer det en till novell efter denna??
det hoppas jag verkligen:D
Kram

Svar: oj, wow! tack så himla mycket, vad glad jag blir över att höra att du inte blivit besviken. lättar mitt hjärta. ;) hahahhahaah, jag har mer att komma med! jag har ideér för 5 .. tror jag noveller till. hehehe, geek ova here. ;P men skriva är något jag tycker är väldigt roligt så whatever. hahahha kram. <3
Linn Halldin

2012-10-18 @ 15:57:38
Skriven av: vilma

är bara ärlig:D
haha det är bara bra de:D
kram<3

2012-10-18 @ 20:48:04
Skriven av: Annie

Bra! :)

2012-10-18 @ 20:48:37

Ditt Namn:

Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (Publiseras Ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback